tiistai 8. joulukuuta 2015

Unohtumattomat matkaelämykset: junamatkavinkkejä maailmalle upeisiin kohteisiin


Kuva.
Juttua ekologisista matkavaihtoehdoista junilla unelmakohteisiin. Yksi unohtumaton matkaelämys on junamatka upeissa kohteissa. Olen käynyt yhdeksässä Euroopan maassa lentämättä, joten poimin sekä omia vinkkejä että myös muita matkavinkkejä: miltä kuulostaisi esimerkiksi sademetsäjuna Brasiliassa (Brasilian ja Argentiinan rajalla) Iguassussa. Ekologinen vesiputousjuna on nimeltään Tren Ecológico de la Selva tai Tren de las Cataratas ja juna on yksi ympäristöystävällisempi matkustusmuoto. Juna kulkee puiston läpi ja junamatka kestää noin 20 minuuttia. Juna pysähtyy Iguassun putousten lähellä. Tieto wikipediasta. Eläimistä Iguassun luonnonpuistossa saattaa nähdä mm. papukaijoja, kolibreja, lukuisia nenäkarhuja, krokotiilejä, apinoita ja jaguaareja. Jotkut suomalaiset bloggaajat ovatkin onnistuneet bongaamaan runsaasti nenäkarhuja, perhosia ja papukaijoja joten aivan ujoja eläimiä ne eivät ole. Matkajuttujen mukaan Iguassulle pääseminen on kallista (brittimatkailijoilta meni 1000 dollaria yksistään busseihin ja halpoihin hotelleihin saapuessaan Iguassulle, tieto tästä Globetrotter Girls -blogista). Edullisin tapa suunnata Iguassulle ovat bussit, tosin bussilla saatta kestää 18 tuntia esimerkiksi Argentiinasta Iguassuun tullessa. En ole varma tästä mutta ainakin luulen että matkustaminen onnistuu helpommin jos puhuu portugalia ja/tai espanjaa, jolloin ei ehkä heti saa turistileimaa otsaan. Buenos Airesista pääsee 24 tunnin bussilla Iguassuun ja bussi on maksanut 95 dollaria vuonna 2013. Putouksille on myös sisäänpääsymaksu ja venemaksu jos haluaa nähdä putoukset veneellä aivan vierestä. Vinkeissä kehoitetaan myös ottamaan omat eväät puistoon mukaan, nämäkin tiedot tästä blogista. Huom. Iguassu -kohteeseen suositellaan keltakuumerokotetta. Juomavedenlaatu vaihtelee alueittain joten pullovettä ja lääkkeitä saattaa tarvita Argentiinassa. Rokote.fi sivulta löytyy lisätietoa rokotteista ja tautiriskeistä ja sivu kannattaa aina katsoa ennen kuin edes suunnittelee kaukoreissuja. Buenos Airesiin ja Brasiliaan pääsee lentämisen lisäksi myös joillain laivayhtiöillä esim. Englannista. Jos sinua kiinnostaa vesiputoukset ja luonto niin Iguassu ja Kroatian luonnonpuistot saattaisivat olla must see. Muitakin luontomatkakohdevinkkejä on tulossa tänne ja monista olen jo kirjoittanut. Lähtisin näihin kohteisiin mielelläni. Kuvat satunnaisia junakuvia pixabaysta. Edit. Brasiliassa käynyt bloggaaja neuvoo ettei kannata katsella karttaa kadulla tai voi joutua ryöstetyksi helpommin koska ryöstäjät tunnistavat silloin turistin. On myös täysin eri asia liikkua maassa yksin kuin se että liikkuu ryhmässä tai paikallisten seurassa, jolloin ryöstäjät eivät niin helposti ehkä hyökkää.

Ecological travel tips, train travel tips and unforgettable places.
I've visited 9 countries in Europe without flying by train. One unforgettable destination could be Iguazu, between Brazil and Argentina. It's possible to go by Rainforest Ecological train/waterfall train and is an environmentally friendly travel choice. The train runs through the forest and takes about 20 minutes.  It's possible to see there wild animals, dozens of coatis, butterflies, hummingbirds, jaguars, monkeys, crocodiles and parrots. Most cheapest way to get to Iguazu is by bus. Read Six things nobody tells you about Iguazu Falls on Globetrotter Girls.  If you would like to see waterfalls you could visit Iguazu and Croatia Krka park. Train picture from PixabayCheck MDtravelhealth before planning and going!

Maisemia Namibiassa junalla: matkusta kauniissa maisemissa ykkösluokan junassa. Junamatkoja järjestää Desert Express, mahdollista vuonna 2016. Dyyneiltä aavikolle ja merimaisemiin kauniissa auringonlaskuissa. Maisemien lisäksi saatat nähdä esimerkiksi norsuja. Luvataan mukavuutta ja ykkösluokan palvelua. Kaikissa vaunuissa on mukavuudet kuten ilmastointi, lämmitys ja yksityinen suihku. Junassa on myös ravintola, lounge ja baari. Parhaimmillaan näet eksoottisen maan, maisemia ja villieläimiä. Hyvin kiehtova ja ainutlaatuinen vaihtoehto. Tämä voisi olla yksi hyvä vaihtoehto jos kaipaa laatua ja länsimaisia oloja lomalta. Katso lisätietoa Desert Express. Huom. tässä kohteessa saattaa tarvita malarian estolääkkeet ja muita. Myös Rovos rail järjestää junamatkoja Afrikkaan, jolloin pääsee näkemään myös villieläimiä. Vaihda vapaalle -blogista löytyy matkakokemus Rovos railista.

