keskiviikko 27. helmikuuta 2019

My spiritual home is in South



Etenkin talven takia listaan asioita joita kaipaan kohteista, on niin monia asioita joita kaivata. Henkinen kotini on ihan jossain muualla.. Kirkas aurinko, mitä kylmempi sen varmempi että kaipaan aurinkoon. Kevät alkaa aivan liian myöhään toukokuussa, kun etelässä päivät lämpenevät jo helmi/maaliskuussa. Se aurinko pitää hereillä myös silloin jos on väsynyt, toisin kuin pimeä kaamosaika joka vaan väsyttää nukkui miten paljon tahansa. Pidän trooppisista maisemista ja kesä on aina parasta aikaa tai kevät, luopuisin mielelläni talvesta täysin. Olen tainnut eniten tykätä olla mm. Italian saarilla ja Ranskassa. Tuntuu että tästä vuodesta tulee aika erilainen, aion yrittää valita kohteet hyvin. Leuto kevyt merituuli ja kauniit merimaisemat, niitä kaipaan myös. Sellaiset hienot merimaisemat ilman jäistä merituulta. Keskusaukiot joilla on aitoa alkuperäistä tunnelmaa ja nähtävää kuin kirjassa. Kujan takana voi olla antiikin roomalainen nähtävyys tai vaikka Kolumbuksen patsas, ei niitä joka lähiöstä löydä. Värikäs ja barokki arkkitehtuuri sekä huikeat rantatalot. Talon seinät voivat olla turkoosit tai oranssit minun puolestani, eikä sitä ainaista harmaata. Tai sitten barokkiarkkitehtuuria oopperaparvekkeella.

Trooppiset puutarhat ja puistot, niitä kaipaan myös kovasti. Puistossa pitää olla vihreää, palmuja ja värikkäitä kukkia. Puistot ovat etelässä rentoutumista varten, niihin paikalliset menevät mm. kävelylle, piknikille, koirien kanssa, perheineen, pyöräilylle jne. Tai sitten pienet rantakatujen puistot joissa voi olla muutama kukka ja palmu sekä penkkejä. Välimeren maissa päivisin sää on yleensä niin hyvä, ettei sää estä ulkoilmaelämää ja siltä osin elämänlaatu on aika huikeaa. Heillä on siinä mielessä parempaa että he voivat viettää vuoden ympäri aikaansa ulkona ilman jäätymistä, kuinka onnekkaita etelä-eurooppalaiset ovatkaan noissa asioissa. Tosin talvella voi sataa, mutta ei se sade ole mitään jos vertaa kauan kestäviin räntäsademyrskyihin lumiongelmineen. Rantakadut kävelyreitteinä ja auringonlaskun ihailupaikkoina. Lasken hyviksi puoliksi myös joidenkin vihaaman laiskuuden, kun olin hotellissa olin tyytyväinen siitä kun katuremonttia tehtiin vain hetki ja sitten työntekijät menivätkin koko päiväksi (tai viikoksi) siestalle. Mikä tuuri. Jossain muualla sellaista olisi tehty koko aamu ja päivä. Mitä asioita sen sijaan en kaipaa etelästä: sellaiset tulikuumat päivät kun silkkivaatteetkin tuntuvat villamaisen kuumilta ja vuoristokaduilla kävely auringon paahteessa ilman varjoa sitä en kaipaa. Minulle merkkaa paljon Välimeren maat mutta jotenkin en ihastunut täysillä Espanjaan. En kauheasti pidä helmikuun rankkasateet jääkylmine tuulineen jotka voivat tuntua pakkasmaisen kylmiltä, vanhojen talojen yksilasiset ikkunat joista tuulee sisään kuten ulkona. Välimeren ihmiset tykkäävät keskustella huutamalla täysillä syödessään ja siihen pitää vain tottua. Jos minulla olisi mahdollisuus lähtisin kyllä heti samantien ilman epäilystäkään koko ajaksi etelään. Onneksi hyviä asioita on kuitenkin enemmän etelässä kuin huonoja ja talojakin on laadukkaampiakin kuin ne joissa tuulee sisään.

My spiritual home is far, I think in Southern Europe. Now I know what I like, mostly I like islands in Italy and France. What things I like: strong bright sunshine, then I feel more energy and never so tired. Polar nights are not suitable to me and make me tired. Many people like 4 seasons but I like only summer, spring and sometime autumn. I like little kiosks where they sell magazines in Southern Europe and usually they sell also water. I like mild but fresh wind and sea views. I like colourful architecture and tropical parks. Usually the weather is so great it won't destroy the happy days spend outside, there is a less rain in spring and summer. If I had a good chance I would immediately stay in Southern Europe.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.