keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Hyviksi koetut hotellit -kooste

Millainen on hyvä hotelli, tässä tulee kokemuksiani, vinkkejäni ja mielipiteitäni vihdoin ja viimein. Tarkasti valikoiden. Mielestäni hyvässä hotellissa asiat toimii, on kielitaitoinen ja kohtelias respa, hyvä ja runsas aamupala jos aamupala kuuluu, hyvä keskeinen sijainti alueella jossa on edes ruokakauppa tms, toimiva netti jos sellainen luvataan, tilavat tai ainakin puhtaat huoneet, myös näköalalla on joskus väliä ja sillä että aulassa saavat oleskella asiakkaat eivätkä vain hotellin työntekijät. Eniten minulle merkitsee huoneen kunto ja respan asenne asiakkaita kohtaan. Kiinnitän tarkasti huomiota siihen miten asiakkaita kohdellaan ja annan palautettakin sen mukaan. Olen itse usein neutraali joten toivon ja odotan myös respan asenteen olevan joko positiivinen tai neutraali, eikä vihamielinen. Paljon merkitsee myös se että hotellin alueella saa syödä jotain ja plussaa saa myös automaateista tai kahvilasta. Hyvä hotelli on myös usein sellainen ettei tarvitse jälestäpäin miettiä mikä oli hyvä, vaan sen kyllä muistaa. En voi kehua tykkääväni hotelleista, joissa respan työntekijät eivät tervehdi asiakkaita ja valikoivat asiakkaat joita tervehtivät. Mielestäni on jopa parempi jättää tervehtimättä kaikkia kuin se että valikoi vain tietyt matkailijat joita tervehtii. Mielestäni hotellien pitää ansaita kehut. Asiakkaan pitää saada myös viettää aikaansa hotellin aulassa jos sellainen on, koska aula on yleensä suunniteltu asiakkaita varten, koska huoneet ovat usein niin pieniä. Aula on oleskelutila jossa pitää saada vapaasti vaikka lukea, olla netissä tai vaan oleilla. Jos on matkalaukku kuten yleensä matkoilla niin hotellissa on hyvä olla myös hissi.


Hotel Marocca Nettuno Italia. Tämä hotelli löytyi sattumalta kun petyin toisiin majoituksiin ja sitten katsoin että hiekkarannalla oli yksi hotelli jota voisi kokeilla. Tätä löytöä ennen olin ollut 2013 loma-asunnossa jossa ei saanut pitää lämmitystä koska se oli kallista ja yhdessä toisessa hotellissa josta tippui tiilen paloja. Odotukset eivät olleet huipulla, mutta odotin lämmitystä ja joten kuten ehjää majoitusta ja sain ne. Saavuin Nettunon rannikkokaupunkiin junalla Roomasta. Marocca hotellin ikkunasta oli hieno merinäköala ja laineiden äänet kuuluivat huoneeseen, tykkäsin. Silloin kun olin siellä hotellin lähellä tehtiin jotain remonttia ja hotellia kai laajennettiin. Melu ei kuulunut huoneeseen koska remonttia ei tehty koko ajan. Hotelli ja huoneet ovat toki vanhoja ja vintagehenkisesti sisustettuja kuten yleensäkin Italiassa, joten ei ole sellainen uusi moderni. Näkyi punaista ja kultapeilejä. Kaikki eivät ehkä tykkää, mutta minä tykkäsin. Hotellista kävelymatka Nettunon rantakadulle ja hiekkaranta on aivan hotellin edessä. Ikkunasta saattaa nähdä rannan. Hotellin respan työntekijät olivat mukavia, henk.kunnassa näkyi olevan vanhempi mies ja kaksi naista. Aamupalalla en käynyt joten siitä en osaa sanoa mitään, mutta luultavasti perinteinen italialainen makea aamupala. Vaikka kohde on rantakaupunki, siellä ei ollut sinä keväänä runsaasti turisteja ja paikallisiakin näkyi. Nettunossa järjestetään välillä markkinoita ja jopa kebabfestarit. Hotellissa on hissi, kattoterassi ja wifi. Hotellin kattoterassilta voi myös ihailla merimaisemaa. Tämän moni tietääkin mutta rannoille ei kannata ottaa arvokkaita tavaroita jotka jättää vahtimatta, mutta tämä nyt pätee kaikkialla. Hotellin hiekkarannalle meno ei maksanut mitään, vaikka yleensä Lazion alueella rannoille on sisäänpääsymaksu. Aina välillä toisiin majoituksiin pettyneenä mietin näitä hyviä hotelleja ja paluuta..