Watching landscapes in South Africa by train: The Desert Express first class tourist train travels through a beautiful part of Africa. It passes through the amazing landscapes of Namibia from the apricot coloured dunes of the Namib desert to the rough Atlantic coast line. The compartments are fully air-conditioned and heated and have en-suite facilities as standard. Passengers have access to an elegant lounge, unique bistro bar.  Check more about Desert Express. If interested check also Rovos rail and Luxury train club.

Legendaarinen Orient Express -juna. Orient Express Art Deco -juna on kuuluisa maailmalla ja kiertää hienoja tunnettuja kohteita. Luvataan vintagehytit, keskipäivän tee, viihdettä ja ruuat. Junareitti Lontoosta Venetsiaan jolloin näet: alppimaisemia, Innsbruckin ylitys ja kolmen ruokalajin gourmet lounas, Italian dolomiitit ja ainutlaatuinen Venetsia. Mahtava maisemareitti. Junareittejä löytyy myös tälläisinä versioina: Budapestistä Lontooseen Pariisiin kautta, Prahasta Lontooseen Pariisin kautta, Venetsiasta Pariisiin Prahan kautta, Pariisista Istanbuliin Budapestin ja Bukarestin kautta. Lisätietoa. Junamatkoja eri kohteisiin olisi loputtomasti valittavana ja monen hintaisina. Yksi vaihtoehto on myös (edullisempi) interrailreissu: "Interrail-kortteja on kahdenlaisia: kaikissa Interrail-maissa kelpaava Interrail Global Pass ja maakohtainen Interrail One Country Pass. Molempien korttien voimassaoloajoissa on useita eri vaihtoehtoja". Interrail Global Pass kannattaa ostaa jos haluat nähdä kerralla paljon ja useita eri kohteita. Sen sijaan jos haluat valikoida ja nähdä vain tiettyjä kohteita valintasi mukaan niin silloin kannattanee One Country Pass. Lisätietoa. Tietysti junamatkalle voi myös suunnata ilman sen kummempia suunnitelmia vain lähtemällä tai tarttua muihin tarjouksiin. Yksi kiva kokemus voisi olla myös Preeriajuna, lisätietoa. Ps. yksi hienoin näkemäni junareitti on Rooman keskustasta terminiltä Toscanaan. Maisemina näkee Lazion kauniita palmurantoja ja sitten Toscanan peltoja ja metsiä jos ottaa junan Orbetelloon/sen lähettyville. Pysähdyin Civitavecchiassa josta jatkoin toisella junalla Toscanaan. Maisemat vaihtelevat erittäin paljon Karibiamaisista palmurantamaisemista Toscanan kuuluisiin peltomaisemiin ja junamatka on todellinen elämys. Vinkki: tälle reitille älä ota junapaikkaa jotta voit siirtyä ihailemaan maisemia mikäli joku päättää vetää verhon ikkunaan. Mene aamulla/päivällä ettei aurinko ehdi laskea jotta ehdit ihailla maisemia. Älä ota mukaan liikaa painavia laukkuja koska niiden kanssa voi olla hankalaa junissa. Jos haluat edullisimmat junaliput muista sanoa economica. Jos erilaiset valmiiksi järjestetyt junamatkat kiinnostaa katso myös Luxury train club. Vanhempia juttuja: ekologiset laivayhtiöt.  Vastuullinen matkailu.  Erilaisia matkavinkkejä.  Pakkaamisvinkkejä.

The legendary Orient Express train is a work of art in itself and a true Art Deco icon that is famous the world over. Delightful vintage cabins, gastronomic gourmet cuisine with delicious afternoon teas and exquisite four course gourmet dinners along with lively on-board entertainment. Itineraries London to Venice or Venice to London. Listed below are a sample of journeys. Also available are Budapest to London, via Paris; Prague to London, via Paris; Venice to Paris, via Budapest; Venice to Paris, via Prague. See more. And don't forget Interrail. Nice experience could be also the Southern Prairie Railway. Ps. One of the most beautiful train travel experience was when I took train from Rome to Tuscany Italy. I saw many beautiful subtropical palm tree beaches and then Tuscany's fields and forests. It was amazing. I took train from Rome center somewhere near Orbetello Tuscany. I think it was one of the best train travel experiences I've ever had. I saw so many kind of landscapes. Three train pictures found from Pixabay.
Lentäminen on toki nopeaa, mutta junasta näet paljon enemmän upeita maisemia ilman suurta pilvipeitettä. Lentäessä et voi aina olla varma näetkö mitään muuta kuin pilviä.

Flying is surely fast but from train you will see many Amazing landscapes
you will not watch only clouds but much more beautiful landscapes

Kuva/pic Pixabay.