lauantai 28. helmikuuta 2015

About me
Tein koosteen esimerkiksi uusia lukijoita varten:
- Matkustan koska olen matkoista haaveilija, koska matkustamalla näkee paljon kaikenlaista ja koska pidän maisemamatkailusta. Matkustan koska rakastan matkustamista ja en kyllästy matkailuun. Haluan kokea uusia kulttuureita ja nähdä maisemia. Kuvailisin itseäni paljon ajattelevaksi. Kirjoitan matkablogia vain harrastuksena ja kirjoitan vain kohteista joissa olen käynyt ja kohteista joihin lähtisin enemmän kuin mielelläni. Pidän kuvaamisesta. Välillä joukkoon eksyy myös ajatuksia, matkakirjavinkkejä, matkamuistoja, ruokajuttuja, pohdintaa ja musiikkia. Tykkään etsiä paljon tietoa kohteista joissa käyn ja joista haaveilen. Haluan kirjoittaa sekä hyvistä että myös huonoista matkakokemuksista rehellisyyden nimissä. Tällä hetkellä käytän kaiken aikani matkailuun.

I'm a dreamer. I travel because I want to see new places, landscapes, cultures and much more. I travel because I love traveling and I feel like I never get bored of traveling. I would describe myself as a thoughtful person. It's not possible to get bored of traveling or at least it didn't happen to me yet. I've been traveling abroad years and I still think it's exciting and great. Writing is just a hobby and traveling is my lifestyle. I like to tell honestly about my travel experiences, all kind of. At the moment I spend all the time by traveling abroad and I like my lifestyle.

- Ensimmäinen lentomatkani oli Sisiliaan 2006.

My first flight it was flight from Finland to Sicily 2006.

- En matkustellut lapsena vaan olin usein kotona ja ajattelin etten ehkä koskaan kävisi missään. Toisin kävi ja en olisi uskonut että matkustan näinkin paljon ja lisää matkoja on tiedossa.

I didn't travel nowhere when I was a child I was staying often at home and I thought maybe I never travel nowhere. I had no idea that I would go abroad and travel so much around and more will be.

- Matkoilla kiinnostaa etenkin maisemat, historialliset nähtävyydet, kuvaaminen, luonto, meri, kulttuurit, uiminen, vihreät vuoristomaisemat, keskiaikaiset kaupungit, puutarhat, tropiikki, dyynit ja eläinten näkeminen luonnossa. Myös tulivuoret nähtävyytenä kiinnostaa ja olen nähnyt tulivuorista Etnan ja Vesuviuksen. Hyvä ruoka on plussaa. Trooppisista maisemista pidän kaikkein eniten.

When I travel I'm interested especially to see landscapes, cultures, historical sightseeing, take photographs, see wild and free animals, sea views, green mountains, gardens, beaches, tropical landscapes, Alps, medieval cities and much more. And I like also to see volcanoes and I've seen Etna and Vesuvio. I like good food. Mostly I like tropical landscapes and coastal views.

- Erilaiset kohteet saavat minulta heti lisäpisteitä esimerkiksi jos siellä on historiallista nähtävää, upeita maisemia, vihreä luonto, tropiikkia, eläimiä tai meri. Joskus hyviä kohteita löytyy myös täysin sattumalta hyppäämällä junasta ulos jossain satunnaisessa kohteessa tai katsomalla karttaa mitä on matkakohteen vieressä. Se on parasta jos löytyy hyvä kohde sattumalta. En tiedä mihin matkailijakategoriaan itseni laittaisin, mutta omasta mielestäni olen tutkimusmatkailija joka haluaa nähdä lisää ja enemmän. Olen myös Välimeren ja Keski-Euroopan kiertäjä. Parivuotiaana lapsena suosikkisarjani oli matka maailman ympäri 80 päivässä ja tykkäsin myös aina katsoa kaikki viidakko/sademetsä dokumentit ja katsoinkin ne usein uudelleen kyllästymättä. Tällä hetkellä suurin haaveeni on matkustaa kauas ja luultavasti myös maailman ympäri matka. Haluaisin nähdä villieläimiä luonnossa. Aion matkustaa niin kauan kuin pystyn.

I never chose any destination by how famous the destination is or did many tourists go there or not. These things doesn't matter to me that much. Only that matter when I choose destination I think what I think and I think if there is something I want to especially to go see for. As a traveller I would describe myself as explorer. Especially I would like to see destinations full of nature, beautiful landscapes, historical sigthseeing, tropic and sea. When I was a child my favorite tv serie was Around the world in 80 days I also liked to watch rainforest and jungle documents and still like. Right now my biggest dream is to travel far and perhaps someday around the world. I would like to see wildlife.

