sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Erikoisia matkakohteita seikkailumatkailijoille ja suosituimmat matkajutut

Matkavinkkejä seikkailumatkailijoille ja suosituimpia juttuja.
Kuva.
Kokosin jutun erikoisista kohteista: Aveiro, Portugalin Venetsia. Tiesitkö että voit nähdä gondolimaisia veneitä ja kanaaleita myös Portugalissa. Minäkään en aikaisemmin tiennyt tätä kunnes luin asiasta. Veneet ovat värikkäitä ja juuri saman mallisia kuin Venetsian gondolit. Lisätietoa. Jos olet jo kiertänyt Venetsian, voit kokeilla tätäkin kohdetta. Portugaliin pääsee lentämällä tai vaikka junalla Madridista. Kuva Pixabay. Alempana juttua myös blogini luetuimmista matkajutuista.

Different travel destinations to see:
Aveiro, Portugal. If you like Venice and you have already visited there you could see canals and almost similar gondolis also in Aveiro. Picture of Aveiro from Pixabay.

Joko olet kuullut Marlon Brandon The Brando luksusresortista Ranskan Polynesiassa. Tetiaroa on yksityinen trooppinen saari kaukana kaikesta Tyynellämerellä. Marlon Brando muistetaan roolistaan esim. Kummisedässä. Aikanaan Brando osti saaren ja nyt sinne voi myös majoittua. Saarella pääsee vain yksityiskoneella. Resortiin kuuluu 35 villaa ja rannoilla voit nähdä merikilpikonnia ja eksoottisia lintuja. "Tetiaroa on niin kaunis etten pysty kuvailemaan sitä" - Brando. Tekemistä saarella: sukeltaminen, pyöräily, polynesialainen tanssitunti, fotosafari, lintubongaus, uiminen. National Geogprahic on listannut tämän unique lodges of the world. Hinta on huimaava, jopa 2000e vain kahdelta yöltä. Lisätietoa.

Have you already heard about Marlon Brando's Luxury resort in French Polynesia? Tetiaroa is Private tropical island. It's possible to go there By Private jet. There is 35 villas and it's possible to see sea turtles and exotic birds. Part of National Geographic's Unique Lodges of the World.   “Tetiaroa is beautiful beyond my capacity to describe.
One could say that Tetiaroa is the tincture of the South Seas.” - Brando.


Toinen trooppinen, omalaatuinen saari olisi Fiji. Fijillä on trooppisia maisemia, rantoja, top kylpylöitä, pieniä saaria ym. Fijillä on vielä jäljellä alkuperäistä tunnelmaa ja kulttuuria. Löytyy myös Laucala yksityissaari joka vaikuttaa ihanalta ainakin Laucala kotisivujen mukaan on rento kohde. Miten pääsee: esim. Australiasta on 4 tunnin lento Fijille. Hawaijilta 5 tunnin lento Fijille. Uudesta Seelannista 3 tunnin lento. San Franciscosta ja Los Angelesista 10 tunnin lento. Kenelle voisi sopia: matkailijalle joka on tykännyt Havaijin maisemista mutta kaipaa alkuperäistä kohdetta ja matkailijalle joka on tykännyt myös muista trooppisista saarista. Lisätietoa ja majoituksia Fijillä.

Tropical island far away Fiji. Has still the original atmosphere and nature. Top spas and more. Laucala a private island. How to get there: flight from Australia about 4h to Fiji. Flight from New Zealand to Fiji 3h. Flight from Hawaii to Fiji 5h. Flight from San Francisco or Los Angeles to Fiji 10h.

Ngorongoro Crater Lodge, Tansania. Voit ihailla ylempää Etelä-Afrikan maisemia, mahdollisesti myös villieläimiä. Kuulostaa ja näyttää hyvältä elämysmatkalta. Lisätietoa. Crater Lodge.

Ngorongoro Crater Lodge in Tanzania. Admire views and perhaps see Widlife. Real adventure travel. Safari lodge pictures.

Seikkailuristeily Costa Ricassa ja Panaman kanaalilla. Tutki sademetsiä, näe legendaarinen Panaman kanaali, snorklaa. Saatat nähdä myös laiskiaisia ja apinoita puissa. Tämmöisiä matkoja järjestää WWF.  Lisätietoa.  Globus Journeys järjestää valmiita kiertomatkoja useisiin eri kohteisiin. Samalla kertaa voi reissata valmismatkalla vaikkapa ympäri Italiaa Venetsiaan ja Rooman, lisätietoa. Löytyy myös Essential Europe jossa näkee samalla kertaa mm. Rooman, Firenzen, Venetsian, Pariisin, Lontoon. Globus Journeys sivulla on useita muitakin kiertomatkoja ja sellainen ehkä kannattaa jos haluaa nähdä mahdollisimman paljon. Tosin joitakin retken hotelleja oli haukuttu, mutta mitäpä ei olisi. Joskus kiertomatka saattaa tulla jopa edullisemmaksi kuin omatoimireissu. Yksi hyvä matkavaihtoehto seikkailumatkailijoille voisi olla myös matka intiaaneja näkemään.

