sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

10 Reasons why you should travel by train


 
10. hyvää syytä matkustaa junilla. Nyt ajattelin koota hyviä syitä että miksi kannattaa ainakin joskus kokeilla junamatkustusta maailmalla. Oli se sitten upeissa kohteissa Euroopassa tai huikeissa maisemissa kaukomailla: 1. Junassa näet paljon enemmän. Voit varata etukäteen paikan ja katsella vaihtuvaa maisemaa. Riippuu paljon kohteesta mihin menet että mitä maisemia näet. Saatat nähdä merimaisemia, auringonkukkapeltoja, vuoria, Alpit (kuvassa), tulivuoria, viidakkoa, aavikoita, nummia jne. Saatat nähdä junan ikkunasta linnoja, eksoottisen linnun tai vaikka norsuja tai kirahveja, jos menet junalla vaikkapa Afrikassa tai Intiassa. Lentokoneesta katsottuna kaikki näyttää niin pieneltä, mutta junasta katsottuna ei. Luxury Train Club sivulta löytyy useita erilaisia junamatkoja esim. Afrikkaan. Hinnat ovat kalliita koska nuo ovat luksusjunamatkoja. Juna voi joskus olla myös jopa nopeampi kuin lento, myös GoEuro jutun mukaan. Esimerkiksi juna Brysselistä Pariisiin vie vain 1,30 tuntia, kun taas lento odotteluineen voi viedä 5 tuntia jos laskee mukaan kaiken sen ajan kun saapuu kentälle, vie laukun, odottaa laukkua kentällä jne. Se on erittäin hidasta useimmiten. Brysselistä Lontooseen nopealla suoralla Eurostar junalla kestää vain 2 tuntia 18 minuuttia. Kun taas lento Brysselistä Lontooseen odotteluineen ja laukun viemisineen vie 3 tuntia 18 minuuttia. Mukaan voi myös laskea sen ajan kun saapuu lentokentälle, turvatarkastukset jne. Brysselistä Amsterdamiin junalla kestää 1,50h, ei paha. Lentoaika Brysselistä Amsterdamiin saattaa viedä 5 tuntia mukaan lukien odottelut. Brysselistä Lyoniin 3,29. Lontoosta Pariisiin 2,16 Eurostar junalla. Roomasta Milanoon nopealla Frecciarossa junalla 2,55 tuntia. Frecciarossa on uusi, siisti juna jonka kyljissä lukee Frecciarossa -nimi. Tavalliset paikallisjunat ovat Italiassa hitaampia ja edullisempia usein vihreä-valkoisia. Roomasta läheisiin rantakaupunkeihin pääsee paikallisjunalla 30-60 minuutissa ja Napolin läheisiin rantakaupunkeihin kestää junamatka vain noin 1-2 tuntia. Niilläkin suunnilla näkee upeita vihreitä maisemia, palmuja, hiekkarantoja ja vihreitä vuoria. Suosittelen esim. Gaeta Formia. Saksan Münchenistä pääsee Wieniin neljässä tunnissa junalla, Passausta Wieniin vain 2,24 tuntia.

1. You will see much more and not only clouds. If you want you can pay seat before going. You will see many kind of landscapes. Depends where you go, you got multiple options. You can see sunflower fields, mountains, Alps (on the picture), volcanoes, dunes, moorlands and much more. You may see exotic birds or even elephants and giraffes if you travel By train example in Africa, in Sri Lanka or in India. You can see castles and Medieval towns in Europe it is cool.
Check Luxury train club and Eurail. Did you know that sometime some flights are faster By train? "While there’s nothing faster than flying, it seems there’s nothing slower than airports to limit the amount of travel time you actually save" - GoEuro. The train journey from Brussels to Paris can be completed by train in just under 1:30 h. Frequent direct trains depart from Brussels arrive at Paris' Gare du Nord throughout the day. The train journey from Brussels to London can be completed in just over 2 hours. Traveling from Brussels to Amsterdam takes just under 2 hours by train. The journey between the United Kingdom and the French capitals can be completed in just over 2 hours example from London to Paris By Eurostar fast direct train. Traveling from Rome to Milan by fast train takes just under 3 hours. High speed train in Italy is called Frecciarossa. Local trains are more slow but also cheaper this is my tip. It takes only about 30-60 minutes to travel By local train to beach cities close to Rome centre. If you want to visit Naples or beach cities close to Naples from Rome By train it will take about 1-2h. There is very beautiful green landscapes, beaches, palm trees and mountains. I recommend example Gaeta Formia. From Munich Germany to Wien Austria By train will take about 4h or from Passau to Wien only 2,24h.

