keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Kesät ulkomailla kooste



Kesät ulkomailla eri kohteissa kooste. Nyt kun näyttää siltä että coronatilanne jatkuu, matkailu on epävarmaa. Olen kuitenkin onneksi jo viettänyt tosi monia kesiä ulkomailla, vaikka toisaalta kesä pohjoisessa voi myös olla hyvä. Aloitetaan kooste 2013 vuodesta: vietin silloin aikaa ensin keväällä Laziossa jossa kävin mm. Roomassa, Civitavecchiassa, Formiassa, Ladispolissa, Terracinassa, Pomeziassa, Livornossa. Kesällä kierrellen Englantia. Sitä ennen olin käynyt aika monessa paikassa Italiassa ja Saksassa, Englantiin lensin alicantesta. Englannissa sää oli hyvä, yleensä aurinkoinen ja välillä pilvinen mutta tarpeeksi lämmin ja vähän tuulinen. Perhoset lenteli ja ei ollut paahtavan kuuma. Menin mielelläni rannikoille ja kävin myös kaupungeissa, reissasin yleensä busseilla ja junalla. Mieleeni jäi myös vihreät nummimaisemat ja vuoristomaisemat.


Where I've spent summers abroad: I've spent now almost every summer abroad, but it seem like it's not anymore sure because of corona if it's still possible or not. So I'm happy I've already spent time abroad, but where I've been: I've spent one summer 2013 around England. Mostly I liked to visit coastal cities and around. I saw coast, cities and moorlands. Weather was pretty great warm enough sometime cloudy. 



2014 kesällä vietin aikaa loma-asunnoissa Kölnissä, matkustin maata pitkin junilla. Kesä oli aurinkoinen välillä pilvinen. Tykkäsin kävellä siltaa pitkin keskustaan. Sillan luona viheralueilla oli ihmisiä aurinkoa ottamassa ja piknikillä. Välillä näkyi myös jokilaivoja ja bilelaivoja ohi lipumassa. Kölni oli yksi suosikkikohteeni Saksassa, vaikka se on historiallinen vanha kaupunki siellä on erilaisia alueita ja joki. Mieleeni jäi myös puiden varjostamat tunnelmalliset kahvilat ja silloin hintatasokin oli huomattavasti edullisempi kuin nykyään. Tykkäsin myös roomalaisesta museosta joka sai tuntemaan oloni siltä että olin kauempana. Tunsin oloni kotoisaksi. Saksa voitti jalkapallon maailmanmestaruuden ja sen kunniaksi jäätelökahvilat myi useita eri jäätelömakuja. Monet paikalliset seurasivat jalkapalloa myös juna-aseman kahviloissa. Suosikkini oli riojäätelö jossa oli hedelmiä.

2014 I spent summer time in Cologne. Weather has been sunny and cloudy. I liked to walk bridge to other side. I saw people having picnic. I saw river ferries passing by. Cologne is historical city but also green city. 2014 Germany won Fifa World cup. 



2015 vietin kesää Wienissä. Löysin vaihtelevasti majoituksia jotka tulivat lähes heti täyteen. Pidin Tonavan jokialueesta ja Sigmund Freudin puistosta, muut alueet eivät niin paljoa kolahtaneet. Kesä oli yhtä kuuma kuin etelässä. Pidin Pariisista kopioidusta koristeellisesta barokkiarkkitehtuurista.  Matkakooste 2015.