Ps. aion nyt paljastaa blogini vuoden 2016 luetuimmat matkajutut:  

Asunto Italiasta vinkkejä. 
Juttu kiinnosti ylivoimaisesti eniten lukijoita, eli yllättävän moni haluaisi siis Italiaan lomalle tai vakituisesti asumaan. Minulla on kokemusta loma-asumisesta mutta ei vakituisesta ja kehottaisin vuokraamiseen koska jos vaikka ostaa loma-asunnon/talon ei voi tietää kenen tontti on. Ellei ole kaikenlaisia palkattuja neuvojia kuten notaari selvittämässä asiaa, ominpäin ei pysyt ostamaan mitään. Italiassa on vaikea työllistymistilanne ja työtä on vaikea löytää jos ei tunne ketään tai puhu maan kieltä, edes kieltä puhuva ei välttämättä saa mitään mahdollisuutta. Jos joku haluaa koittaa onneaan niin Indeed sivulla voi etsiä työtä Italiassa. Italiassa pitää olla valmis sietämään vähän kaikenlaista niiden hyvien asioiden vastapainoksi. Italia on maa jossa voi mennä hermot tai saada hyviä ja hauskoja muistoja tai tätä kaikkea. Työehtosopimuksia ei läheskään aina noudateta. Junalipun voi saada lähikaupunkiin 3-6 eurolla se on hyvä. Elinolosuhteet ja asumisen taso ovat täysin erilaista kuin Suomessa useimmiten, esim. Pohjois-Italiassa on talvella lämmitys mutta joissain etelä-Italian kohteissa ei. Kauniit mutta jäiset marmorilattiat on yleisiä, viilentävät kivasti kesällä ja talvella jäädyttävät. Asuntoja remontoidaan kun on varaa ja läheskään aina ei. Jos talosta lähtee maali tai seinästä pari palaa se on aika normaalia Italiassa. Ihmisiä asuu tuhansia vuosia vanhoissa palatseissa ja maalaistaloissa ja se vaan kuuluu asiaan. Tympeä asiakaspalvelu on hyväksyttävää Italiassa ja tavallista arkea Pohjois-Italiassa, vaikka ei tietenkään aina ja kaikkialla. Sitä täytyy oppia sietämään jos haluaa Italiassa olla. Myös alue usein vaikuttaa, etelä-Italiassa tuntemattomatkin voivat moikata vieraita kaduilla ystävällisesti ja yleinen juttelu kuuluu asiaan. Ihmiset ovat usein perhekeskeisiä omaa sukua arvostetaan suuresti ja ihmiset ovat usein isänmaallisia mikä näkyy jalkapallossa yms. Puhun italiaa ja Pohjois-Italiassa usein sanotaan ettei puhettani ymmärretä, etelä-Italiassa ymmärretään. Maan sisällä on siis suuria kulttuurieroja ja etelä on rennompi.

10 syytä miksi sinunkin pitäisi matkustaa junilla
Junamatkailu kiehtoo, on niin paljon hyviä kohteita joita kiertää junillakin. Junamatkoja löytyy niitä tavallisia, on interrail ja sen lisäksi vaikka mitä luksusjunamatkoja.

Hyviksi koetut hotellit -kooste
Hyviksi koetut hotellit taitavat aina kiinnostaa. En löydä aina hyviä hotelleja, joten ne jotka koen hyviksi jäävät kyllä mieleeni ja ovat mainitsemisen arvoisia.

Kissoista asiaa
Kissajutussa päätin tarttua aiheeseen kun huomasin uutisen siitä että Suomessa hylätään 20000 kissaa vuodessa. Kissoja voi tukea myös niin että lahjoittaa Hesylle tai muille eläinsuojelujärjestöille. Pidän kissoista (ja muista eläimistä) siksi halusin aiheesta kirjoittaa.

Terroriuhka matkoilla ja miten reagoida
Ajankohtainen aihe kiinnosti, eikä ihme. Olen ollut reissussa lähes koko ajan ja huomannut että valvontaa on lisätty. Etenkin Italian juna-asemilla näkyi kesällä lähes koko ajan poliiseja valvomassa. Pariisin iskun aikaan olin Wienissä, Nizzan iskun aikaan Italiassa. Saksan joulumarkkinaiskun aikaan olin myös kiertämässä useita eri joulumarkkinoita Keski-Euroopassa kävin Saksassa, Innsbruckissa, Ranskassa. Huomisesta ei koskaan tiedä, mutta Eurooppa on kuitenkin vielä aika turvallinen. On parempi kuitenkin matkustaa kuin katua sitä ettei matkustanut. Kirjoitin juttuun että tekemällä noita iskuja on juuri tarkoitus pelotella ihmisiä jäämään kotiin ja pelkäämään. On tarkoitus saada ihmiset epäilemään kaikkea. Silti massatapahtumia voi vältellä, jos uhka kohdistuu niihin.