2. Pystyt liikkumaan, eikä tarvitse sietää sitä paineen tunnetta korvissa. Ei tarvitse joka hetki olla hereillä ja tilata kahvia tai muuta syötävää. Junissa käy joskus tarjoilijat, mutta ei läheskään kaikissa. Eivätkä tarjoilijat yleensä koskaan tyrkytä mitään kysymällä useita kertoja mitä saisi olla. Jos junasta saa esim. kahvin 1-2 eurolla se on usein edullisempi kuin lentokentän kahvi, riippuen missä on. Joissain junissa on automaatit joista voi ostaa kahvia ja erilliset ravintolavaunut. Junassa ei tarvitse sietää turbulenssia eli inhottavia ilmapompun tunteita. Sinun ei tarvitse odotella sitä että saat laukun liukuhihnalta, vaan voit itse liikkua laukkusi kanssa. Joissain junissa (yleensä ykkösluokassa, joissain  muissakin) on pöydät joissa on tilaa vaikka syödä ja asetella matkatavaroita. Joskus jos ei varaa paikkalippua ja jos junassa on vain vähän matkustajia voi hiippailla ykkösluokkaan istumaan. Jos on tilaa ja jos ei paikkaa ole varattu siis. Jos varaat paikan ykkösluokasta siihen sisältyy yleensä jotain pientä syötävää ja juoma, junasta riippuen. Vaikka et varaisi paikkaa niin pitkän matkan junissa on usein käytävillä penkkejä seinissä kii, joista saa paikan tarvittaessa. Moni ei huomaa niitä paikkoja.

2. You can move and you will keep hearing I mean you won't get any air pressure. You don't have to wait waitress and buy something. Also trains has sometime waitress but not all the time and there could be also machine or restaurant where you can buy coffee and more if needed. Coffee is often more cheaper on the train than at the airport I notice. You don't have to wait until you get your luggage or bags back again. 

4. Junamatkailu on ekologisempaa, kuka sanoo että aina pitäisi kaikkien lentää jos löytyy muitakin vaihtoehtoja. Euroopassa pystyy matkustamaan aika hyvin myös junilla paikasta toiseen. Junamatka on yksi hyvä vaihtoehto, jota kannattaa harkita jo maisemienkin takia. Jos tykkäät valokuvaamisesta niin juna tarjoaa paremmat vaihtoehdot kuvaajalle kuin lentokone, josta näkyy useimmiten vain pilviä. Voit myös varata nopeimman pikajunan tai hytin yöksi. Junaliput ovat usein edullisempia jos varaat ne Euroopassa 1-3 päivää ennen lähtöä.

4. Train travel is ecological especially if compared to flights. You can also book faster direct train or sleep in cabin. Train tickets could be cheaper if you book the tickets 1-3 days before going at least in Europe.

5. Jos kärsit lentopelosta junissa ei tarvitse sietää lentopelon tunteita. Junissa ei myöskään ole turbulenssia, jos vihaat turbulenssin tunnetta lentokoneissa niin junissa et sitä koe.

5. If you are afraid of flying you won't get fear of flying if you travel by train and there is no turbulence if you hate turbulence like I do hate.

6. Voit osallistua myös huikeille seikkailumatkoille junilla kuten Orient Express juna Lontoosta Venetsiaan.  Maharaja juna Intiassa.  Junamatkat etelä-Afrikassa villieläimiä katsomaan. Juna AlaskassaPreepariajunaTaivasjuna tren a las Nubes Argentiinassa.  Iguazun sademetsäjuna. Trenitalia Italian junat.  SNCF junat Ranskassa.  Interraili johon saat valita itse omat kohteet. Luksusjuna Rovos rail etelä-AfrikassaBlue train Afrikka.  Rocky Mountaineer juna Kanadassa.  The Ghan junareitti Australian Adelaidesta Darwiniin.  The California Zephyr juna Chicagosta San Franciscoon.  Danube Express.  Tren Crucero Equador.  National Rail junat Englannissa.  Bahn junat Saksassa.  OBB junat Itävallassa.  Visit Greece -sivulla Kreikan junamatkavinkkejä. Junareitti esim. Ateenasta Thessalonikiin. Kuvissa reitti Rosenheimista Alpeille esim. Insbruckiin. Reitin varrella näkee runsaasti upeita alppimaisemia joita voi kuvata. Junassa voit kuluttaa aikaa lukemalla, kuunnella musiikkia, katselemalla maisemia, olla netissä jos on wifi, lukea junalehteä, syömällä, pelata, kuvata maisemia. Jos haluat nähdä metsämaisemia ja/tai lumivuoria niin suosittelen tuota Rosenheim-Innsbruck reittiä tai vaikka Rocky Mountaineer junaa Kanadassa. Baijerissa näet myös metsää ja maaseutua. Etelä-Italian Rooma - Formia reitillä palmuja ja merimaisemaa, tai Rooma-Toscana. Messina-Palermo reitillä näet myös upeita turkooseja merimaisemia ja vihreää luontoa. Olen mennyt junilla myös Roomasta Pohjois-Italiaan ja pidin upeista vaihtelevista maisemista. Saksassa on melko samanlaiset vihreät maisemat lähes joka puolella, mutta Baijerissa kumpuilevaa maastoa. Belgiassa näin junan ikkunasta paljon mökkikyliä, ydinvoimaloita ja tehtaita. Englannissa voit ihailla junan ikkunasta vihreitä nummia, kyliä ja kaupunkeja. Ikimuistoisimmat junareitit olen mennyt Italiassa ja myös tuo Alppireitti on mahtava. Independent travel cats -blogista löytyy juttu Orient Express -junasta. Orient Express junalla pääsee myös Pariisista Turkkiin ja samaisella luksusjunalla voi mennä edullisempiakin lyhyitä matkoja Englannissa. World of Wanderlust -blogista löytyy kokemus Blue train junasta Afrikassa. Chronic Wanderlust -blogista löytyy kokemus Intian junasta ykkösluokassa. Intian junan ykkösluokassa on ilmastointi. Kaikissa junissa ei ole ilmastointia, joten tämä piti mainita, mutta lämmitys on useimmiten.