2015 I've visited Vienna, there I liked Danube riverside and Sigmund Freud's park. 


2016 oli runsas matkavuosi. Vietin kevään ja kesän kierrellen maata pitkin ja laivoilla, kävin mm. Passaussa, Veronassa, Gardalla ja Venetsiassa. Kävin myös Välimeren risteilyllä kaksi kertaa, josta kävin kantosiipialuksella Caprilla jolloin meinasin myöhästyä laivasta. Sain varattua risteilyn nopeasti joten lähdin junalla Veronasta Venetsiaan silloin. Kävin noin 11 Italian kaupungissa silloin ja 10 maassa maata pitkin sekä laivoilla. Näin risteilyn muodossa myös Kreikkaa, Baleaarit, Barcelonan ja Dubrovnikin sekä Maltaa ekaa kertaa ja uudestaan Messinaa. Messinassa käynti aiheutti taas Sisilian kaipuun, mutta kohteita oli lisääkin risteilyreitillä. Kesä oli paahtavan kuuma mutta tykkäsin kohteista. Eniten paahduin Maltalla ja Espanjassa, muualla vähän tuuli. Ilmastointi oli tehokas laivoissa ja ruokakaupoissa. Vaihdoin paikkaa lähes joka päivä, olin Barcelonassa kaksi viikkoa ja sitten menin lautalla Sardiniaan jossa vietin heinäkuun auringon paahteessa. Tykkäsin syödä jäätelöä parvekkeella maiseman kera. Käytin todella paljon rahaa matkailuun eri kohteissa silloin ja vietin aikaa hotelleissa ja vaihdoin paikkaa koko ajan se oli kallista mutta sen arvoista. Koska uutiset sinäkin vuonna oli melko huonoja uutissivuilla, niin vietin mielelläni aikaa laivoilla uutisia lukematta vaikka muuten seuraankin uutisia päivittäin. Kaikki ei ollut täydellistä mutta myöhemmin olen kaipaillut useisiin kohteisiin. Matkakooste 2016.

2016 has been a great travel year, I've visited then 10 countries and 11 places in Italy. I've spent the whole summer traveling in Italy and by two cruises. Then I saw also Greece, Malta, Balearic islands and Dubrovnik by cruise first time and again Messina. It was expensive to travel around but it was worth it. After traveling around and after cruises I gone by ferry to Sardinia in July. 



Mykonos


Capri



2017 menin Itävallan kautta Veronaan uudestaan ja sade vaihtui upeaan aurinkoiseen säähän ja tienvarsilla kukkivat ruusut. Tykkäsin taas Italian keväästä ja kesästä. Alkukesän sää oli täydellisen lämmin. Hyvät päivät Veronassa sisälsi sen että kävelin aurinkoista reittiä pitkin keskustaan jossa on liikkeitä, nähtävää ja ostin kookospirtelön. Pinjapuut ja kukat tuoksuivat ympärillä ja puistoissa riitti väkeä, ottaisin ne päivät uusintana milloin vain ja aina välillä kaipailen takaisin. Sitten menin Cattolicaan josta löytyi majoituksia ja sää muuttui kuumaksi. Tykkäsin rantaelämästä. Sää oli niin kuuma että aloin käyttää vain silkinohuita vaatteita ja sandaaleja. Kesän sateet voi laskea yhden käden sormin, tihkusadetta oli muutaman kerran ja se ei haitannut. Pidin myös löytämästäni ruuasta jota oli mm. paellaspagetti, oliivikeksit, pistaasijäätelö. Matkakooste 2017.

2017 I gone through Austria to Verona. After rainy weather I saw bright sunshine and flowers around. Spring or early summer weather in Italy it was perfect. I liked to walk sunny street to the centre and bought coconut milkshakes. There was pretty parks and gardens. Then I gone to Cattolica, there I liked beachlife.



One of my favourite street view, in Verona.



