torstai 3. joulukuuta 2015

I Love Traveling and I can't stop going because I Love traveling too much


kuva.
Rauhallinen matkailija levottomassa maailmassa. Rakastan matkustamista ja siihen liittyvää vapautta, liikaakin. En edes haluaisi kokonaan pysähtyä. Se että voi olla ja käydä lähes missä tahansa on vaan niin hyvä tunne. Vapaus lähteä ja nähdä eri kulttuureita ja maita. Vieläkään ei näy kyllästymisen merkkejä. Päinvastoin, olen innostunut ja voisin keksiä vaikka joka päivälle uuden matkakohteen. Rakastan reissaamista enemmän kuin mitään ja uusia kohteita on suunnitelmissa. Harkitsin nuorempana hetken lentoemännän ammattia. Ehkä olisikin pitänyt hakeutua sellaiseen, mutta kun en rakasta lentokoneessa olemista vaan eri kohteiden näkemistä ja matkustamista. Rakastan matkustamista ja sitä tunnetta kun saapuu tuttuun tai täysin uuteen kohteeseen. Reissukuume ei ole minulla mikään ohimenevä vaihe ja kun aloitin matkustamisen 2006 aloin kaivata aina matkoille. Olen myös huomannut että tykkään siitä tunnelmasta mikä on monissa maissa. Rento tunnelma, usein leuto ilmasto ja kaikenlaisia tapahtumia vuoden ympäri jolloin joka puolella on vaan niin hyvä tunnelma ja ilman viinanhuurua. Esimerkiksi Välimeren maissa pidän kovasti siitä että ihmiset pitävät yhtä, tukevat toisiaan ja viettävät paljon aikaa ulkona koska sää on usein aurinkoinen niin ihmisetkin jaksavat olla aurinkoisia. Keski-Euroopassa ihmiset viettävät myös hyvän sään ansiosta usein paljon aikaa ulkona kahviloissa yms. käyden. Kun olin lapsi en potenut koti-ikävää ollessani joskus viikon tai pari leireillä Suomen maaseudulla. Kun useat muut leiriläiset itkivät koti-ikävää, minä katselin hiljaa vierestä. Välillä olin jopa ainoa lapsi joka ei keskeyttänyt leiriä koti-ikävän takia. Luulen että reissaaminen sujuu minulta hyvin koska olen reissuluonteinen. Tulen toimeen myös ilman pysyviä asioita. Olen valmis luopumaan lähes mistä tahansa, valmis reissaamaan. En kyllästy kaikkeen nopeasti, mutta pystyn sopeutumaan erilaisiin muuttuviin tilanteisiin. Luulen että reissuluonne on ainakin osittain geeneissä ja toinen osa siinä miten sopeutuu.

Nyt haluan nähdä paljon enemmän samalla kertaa, useita kohteita. Nälkä kasvaa syödessä ja niin myös matkojen osalta. Kaiken lisäksi upeita kohteita on liikaa, on vaikea osata valita kohteita sillä jokaisessa kohteessa on jotain hyvää ja huonoa. Olen valmis laittamaan rahaa tietynlaiseen suurreissuun joka sisältäisi tiettyjä kohteita, mutta niistä lisää myöhemmin. Jos yksi matkasuunnitelmani ei onnistu, niin keksin sitten tilalle toisen toimivan matkasuunnitelman ja uudet kohteet. Tänä vuonna aika on käymässä vähiin ja suurreissun ajattelin toteuttaa pian: ensi vuonna. Ajattelen nykyisin niin että Eurooppa on tässä vieressä, mutta haluan myös paljon pidemmälle. Mielestäni on ehkä jopa järkevämpää maksaa suuresta reissusta paljon kerralla, kuin se että kävisin erikseen eri kaukokohteissa ja maksaisin erikseen kalliit lennot+majoitukset sun muut kun kaiken voi halutessaan nähdä myös samalla kertaa jos löytyy hyvä reissuidea. Jos idea toimii ehkäpä suurempi reissu kerralla kumminkin kannattaisi. Mutta toisaalta jotkin kohteet voisin jättää myös käymättä, en ehkä jaksaisi pelkoa sairastumisista matkalla muuten voisin kyllä lähteä minne vaan. Kaikkiin hyttysten levittämiin tauteihin ei edes ole rokotteita ja sitten se on vain tuurista kii sairastuuko vaiko ei, elämän arpajaiset ei aina ole mukavia tiedän sen jo. Olisi helppo vain reissata minne tahansa jos en olisi sitä sorttia joka kumminkin sairastuu heti kun joku aivastaa, heti kun on liikaa ilmansaasteita, heti jos ruoka ei ole puhdasta tai heti kun hyttynen tulee ja pistää. Kaiken lisäksi joudun pakosti jättämään reitiltä runsaasti ilmansaasteita sisältävät kohteet pois kuten Hong Kongin. Vaikka haluaisinkin, en voi ottaa kaikkia sairastumisriskejä ja siksi yksi upea maailmankiertoreissu ei toteudu..