6. You can take part of Great adventure travels:
example Orient Express train from London to Venice. Maharaja train in India. Rail Europe,  Ecological Rainforest train in Iguazu.  Maharaja Luxury train.  Tren a las Nubes Cloud train in Argentina.  Train traveling in Alaska.  Southern Prairie Railway Trenitalia train traveling in Italy,  SNCF train travel in France,  Interrail, Rovos Luxury train in South Africa.  Blue train Africa. Rocky Mountaineer. The Ghan train travel from Adelaide to Darwin Australia.  The California Zephyr train from Chicago to San Francisco. Danube Express.  Tren Crucero Equador.  National Rail UK  Bahn train traveling in Germany  OBB train traveling in Austria  +Visit Greece train tipsCool route example from Athens to Thessaloniki. If you would like to travel by train in Italy here is scenic routes: Rosenheim/Munich Germany to Innsbruck or to Bolzano and you will see Alps, forest and villages. Or route: Rome - Formia subtropical views palm trees and sea views. Rome - Sorrento, amazing places. Rome - Tuscany. Messina-Palermo Sicily, then you will see a lot of beautiful turquoise sea views, green mountains and nature. Great views. You can spend time on the train by reading, listen to music, spend time online if there is wifi, watch views, read train magazine, eat, play and take pictures. My most memorable rail routes are those routes in Italy and also it was great to see Alps. You can go by Orient Express train from Paris to Turkey also it's possible. Check Independent Travel Cats and their experience of Orient Express train from UK to Venice.

7. Jos tykkäät luonnosta ja luontomatkailusta niin junamatkailu on yksi hyvä vaihtoehto. Junamatkoilla olen nähnyt runsaasti maaseutua, alppikyliä, järviä, jokia, merimaisemia, palmumaisemia, metsiä. Voit vierailla myös joissain luonnonpuistoissa, sademetsissä ja savannilla junilla. Mitä minä otan yleensä mukaan juniin laukkujen lisäksi: juotavaa, syötävää, kameran, musiikkia.

7. If you like Nature and landscapes then train traveling is a good choice. I've seen a lot of countryside, Alps, villages, lakes, rivers, sea views, palm trees and forests when traveling by train. Scenic routes could be almost anywhere. It's also possible to visit Nature Park by train, Rainforest by train and more. What I take with me while traveling on the train: something to drink, camera, some food or chocolate and music.
 

8. Valokuvaus. Voit ottaa upeita otoksia myös junasta. Olen kuvannut junista merimaisemia, maaseutua ja viimeksi kuvasin näitä Alppikuvia.

8. Photography. You can take amazing pictures also while traveling by train. I've took pictures of sea views, countryside and now Alps. Last time I took these Alp pictures

 
 
Nämä kaikki kuvat kuvasin reitillä Alppikylien läpi Tirolissa junassa, kamerana Canon Powershot. Lisää junasta napattuja kuvia: Alppimaisemia junasta nähtynä.
 
All of these Alp pictures I took while passing through Tyrol with Canon Powershot, more pictures.
 
9. Reilipassi saattaa tulla edullisemmaksi kuin lennot edes takas. Etenkin jos haluat käydä useissa kohteissa samalla kertaa. Sen lisäksi voit vierailla useissa eri maissa ja valita eri kohteita tahtosi mukaan. Valinnanvaraa riittää. Pohjois-Italiasta voit mennä junilla vaikka Ranskan Rivieralle, tai Italiasta Alpeille.
 
9. Interrail could be also a cheaper than flying to destinations. Especially if you would like to visit multiple destinations once and you can choose. You can visit many countries, in Europe many countries are close to.
 
10. Junamatkailu on kiehtovaa. En ole kyllästynyt siihen vuosienkaan jälkeen

10. Train traveling is intriguing. I haven't get bored


kuvassa muistaakseni Passaun asema