perjantai 7. lokakuuta 2016

Milanon matka


Kokemus Milanosta, jossa kävin ekaa kertaa tänä vuonna. Lähes kaikki majoitukset oli täysiä Italiassa loppukesästä, joten otin suunnaksi Milanon jossa on useita eri majoituksia tarjolla. Ei ollut liiemmin suuria odotuksia ko.kaupungilta. Mitä olen kaupungista lukenut niin kyseessä on "muoti"kaupunki ja taidettakin on. Muoti ei kumminkaan todella paljoa näkynyt, joten kenenkään ei tarvitse pelätä olevansa alipukeutunut. Muotia ei ole kaikilla alueilla. Corso Buenos Aires ostoskadulla oli useita ketjuliikkeitä, jotka olin nähnyt jo Saksassa ja Wienissä, joten siltä osin ei uutta minulle. Löytyy esim. Pimkie, Guess, Ovs sun muuta. Myös luksuskorukauppoja näkyi joissa dubailaiset turistit tykkäävät shoppailla. Luksusliikkeet on ilmeisesti Duomon lähellä. Useissa kaupoissa oli kesän lopulla sen oloista että paljon oli jo kaikkea ostettu. Näin saman tyyppisiä taloja kuin mihin olin jo tottunut Saksassa ja Wienissä, joten Milanossa voisi sanoa olevan sellaista Keski-Eurooppalaista henkeä ja arkkitehtuuria. Vihreitä puistoja näkyi onneksi, joten Milano ei ole pelkkä betoniviidakko ja se on hyvä asia. Ilmanlaatu ei ollut ainakaan minulle mitenkään huono ja luulen että ne puistot ja puut vaikuttavatkin asiaan. Milanossa on paljon suuria kiiltävän ruskeita kerrostaloja. Ruokakaupoista Carrefourssa oli ehkä parhaat valikoimat, tosin myös kallista. Milanon Corso Buenos Airesin arkkitehtuurista ja kaduista tuli mieleeni Wien.

Milanossa on nähtävää kuten Duomo kirkko, koristeellisia kaaria, Sforza linna, koristeellisia antiikkisia porttikonkeja, kanaaleita, museoita, puistoja sun muuta. Muodista kiinnostuneille on merkki outletit keskustan ulkopuolella ja Duomon läheiset kadut. Yksi outlet: Vicolungo the style outlets lisätietoa. Milanon voi ottaa myös tukikohteeksi muualle Italiassa suuntaamiseen, esim. citytour järjestää kierroksia Milanosta Venetsiaan kuten muitakin kierroksia. Majoituksista: löysin ensin yhden todella oudon majoituksen, jonka omisti mitä ilmeisemmin en nyt sano mikä. Mutta hänellä oli siis lähes kymmenen omaa hotellia ja sen lisäksi kolme toimistoa. Hän oli kotoisin etelä-Italiasta mafian keskittämästä paikasta, jossa minä en ole käynyt enkä käy. Hän oli vihainen asiakkaille siitä kun hänen respan työntekijät ottivat lopputilit (tai eivät ehkä saaneet palkkaa ja häipyivät) niin hän kosti sitä asiakkaille tuomalla "likaa" huoneeseen ja sandaalitkin pilattiin. Pesin ne ja jätin siivoajalle. Mutta siivosin lattian enkä huolinut hänen tarjoamaansa siivousta edes. Tästä huolimatta hän kyllä yritti esiintyä kohteliaana ja muisti aina huutaa täysillä hello. Eli kulissit pitää pitää pystyssä. Aina ei voi kaikkea ymmärtää, eikä edes pidä ymmärtää. En aio mitä tahansa hyväksyä ja ihan oikein että hän luuli niiden likojen olleen siellä huoneessa useita päiviä, hänhän ne järjesti. Sitten löysinkin paremman majoituksen. Aina kannattaa lukea arvostelut ennen kuin varaa mitään ja minä ainakin pidän siitä huolen että niitä arvosteluja tulee ja tulee, sekä hyviä että huonoja tarpeen mukaan. Milanoon (kuten muuallekin Italiaan) on tullut todella runsaat määrät venepakolaisia, joista on nyt suuri osa jäänyt jumiin Italiaan koska heiltä on suljettu portit (reitit) muualle Eurooppaan. Joten afrikkalaisia näkyi runsaasti puistoissa ja aina välillä kaupan edessä. Heistä ei tosin ollut harmia ja asiaan jo tottui. Tosin en nähnyt ketään heistä raivoamassa siitä etteivät he päässeet jatkamaan matkaansa, joten ei kai se Italia sitten niin huono ole heillekään. Pakolaiset saavat ainakin ruuan valtiolta, jos ei muuta kuten majoitusta, en tiedä. Yksi heistä hymyili kun vein vähän jotain ylimääräistä syötävää. Varkaita näin yhden kerran ja kadunkulmassa olleet poliisit saivat pyöräilevän varkaan heti kiinni. Suosikkiravintolaa ei tällä reissulla löytynyt. Buenos Aires -alueen lähellä on runsaasti etnisiä pikaruokaloita, joista sain vatsataudin siihen saakka että lopetin niissä käymisen kokonaan. En kumminkaan väitä että kaikki saisivat ruokamyrkytyksen ja parempiakin ravintoloita kyllä on. Esimerkiksi Elite Traveler on listannut Milanon parhaimpia ravintoloita. Pieni matkaopas: Milano.


End of the summer I gone to Milan. I haven't been to Milan before. People call Milan as Fashion city but you don't need to be fashionable to visit Milan. Fashion is not everywhere around Milan as I may have thought. Corso Buenos Aires has many shops and chain stores and more near Duomo. Somehow architecture in Milan remind me of architecture in Central Europe, in Germany. I saw many green parks and I could say the Milan is not a grey city it's green. Air quality was good enough to me. What to see in Milan: Duomo, museums, architecture, canals, Sforza castle, Galleria Vittorio Emanuele II, parks and more. It's possible also to stay in Milan and visit other cities such as Venice. About the hotels etc: it all depend what kind of accommodation you are looking for but read all reviews before you make a reservation. I found first very bad accommodation and then a better one. I found many kind of restaurants. I found few bad fastfood and got stomach sicks but it's also possible to find much better food in Milan. Check example Elite Traveler the 7 best restaurants in Milan.Graffitteja näkyi paljon ja tässä yksi kivoimmista

Koirien muotia

Dog's fashion
L'Occitane on ranskalainen kosmetiikkamerkki, jolla on kasvipohjaisia hyväntuoksuisia tuotteita. Tosin myös hintavia. En yleensä vaivaudu liikkeitä kuvaamaan tai mainostamaan, mutta koska tämä pyörä oli hieno niin kuvasin ja myös siksi koska tykkään ko.kaupan tuotteista, vaikka minulla ei niitä ole. Purkit on aika isoja ja painavia, mutta riittääkin varmaan sitten pitkään. Sopivat varmasti myös lahjaksi. L'Occitane tekee yhteistyötä mm. tuoksuvien ja aromaattisten kasviyhdistysten kanssa ja L'Occitane ei käytä eläinkokeita tai eläinkokeista saatuja raaka-aineita. Suurimmalla osalla tuotteista on Ecocert-merkki. L'Occitane yhdistys työskentelee myös estääkseen sokeutta.


L'Occitane is a nice brand with many good smelling cosmetic products. L'Occitane develops most of its products and ingredients in line with the organic cosmetics specifications of Ecocert. Sometime I have to stop and just look at their window or try some of their perfumes/lotions.