lauantai 28. helmikuuta 2015

About me
Tein koosteen esimerkiksi uusia lukijoita varten:
- Matkustan koska olen matkoista haaveilija, koska matkustamalla näkee paljon kaikenlaista ja koska pidän maisemamatkailusta. Matkustan koska rakastan matkustamista ja en kyllästy matkailuun. Haluan kokea uusia kulttuureita ja nähdä maisemia. Kuvailisin itseäni paljon ajattelevaksi. Kirjoitan matkablogia vain harrastuksena ja kirjoitan vain kohteista joissa olen käynyt ja kohteista joihin lähtisin enemmän kuin mielelläni. Pidän kuvaamisesta. Välillä joukkoon eksyy myös ajatuksia, matkamuistoja, ruokajuttuja, pohdintaa ja musiikkia. Tykkään etsiä paljon tietoa kohteista joissa käyn ja joista haaveilen. Haluan kirjoittaa sekä hyvistä että myös huonoista matkakokemuksista rehellisyyden nimissä.

I'm a dreamer. I travel because I want to see new places, landscapes, cultures and much more. I travel because I love traveling. I would describe myself as a thoughtful person. It's not possible to get bored of traveling or at least it didn't happen to me yet. I've been traveling abroad years and I still think it's exciting and great. Writing is just a hobby and traveling is my lifestyle. I like to tell honestly about my travel experiences, all kind of.

- Ensimmäinen lentomatkani oli Sisiliaan 2006.

My first flight it was flight from Finland to Sicily 2006.

- En matkustellut lapsena vaan olin usein kotona ja ajattelin etten ehkä koskaan kävisi missään. Toisin kävi ja en olisi uskonut että matkustan näinkin paljon.

I didn't travel nowhere when I was a child I was staying often at home and I thought maybe I never travel nowhere. I had no idea that I would go abroad and travel so much around.

- Matkoilla kiinnostaa etenkin maisemat, historialliset nähtävyydet, kuvaaminen, luonto, meri, kulttuurit, uiminen, vihreät vuoristomaisemat, keskiaikaiset kaupungit, puutarhat, tropiikki, barokki arkkitehtuuri, dyynit ja eläinten näkeminen luonnossa. Myös tulivuoret nähtävyytenä kiinnostaa ja olen nähnyt tulivuorista Etnan ja Vesuviuksen. Aito hyvä ruoka on plussaa. Trooppisista maisemista pidän kaikkein eniten.

When I travel I'm interested especially to see landscapes, cultures, historical attractions, take photographs, see wild and free animals, sea views, green mountains, gardens, beaches, tropical landscapes, deserts, baroque architecture, medieval cities and much more. And I like also to see volcanoes and I've seen Etna and Vesuvio. I like good authentic food. Mostly I like tropical landscapes and coastal views.

- Tavallisen matkustelun lisäksi pidän myös ekologisista lomavaihtoehdoista ja lennän vähemmän kuin ennen. Olen käynyt kymmenessä maassa lentämättä, jos Monaco lasketaan mukaan. Ilman lentoa matkailuun on sisältynyt juna- ja bussimatkoja sekä risteilyitä. Yhteensä olen käynyt 15 maassa. Pidän juna- ja laivamatkustelusta ja tykkään katsella vaihtuvia maisemia, suosikkina saaret ja tropiikki. Kaiken lisäksi muista kulkuneuvoista näkee yleensä paremmin maisemia, vaikka lentokoneet ovatkin nopeampia. Bussimatkani ovat olleet noin 1-7 tunnin pituisia yhdellä kertaa. Toiveeni on myös inspiroida muita matkailijoita löytämään ekologisiakin matkaideoita ja vaihtoehtoja muiden matkamuotojen lisäksi. Voit lukea ekomatkoistani ja vinkkejä lisää täältä. 

I like also ecological traveling and I fly less than before. I have visited 15 countries and 10 without flying. I've visited Monaco by bus from France once. My goal is to travel as much as possible ecological way because I like it. I like to watch landscapes and these landscapes I won't see if I would travel all the time by airplanes but ofcourse airplane is faster. I like train traveling. Read more about my ecological travels and travel tips. 

- Vain matkustamalla oppii näkemään mistä pitää. Olen Välimeren ja Keski-Euroopan kiertäjä. Pidän toki myös muunlaisistakin kohteista kuten historiallisista kaupungeista, pikkukylistä, kaupungeista, luonnonpuistoista, nähtävyyksistä, antiikin roomalaisista nähtävyyksistä, Venetsiasta, luontokohteista ja rantakaupungeista. Historia ja historialliset nähtävyydet ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat myös tähän päivään. Historialliset nähtävyydet ovat vähän kuin osa pysähtynyttä aikaa joka on säilynyt. Antiikin roomalaiset nähtävyydet ovat kiehtovia. Pidän puutarhoista ja vihreistä ympäristöistä kuten Valencian Turia puisto. Pidän myös palatseista ja linnoista. Se on plussaa jos kohteessa on myös hyvää ruokaa, meri ja jos siellä näkee eläimiä. Olen nähnyt myös dyynit ja sekin oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Monipuolisuus on plussaa. Pidän myös Ranskasta ja vietin siellä kesän 2018. Suurimmat suosikkini  ovat trooppiset saaret, rantakohteet ja satamakaupungit etelässä.

I like tropical destinations but also other type of places such as medieval cities, nature parks, villages, islands and more. I like to see volcanoes because volcanoes are intriguing. I like also historical cities and beach cities. I like gardens, sea and green places mostly. I like good food and I like to see animals. I like Venice and tropical Turia park in Valencia. I've seen dunes and it was also interesting experience. I like Ancient Roman attractions. I like to visit castles and palaces. History and historical sight seeing is important. I like France and I've spent summer 2018 in France. My favourites after all are beach destinations, tropical islands and harbour cities. One of the best travel memory I got is one Mediterranean+Ionian sea cruise 2016 I visited Italy and Greece.

- Tykkään lukea sekä matkalehtiä, matkasivuja ja matkablogeja. Matkaesitteitä selaan myös mielelläni ja haen niitä myös matkoilla matkatoimistoista. Jos jonkun toimiston satun huomaamaan niin mukaan tarttuu jokin esite. Tykkään kuvaamisesta ja myös muiden ottamista matkakuvista. Voisin käyttää kaiken aikani matkajuttuihin mutta osaan myös rajoittaa tätä koska muutakin pitää olla. Matkalehdistäni suosikkini on Condé Nast Traveler.

I like to read travel magazines, travel websites and blogs. I like to take landscape photographs and I like to find new travel pictures taken by others. 

- Jos en matkustaisi ottaisin ainakin kissan, mutta aion jatkaa matkailua. Katso myös parasta matkoillani kooste.

If I end traveling I would get a cat but I keep traveling.