Jos löydän unelmareissun jossa on ilmansaasteita runsaasti sisältäviä kohteita muiden lisäksi, en voi lähteä ja joudun keksimään uuden reitin tilalle. Se kyllä harmittaa mutta pakko. Haluaisin kiertää maailmaa, nähdä trooppisia saaria ja paljon muuta. Luontokohteet kiehtoo, Karibia kiehtoo, Amazon kiehtoo ja monet muut. Ajattelin että reissaisin nyt näinä kuukausina junilla Pariisiin ja Englantiin ja sieltä suuntaisin pidemmälle, mutta koska kaikki tietävät tuli tämä uhkatilanne Euroopassa joten keksin sitten jotain muuta tilalle. Kiinan ilmansaasteet ja terroriuhka ovat pilanneet minulta tänä vuonna kaksi reissusuunnitelmaa. En kumminkaan anna minkään terroriuhan pilata kokonaan kaikkia matkasuunnitelmiani, koska minähän lähden jos haluan. En lopeta rakastamiani asioita sen takia jos on joku "lahko" joka haluaa että kaikki pelkäävät ja pelko on luovuttamista. Se on luovuttamista jos ei enää poistu edes kotoaan matkustaakseen. Kaikkea ei voi sulkea ja lopettaa jonkun uhan takia koska se pelottelu on yksi heidän päämääristään, he toivovat koko maailmalle pahaa ja pelkoa kuten niin monet muutkin. Kaikki ihmiset ovat maailman kansalaisia, mutta siinä ei ole mitään järkeä olla vihan kansalainen miltään osin. Ryvettymällä vihassa alkaa lopulta vihata kaikkea ja siinä ei ole järkeä. Tässä taas nähdään että uskontojen alkuperäinen tarkoitus oli saada hyvää aikaan ja ohjata ihmisiä, mutta liian usein ihmiset käsittävät sen väärin ja haluavat tehdä oman mielensä mukaan ja aiheuttaa ongelmia. Näin ollen uskontojen alkuperäinen tarkoitus ymmärretään väärin aivan liian usein ja oikeiden sääntöjen tilalle on tullut minäminä -asenne ja harhaluuloja joilla yritetään kontrolloida muiden elämää. Vihalla ei voiteta mitään oli se minkälaista tahansa. Vihaa ei kumminkaan saisi kohdistaa terroristien takia kaikkiin pakolaisiin, jotka itsekin pakenevat sotaa eli niitä vihaisia ihmisiä jotka toivovat koko maailmalle pelkkää pahaa. He ovat niin kuin sinä tai minä ja haluavat asua rauhassa, ne jotka oikeasti inhoavat ja pelkäävät sotaa, eivät ne jotka tekevät rikoksia. Ulkomaalaisiin mahtuu monenlaista porukkaa niin kuin paikallisiinkiin, mutta rikollisia ei pidä sääliä oli kyse minkä maalaisista tahansa. Viha ei katso kansalaisuutta ja sota ei aina katso aikaa tai paikkaa.

Suurkaupunkien ilmansaasteet ovat Euroopassakin sitä luokkaa että oireita saattaa tulla. Koska olen kotoisin Suomesta, jossa on yhä melko puhdasta raitista ilmaa (ainakin jos ei asu koko ikää hometalossa tms.) niin ilmanlaatua ei juurikaan ole tarvinnut miettiä. Minun on kumminkin pakko miettiä ilmanlaatua reissatessa koska sairastun siitä ja en tiedä montako tilaisuutta ihminen voi parantumiseen saada, tuskin kovin montaa. Eniten haittaa on suurista savusumuista jotka ovat tehtaiden ja liikenteen yhteisvaikutusta ja kokemusten kautta tiedän etten siedä niitä. Sumua on kahdenlaista ns.harmiton tavallinen sumu ja suuret saastesumut. Ilmansaasteista tulee erilaisia ongelmia kuten astmaa, syöpää tai ihottumaa ja toisille sen sijaan ei mitään. Tutkimusten mukaan Kiinassa ilmansaasteilla on sama vaikutus kuin runsaalla tupakoinnilla ja useat paikalliset käyttävät suojamaskia kasvoillaan. Toisilla oireet loppuvat, toisilla ei ja toisilla alkavat uudelleen. On omasta itsestä kiinni haluaako tai pystyykö ottamaan riskin, mutta terveys on asia jota ei kannata riskeerata. Pitäisi valita joko koko suuri reissupaketti, tai jatkaa reissaamista omatoimisesti tai suunnitella ja etsiä lisää eri vaihtoehtoja. Löysin pari hyvää reissuvaihtoehtoa mutta ne loppuunmyyntiin siksi keksin tilalle jotain muuta. Jos jostain pitää tinkiä niin puhtaasta juomavedestä olen valmis tinkimään ja ostan pullovettä jos on pakko. Jos verrataan niin mieluummin pullovesi kuin tautihyttyset/ilmansaasteet jos pitäisi/saisi valita. Luulen että löydän jotain ja jos en löydä unelmareissua kaikkine huikeina kaukokohteineen, valitsen sitten pienemmän reissun jossa on kumminkin jotain mistä haaveilen suuresti! Ei ole haaveissa yhtä tiettyä pakko päästä -kohdetta vaan useita kaukokohteita, mutta muutkin kohteet kyllä kelpaa. En ole kyllästynyt Eurooppaan, päinvastoin haluan ja aion myös kiertää Eurooppaa nyt ja myöhemmin oli uhka tai ei. Myös Eurooppa on täynnä nähtävää joten kyllä täälläkin kelpaa kiertää.

