torstai 5. tammikuuta 2017

Lintukuvausta Ranskassa


Joutsenia Ranskassa ja lintukuvausta. Tänään on kansainvälinen lintujen päivä. En odottanut näkeväni mitään erityistä, mutta huomasin kuitenkin paljon joutsenia, enemmän kuin muissa käymissäni kohteissa. Joutsenia olen kyllä nähnyt myös Suomessa, Tonavalla Wienissä ja Gardalla. Tällä kertaa Alsacessa Saint-Louis. Nyt huomasin lokkien uivan joutsenten kanssa. Joukossa näkyi myös joutsenenpoikasia, jotka olivat aikuisen joutsenen kokoisia mutta jäljellä vielä harmaita höyheniä. Joutsenet ovat Suomen kansallislintuja ja yksiä suosikkilinnuistani. Joutsenet ovat siitä erityisiä lintuja että ne inspiroivat laulajia, runoilijoita, elokuvia. Viime keväänä näin suloisia joutsenenpoikasia Gardalla ja nyt oli kiva nähdä isompia poikasia.

Vinkki lintujen ja eläinten kuvaukseen: älä mene aivan lähelle, muuten lokit riehaantuvat ja luulevat saavansa ruokaa. Lokkeja on lähes aina siellä missä on vettä ja muita lintuja. Zoomaa, niin voit ottaa kuvia myös kauempaa, minä käytän aina zoomausta. Kuvaa ilman salamaa niin et häiritse lintuja/eläimiä. Minä otan lähes kaikki kuvani aina ilman salamaa. Jos kamerassasi on yökuvaustoiminto, kokeile sitä hämärässä, tosin ainakin Canon Powershotin yökuvaustoiminta vaatii sitä että kuvaus on aivan tasaista. Kuvaa mieluiten aamulla/päivällä koska iltapäivällä ja illalla on jo hämärää joten kuvat eivät onnistu ehkä niin hyvin kuin valosalla. Miten sitten päädyin Ranskaan?  noh en sen kummemmin suunnitellut Ranskan matkaa, mutta kyllähän se aina välillä kävi mielessä. Viime kesänä harkitsin Korsikaa toistamiseen kun näin Korsikan lauttoja Sardiniassa ja nyt kun pääsin Ranskassa käymään niin helposti menin. Tästä tuli yksi edullisin matkani, yksi toinen edullisin matkani on 20e bussimatka Saksasta Wieniin ja noin 2e bussimatka Nizzasta Monacoon. Oli kyllä hyvä nähdä että Ranska on todella monipuolinen maa: luonnon osalta on tälläistä Keski-Eurooppalaista luontoa ja Rivieralla palmumaisemia. Jos lintukuvaus kiinnostaa katso BirdlifeLisää Ranskanmatkajuttujani.

Happy National Bird day! I took pictures of the swans in Alsace Saint Louis, France. I didn't expect of seeing anything special until I saw a lot of swans. I was on the upper floor and notice what's there and then I gone outside I saw a lot of birds around. How beautiful! I've already seen swans of the Danube Vienna, swans of Garda Lake in Italy and swans in Finland. Here I saw numerous swans and luckily I saw also cygnets. Last year spring time I saw little cygnets in Garda but this time I saw bigger cygnets almost adult swans. All pictures taken by me with Canon Powershot. 

 Bird/animal photography tips: 
Go to take pictures in the morning/daytime when is still sunshine. Zoom and you can still take good pictures. Take pictures without flash so you won't bother birds or animals. Always without flash I would recommend.

France is a beautiful country and you could see also there multiple landscapes: those Central European landscapes and palm trees in French Riviera.