keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Matkailu maata pitkin Saksasta Italiaan yms.

kuva
Ideoita miten matkailla maata pitkin ja reittivinkkejä "Pariisiin pääsee lentämättä alle kahdessa vuorokaudessa. Ensin laivalla Tukholmaan, ja sieltä matka jatkuu junalla." Ei ole myöskään mahdotonta matkustaa esim. Italiaan asti alppien yli Saksan Münchenin ja Itävallan kautta. Junalippuja on eri hintaisia, ellei ota interrailpassia. Matka Münchenista Veronaan kestää noin 5 tuntia junalla, kun lähtee aamulla tai päivällä junalla ehtii vielä viettää hyvin illan Italiassa. Tämä on yksi reitti jonka olen mennyt monta kertaa ja tykännyt. Ensin näkee Alppeja, lunta ja sitten maisemat vaihtuu aurinkoiseen Italiaan. Reitti ei kulje korkealla alpeilla, ei ole sellaista Sveitsin reittiä Saksasta Italiaan mutta alpit ja Dolomiitit näkyy kyllä sivupuolilla. Siltoja ei muistaakseni ole tuolla reitillä kuin yksi. Pitkän matkan junassa on myös varattavissa sellaisia koppeja jotka on viihtyisämpiä kuin tavalliset penkkirivit. Italian puolella frecciarossa punainen juna on se nopeampi. Liguria-Rooma reitillä näkee ripauksen Ligurian pastellitaloja ja merimaisemia. Junaliput ovat huomattavasti edullisempia Italiassa kuin Espanjassa tai Ranskassa. Espanjassa juna kaupungista toiseen maksoi 100e normaalihintaisena ennen sesonkiaikaa.

"Maatapitkin.net-sivustolla on tällä hetkellä tarjolla valmiita reittejä kymmeneen Euroopan maahan. Kohdemaita on kuitenkin tarkoitus lisätä ja laajentaa palvelua myös Euroopan ulkopuolelle." 
Kannattaa siis tutustua, katso blogini junamatkavinkit. Monet upeat junareitit ovat lähekkäin, Italiassa riittää erittäin paljon upeita merimaisema junareittejä kuten Rooma-Toskana tai Rooma-Liguria, tai vaikkapa San Remosta Ranskan Rivieralle. Myös käymäni Barcelona-Montpellier, reitillä näkyi pieniä vihreitä vuoria ja maaseutua sekä kaksi mielenkiintoista kohdetta. Siltoja ei tainnut olla tuolla reitillä. Viime vuodet olen mennyt lähes jatkuvasti junilla. Yksiä parhaista matkoistani ovat olleet myös junamatkat hyvillä reiteillä. Ranskan rivieralla näki paljon palmumaisemia myös junista. Miten kauan kestää matkustaa junilla pohjoisesta Italiaan? no se riippuu miten kauan pitää taukoa tai kauan tutustuu matkan varrella eri kohteisiin.

Kannattaa olla pari viikkoa aikaa vähintään että ehtii tutustua eri kohteisiin. Kyllä muutamakin päivä riittää jos ei muuten ehdi, esim. Münchenista pääsee jo saman päivän aikana Italiaan junalla, reittejä on koko ajan pitkin päivää. Olen mennyt tuon reitin useita kertoja ja maisemat on huikeat. Jos ei pidä Münchenista voi olla yötä myös Nurnbergissa ennen Italian junaa. Myös Englantiin on mahdollista päästä maata pitkin esim. kanavatunnelia pitkin bussilla Belgiasta tai Calaisista, tai lautalla, myös junalla Hollannista pääsee se olisi ekologisin muoto. Lontoon ja Pariisin matkan voi yhdistää nopealla Eurotunnel junayhteydellä. Myös lautat ovat ekologisempi vaihtoehto kuin lentäminen tai suuret risteilijät. Lautoilla on vähemmän kulutusta. Lautoista olenkin jo kirjoittanut mutta esim. Grimaldilla pääsee Italiasta Espanjaan ja Afrikkaankin asti. Göteborgista on lauttayhteys Saksaan ja myös Suomestakin on. Ranskasta pääsee lautalla Englantiin, myös Hollannista. Italian Barilta on kesällä lauttayhteys Kreikkaan. Kreikkaan pääsee myös junilla Kroatian ja Belgradin kautta. Katso directferries. Junamatkailu on ekologisen matkamuoto jota suosittelen kaikille matkailijoille. Aikaisempia juttuja: Välimeren lautalla ja junilla Espanjassa. 10 syytä matkustaa junilla. Huom. jos jossain vaiheessa valmistuu Suomi-Tallinna junatunneli, myös sitä pitkin voi sitten päästä nopeasti Keski-Eurooppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.