Mitä jos ei ole hetkeäkään haaveillut suuripalkkaisesta huipputyöstä, mitä jos ei koe tarvitsevansa runsasta palkkaa vaan vähempikin riittää ja mitä jos aidosti nauttii reissuista ja siitä tunteesta kun saapuu perille. Sellainen minä olen, enkä tunne mitään huonommuutta tästä, se on valita. Aion valita rahan käytön ja ne ovat matkat edelleen. Tällä hetkellä ei ole mitään muuta sellaista johon haluaisin laittaa rahaa asumisen ja ruuan lisäksi kuin erityisesti suuret reissut. Jokaisella on valinnan vapaus. Tietysti ajattelen myös tulevaa, mutta tämä on se mistä nautin juuri nyt, juuri tällä hetkellä. Reissaus on asia josta pidin vuosia sitten ja yhä pidän. Vaikka miettisin en nyt kyllä keksi muuta tärkeää tai muuta mihin haluaisin rahaa nyt laittaa kuin matkustelu koska elämäntilanne sen nyt sallii. Jos ostaisin merkkitavaraa tekisikö se minut aidosti onnelliseksi, ei. Jos ostaisin auton tekisikö se minut onnelliseksi, ei. Jos ostan matkan tekeekö se minut aidosti onnelliseksi, yleensä kyllä. Ajattelen että saan kyllä matkustaa ja olen vielä nuori. Ehdin vielä pysähtyä ja ehdin vielä vaikka mihin jos haluan tehdä toisin. Tai sitten voin olla aina menossa. Vaihtoehtoja on liikaakin. Minulla on monenlaisia suunnitelmia ja usein uusi varasuunnitelma taskussa. Vaikka olen spontaani matkalija, olen myös melko suunnitelmallinen ja paljon ajatteleva. Pixabaysta löytyneet kuvat sopivat tähän juttuun ja lintukuvissa on suurta lähdön tunnelmaa. Ps. kiinnostaako matkakilpailut ja tarjoukset? katso Lomamatkojen joulukalenteri.

Peaceful traveler in a restless world.

I love traveling and freedom to go anywhere. I love traveling too much. I feel like I never want to stop. It is nice feeling of possibility to go almost anywhere. I love nomadic lifestyle. I have been traveling around Europe and haven't get tired or bored of traveling. I'm still very excited and I could find a new destination for every week! Maybe I should be flight attendant or something like that. Somehow I don't love flying but I love seeing new places. It is a great feeling when I arrive to new (or to old) destination it's just amazing and it's hard to describe the best feeling. I like the atmosphere abroad. I feel happier abroad. I felt I was ready to gave up many things for traveling. It's a bit difficult to find the right ready vacation to me right now because I want to go far and visit as many places as possible but at the same time I don't want to worry or get sick abroad and all of these things I keep thinking. Mostly I became worried of mosquitos because I was reading information of all sicknesses. And I get easily sick from air pollution I mean smog and nowadays I have to try to avoid smog. I'm not so afraid of terrorist attacks because these could happen anywhere, anywhere could be terrorists and I'm not going to be afraid and end traveling only because of them. I won't. I will still do what I love. I think this is one thing they want people to stay afraid and only stay at home never going nowhere out they think they win that way. It's not the only thing they want but it's surely one thing they like.

Religions were made for guide people and for good but too often people understand meaning of the religions wrongly. The meaning is not to hate each other, scare and make wars. The meaning is peace and live in harmony and this you know also without religions. We are all citizens of the Earth but it doesn't make any sense to be like citizen of the hate. Time is limited and time is coming to an end (as this year also) so sooner or later I will go traveling again. I still love Europe but I want to see much more and I want to still visit also places in Europe. The truth is I haven't never dreamed of high salary and I chose the way of life as a traveler. Ofcourse I think of future also but this is what I enjoy right now this moment I love traveling. I'm still young and I think I can continue living like this still because I feel happy. I'm spontaneous traveler but also I got many kind of plans on my mind and I think a lot of. Pictures found from Pixabay.

kuva.
kuva.

kuva.