Wienin hotellisuosituksia, kokemuksia ja vinkkejä
Wien kiinnostaa ja siellä riittää barokki nähtävyyksiä, palatseja ja puistoja. Hyvänä kokemuksena mieleeni jäi Tonavan alue. Kaupungissa on monenlaisia alueita ja jos käy vain barokkikeskustassa ei vielä näe kaikkea. Minulle jäi ristiriitainen kokemus Wienistä etenkin asiakaspalvelusta, mutta muuten olen kyllä tykännyt Itävallasta etenkin Innsbruckista.
Tripadvisorin kauhutarinat ja huonot hotellikokemukset
Kauhutarinat taitaa aina kiinnostaa, tähän juttuun kokosin sekä omia että myös muiden tripadvisorista löydettyjä kauhukokemuksia hotelliarvosteluista. Tuohon juttuun voisi lisätä uusiakin kokemuksia meinaan sen kun jouduin odottamaan yhden hotellin aulassa hotellihuonetta 1-2 tuntia illalla, vaikka huoneita oli vapaana ja yksi hotelli jonka kylpyhuoneessa oli kamera. Hotelleissa kohtelu on joskus eriarvoista ja se jos mikä on tullut tässä opittua, tosin tietysti hyviäkin hotelleja on ja ne löytyy tuolta hotels osiosta.

Tätä et ehkä tiennyt hotelleista
Hotelleissa jatkuvasti reissaavana olen pistänyt tarkasti merkille tiettyjä asioita. Jonkun toisen unelmahotelli voi olla jollekin toiselle painajainen. Jutussa mainitaan hotellien yksityiskohdista joita ei aina kerrota. Minä kohtaan usein kahdenlaista palvelua: hymyilevää ja superystävällistä tai sitten erittäin vihaista ei meillä ole tilaa -palvelua.

Msc Magnifica Välimeren risteily
eka Välimeren risteilyni jolle lähdin, maisemat jäi mieleeni upeina. Lähtisin uudestaankin vuodenajasta viis. Ruoka oli hyvää juuri tuolla laivalla ja kohteet näkemisen arvoisia joka ikinen. Risteily jäi mieleeni ja mietin nyt aika useinkin kolmatta Välimeren risteilyä.

Risteilykohde: Dubrovnik Kroatian maisemia
Kroatia kiehtoo yhä enemmän matkailijoita. Syynä varmaankin Unesco, Game of Thrones ja ehkä se ettei Kroatia ole aikaisemmin ollut vielä niin suuresti esillä kuin nykyisin. Jos menen joskus uudestaan haluan nähdä vesiputouspuiston.

Kysymyksiä ja vastauksia matkailusta

Kauniit maisemat ja kokemuksia Gardalta

Matkavinkki vapaaehtoistyö villieläinten parissa ym.
Tätä juttua kokosin ja mietin kivoja vaihtoehtoja. On mahdollista ryhtyä vaikka safarioppaaksi. Samalla kertaa voi yhdistää matkan, auttamisen ja näkee villieläimiä. Olen itsekin harkinnut tätä vaihtoehtoa ja aina välillä harkitsen taas.

Lively Barcelona matkavinkit Barcelonaan
Barcelonan suosio matkakohteena vain kasvaa joten juttu kiinnosti. Barcelonassa on useita erilaisia alueita.

Ekoystävälliset pakkausvinkit

Mitä tekisin jos en matkustelisi ja mitä matkailu on opettanut minulle.
Aloin pohtia aihetta ja sitä mitä kaikkea opin vain matkailemalla. Pohdin myös sitä mitä jos en matkustelisi. Voisin kuvitella tilanteen jossa en matkustelisi ollenkaan, mutta keksin samantien kuitenkin jotain konsteja että matkustaisin kuitenkin. Vaikka sairastuisin niin takuulla matkustaisin. Pystyn keksimään myös edullisia matkoja. Vieläkään ei näy kyllästymisen merkkejä, päinvastoin. Matkailu on opettanut minulle myös sen etteivät ihmiset ole niin erilaisia kuitenkaan, on kulttuurieroja ja luonne-eroja yms. mutta useimmiten ihmisillä on samankaltaisia hyviä tavoitteita.

Milanon matka
Milano kiehtoi yllättävän paljon lukijoita ja tämä oli eka matkani Milanoon. Aluksi ajattelin kirjoittaa vaan lyhyen jutun, mutta onneksi otin mukaan myös vinkkejä nähtävyyksille. Milano oli mielestäni ok kohde, voisin siis mennä uudestaankin mutta keksin myös uusiakin kohteita kierrettäviksi. Milano on vihreä, aurinkoinen kohde kesällä ja sinne on myös pohjoismaalaisten jotenkin helppo sulautua joukkoon. Milano on hyvä tukikohta muualle Italiassa suntaamiseenkin. Myös Joulukalenteri oli aika luettu ja sieltä voi katsoa vielä matkatarjouksia tammi ja helmikuulle.

Adventure Cruise. See the Panama Canal and wonders of Costa Rica. You will see rainforests and could see birds, monkeys and more. Read more. Tours part of WWF.
Check also Globus Journeys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.