2018 kesällä kiertelin eri kohteita mutta vietin eniten aikaa Alicantessa ja Valenciassa. Menin lautalla Italiasta Barcelonaan. Löysin upeita trooppisia puutarhoja. Ensin tykkäsin kävellä paahtavan kuumissa palmupuistoissa, sitten väsyin kun paahtava helle ilman tuulta uuvutti. Joinakin päivinä oli sellainen saunamainen tuuli joka ei viilentänyt. Ainoat löytämäni vapaat loma-asunnot sijaitsivat kauempana merestä. Sää muuttui koko ajan kuumemmaksi superhelteeksi, jo kauppaan kävely tuntui siltä kuin olisi urheillut paljonkin. Rusketuin lähes selkään asti. Sitten menin junalla Barcelonan kautta Ranskaan jossa viihdyin useita viikkoja edellisestä reissusta uupuneena ja paistuneena. Löysin majoituksia keittiöllä sekä barokkitaloista mutta myös uusista moderneista rakennuksista, talot olivat yhtä hyviä kuin pohjoisessa ja sää vielä parempi mutta päivisin aika kuuma. Ranskassa pidin kohteista, arkkitehtuurista, puistoista ja yleistunnelmasta. Loppukesä Ranskassa oli parasta koko siltä vuodelta. Matkakooste 2018.

2018 I've gone to Spain by ferry from Italy. I spent summer time in Alicante and Valencia. I liked tropical parks and gardens I found in Valencia. But I got tired because of the heat and everyday strong sun without wind. Then I've gone by train to France from Spain. There I liked to be, I saw historical places and cities in France. I saw baroque architecture but also modern and I liked those both.



2019 matkustin maata pitkin ja löysin yllättäen pari hyvää kohdetta Ruotsissa. Heti kun menin tukholmasta muille alueille tunsin oloni viihtyisämmäksi. Kävin Saksassa ja piipahdin ohimennen myös Tanskassa. Parasta oli näkemäni vaaleansininen Vättern järvi ja kaktuspuisto. Kesä oli kuuma jopa +40C ennätyshelteitä pohjoisessa ja Saksassa ja yksi kova tuulimyrsky. Etelän helteet pohjoisessa kyllä yllätti. Matkakooste 2019.

2019 it was a different summer. I found some good destinations in Sweden and visited Germany again. I like lightblue Vättern lake. There was a heatwave in North and in Germany also last summer it was a surprise.



2020: tulevasta kesästä ei ole vielä tietoa. Mielelläni viettäisin taas aikaa Välimeren maissa tai Ranskassa mutta se ei ole varmaa, aion odottaa jos ei kesällä niin sitten myöhemmin. Olen miettinyt sopivia kohteita mihin oikeasti haluan ja tullut siihen lopputulokseen että kaikkein eniten pidän rannikkokaupungeista, sellaisista joissa aurinko paistaa eikä tule tylsää kun jokapuolella on ihan kaikkea. Toki pidän myös kiertomatkoista joissa on yhdistelmä kaupunkeja ja pienempiä rantakohteita tai muita, kyllä nekin kelpaisi. Pidän lähes kaikesta mitä rantakaupungeissa on: rantaelämä, rantakojut, tuoksuvat kahvilat, rantabulevardit, sandaalikaupat, surffielämä, veneretkikin kelpaisi tai historialliset kohteet joissa unohtaa kaiken muun tutkiessaan nähtävyyksiä. Kaipailen myös lämmintä säätä. Jos ei matka kesälle ole mahdollista niin sitten täytyy vaan odottaa. Aikaisempia juttuja:  Matka-aiheiset elokuvat. Välimeren lautalla ja junilla Espanjassa vinkkejä. Täydelliset matkamuistot/hetket. MatkakirjojaTalvi etelässä kokemus. Ikimuistoisimmat matkani. Tekemistä ja mietteitä koronan vaikutuksista matkailuun. Ilmaiset nähtävyydet.

2020: not yet sure about next summer and if it is possible to travel later or not but let's see what will be, I can wait. I've spent every summer abroad since 2013 but this is how things are and must accept this corona quarantine time if it will continue. If it's not possible to travel in summer, later then. I would like to visit Mediterranean countries and France again later when it's possible. Now I've got time to think what and where, what really matter, what I really want, mostly I like to stay in coastal cities or then tour to many destinations. I really like beachlife and historical cities. 

Tätä biisiä kuuntelen yleensä junamatkoilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.