- Tavallisen matkustelun lisäksi pidän myös ekologisista lomavaihtoehdoista ja lennän vähemmän kuin ennen. Olen käynyt kymmenessä maassa lentämättä, jos Monaco lasketaan mukaan ja tavoite on saada enemmänkin mukaan käytyjä maita myös lentämättä. Ilman lentoa matkailuun on sisältynyt juna- ja bussimatkoja sekä risteilyitä. Yhteensä olen käynyt 14 maassa. Pidän juna- ja laivamatkustelusta ja tykkään todella paljon katsella vaihtuvia maisemia, suosikkina saaret ja tropiikki. Lentojakin tulee mutta syynä on myös se etten pidä kenttien ruuhkasta. Kaiken lisäksi muista kulkuneuvoista näkee yleensä paremmin maisemia, vaikka lentokoneet ovatkin nopeampia. Olen valmis matkustamaan pitkiäkin matkoja koska pidän vaihtuvista maisemista. Tavoitteeni on matkustaa niin paljon ekologisesti kuin pystyn koska pidän siitä ja aion vielä risteillä lisää. Toiveeni on myös inspiroida muita matkailijoita löytämään ekologisiakin matkaideoita ja vaihtoehtoja muiden matkamuotojen lisäksi. Voit lukea ekomatkoistani ja vinkkejä lisää täältä. 

I like also ecological traveling and I fly less than before. I have visited 14 countries and 9 without flying. I've visited Monaco by bus from France once. My goal is to travel as much as possible ecological way because I like it. I like to watch landscapes and these landscapes I won't see if I would travel all the time by airplanes but ofcourse airplane is faster. I love ship traveling and train traveling and I love to see new landscapes around. Read more about my ecological travels and travel tips. As traveler I don't ask so much, example I don't really need to stay always at 4 or 5 star hotel and I don't need always airplane for traveling I can also travel example by train. While traveling if I have to I can also stay without kitchen at least some time. I think my attitude works well as a traveler abroad and I will continue traveling as long as I can. 

- Vain matkustamalla oppii näkemään mistä pitää. Pidän trooppisista kohteista joissa ei kumminkaan mielellään ole yli +40C jos ei ole ilmastointia. Trooppisista saarista. Pidän toki myös muunlaisistakin kohteista kuten historiallisista kaupungeista, pikkukylistä, kaupungeista, luonnonpuistoista, nähtävyyksistä, barokkiarkkitehtuurista, antiikin roomalaisista nähtävyyksistä, luontokohteista ja rantakaupungeista. Historia ja historialliset nähtävyydet ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat myös tähän päivään. Historialliset nähtävyydet ovat vähän kuin osa pysähtynyttä aikaa joka on säilynyt. Antiikin roomalaiset nähtävyydet ovat kiehtovia. Pidän puutarhoista ja vihreistä ympäristöistä. Pidän myös palatseista ja linnoista. Se on plussaa jos kohteessa on myös hyvää ruokaa, meri ja jos siellä näkee eläimiä. Pidän Alpeista. Olen nähnyt myös dyynit ja sekin oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Monipuolisuus on plussaa.

I like tropical destinations but also other type of places such as medieval cities, nature parks, villages, islands and more. I like to see volcanoes because volcanoes are intriguing. I like also historical cities and beach cities. I like gardens, sea and green places mostly. I like good food and I like to see animals. I've seen dunes and it was also interesting experience. I like Ancient Roman sightseeing and Baroque Architecture. I like to visit castles and palaces. History and historical sight seeing is important.

Yksi parhaista reissuistani on 2016 kevään Välimeren risteily.

One of the best travel memory I got is one Mediterranean+Ionian sea cruise 2016

- Minulle rantaloma tarkoittaa sitä että käyn uimassa, jolloin toivon että ranta on puhdas ja merivesi kirkasta ja puhdasta. Sen jälkeen käyn vaikka kahvilassa ja ottamassa kuvia ympäristöstä. En ole sitä tyyppiä joka jää rannalle koko päiväksi, enkä ole vielä koskaan vuokrannut rantatuolia. Vaikka pidänkin uimisesta niin taidan kumminkin olla enemmän sitä tyyppiä joka menee omatoimisille kiertomatkoille ja nähtävyyksille enemmän kuin että jäisi koko päiväksi rannalle. Uimisesta tykkään kyllä. Vesiskootteri ja snorklaaminen kiinnostaisi kyllä. Tykkään todella paljon katsella merimaisemia myös junista ja kävellä rannalla.

Beach holiday mean to me that I go to swimming. I wish the beach is clean and crystal-clear water and after that I go to eat icecream or perhaps to take pictures around. Usually I don't spend all day at the beach because I want to see much more. I love swimming. Perhaps I would like to try water scooter and snorkeling. I love to look at sea views also from trains.

- Tykkään lukea sekä matkalehtiä, matkasivuja ja  matkablogeja. Matkaesitteitä selaan myös mielelläni ja haen niitä myös matkoilla matkatoimistoista. Jos jonkun toimiston satun huomaamaan niin mukaan tarttuu jokin esite. Tykkään kuvaamisesta ja myös muiden ottamista matkakuvista, en koskaan kyllästy ihailemaan niitä.

I like to read travel magazines, travel websites and blogs. I like to take landscape photographs and I like to find new travel pictures taken by others. I never get tired to see new landscapes and travel pictures.

- Jos en matkustaisi ottaisin ainakin kissan, mutta aion jatkaa matkailua.

If I end traveling I would get a cat but I keep traveling.