Garden Hotel kohteessa Peschiera del Garda. Garden hotel on hyvä siksi koska sain yhdeksi yöksi modernin, puhtaan huoneen jossa oli suuri parveke ja hotelli on aivan juna-aseman vieressä, eli hotellin näkee heti kun astuu ulos juna-aseman ovesta. Majoitus on hieman kauempana keskustasta mutta aivan juna-aseman vieressä. Tykkäsin terassin kokoisesta parvekkeesta ja huone oli ihmeen siisti, jopa lattiakin oli siisti. Ihme kyllä onnistuin kerrankin saamaan parvekkeen, onnistuu tosi harvoin. Kuten kirjoitin en juurikaan tykännyt muista saamistani Gardan majoituksista, mutta tästä tykkäsin ja yhdestä perhehotellista. Siisteys on harvinaista hotelleissa missä vain mutta täällä oli siistiä. Respassa oli töissä kohteliaat miehet silloin kun majoituin. Olen jo lähes tottunut vanhoihin hotellihuoneisiin joissa on antiikkinen sisustus aina kuviotapetteja ja kuviopeittoja myöten, mutta tämä yllätti modernilla sisustuksella ja siisteydellä. Tosin hotellin yläkerran huone/huoneet ovat vanhoja ja pieniä, täysin erilaisia kuin huoneet suurilla parvekkeilla, joten riippuu mitä löytää. Eli eri tasoisia huoneita löytyy. Pyydä parvekehuone etukäteen ja käske merkata ylös, jos haluat tästä laadukkaan huoneen. Kävelymatkaa on keskustaan, mutta sijainti aivan juna-asemalla eikä melu silti kuulunut huoneeseen. Lähistöllä muutama kahvila ja asema. Netti toimi hotellissa ja aulakin on. Hotellin vieressä on ravintola/kahvila. Hotellirakennuksessa muutama kerros, ei siis suuri hotellikompleksi.

Hotel Silken Concordia, El Poble Sec alueelta. Hotellissa oli pieni huone mutta suuri kylpyhuone ja se oli siisti. Pikkutarvikkeet sisältyi myös kuten kampa, sehän on kanssa harvinaista kun nykyään hotelleissa pitäisi maksaa kaikenlaisesta tilpehööristä. Aulassa sai ilmaista vettä, mikä ei ole itsestäänselvyys hotelleissa ja kesäkuumalla vettä tarvitsi. Netti toimi. Ystävällinen henk.kunta onnistui tilaamaan taksin täpötäydessä Barcelonassa jossa oli juhlahumu meneillään, tosi harvinaista sekin. Lähistöllä oli joitakin ruokapaikkoja, ruokakauppoja ja metroasema. Hotellissa on uima-allas, mutta siihen en ehtinyt sillä lähdin Sardiniaan.

Good hotels and good hotel experiences:
I think good hotels has polite reception, they speak English, tasty breakfast if breakfast is included, good location, clean rooms and sometime a great view if possible. 

Hotel Marocca Nettuno Italy. I took train from Rome centre to Lazio coastal towns and then I found Nettuno. First I was staying at another hotel I didn't liked and then I found hotel Marocca located straight to beach. The rooms were like vintage decorated but it was ok to me. I had sea view and liked. The hotel has elevator, roof terrace and wifi. Friendly reception.  
Garden hotel in Peschiera del Garda. Good location next to train station. I got a room with big balcony and it was nice. I know there is also smaller rooms located upper floor but rooms with balconies are nice and modern. The room was well cleaned and it was also a good surprise to me. It take time to walk to center but possible. 

Hotel Silken Concordia in Poble Sec zone Barcelona. There is a swimming pool and hotel is located near foodmarket.