perjantai 1. huhtikuuta 2016

Matkakokemus Passaun jokikaupungista


Tässä tulee matkakokemus ja kuvia Saksasta Passausta ja alempana myös vihreitä Baijerin maalaismaisemia. Tämä kohde on tunnettu siitä että Passaussa käyvät jokilaivaturistit ja läheiseltä sillalta voi katsella tasaisesti ohi lipuavia jokilaivoja. Passau on kolmen joen kaupunki. Jokilaivareissu tähän kohteeseen luultavasti ehkä kannattaisikin ainakin kesällä, koska siten pääsee käymään myös muualla Saksassa ja Wienissä, mahdollisesti myös Budapestissä. Jokilaivaristeilyitä järjestää: Viking rivercruises ja Avalon waterways. Muuta nähtävää tässä kaupungissa: Veste Oberhaus linnoitus kukkulalla. Toimii nykyään museona, hostellina, ravintolana ja ulkoilmateatterina. Lisätietoa. Linna näkyy alas vanhaankaupunkiin, jos kävelee mäkeä alaspäin kun näkee leijonapatsaat. Samoilla suunnilla näkyi myös pinkki St. Paulin kirkon kellotorni. Roomalainen museo Kastell Boiotro löytyy joen toiselta puolen, lisätietoa. Glasshütte Schmid lasitaidetta, lisätietoa. Passau on päivisin rennon rauhallinen ja kylämainen. Öisin tunnelma vaikutti levottomalta ja baarikatumaista öykkärimelua kantautui neljänteen kerrokseen asti pitkin yötä, se yllätti. Öisestä tunnelmasta tuli mieleeni Ranska, vaikka arkkitehtuuri muistuttaakin enemmän Saksaa ja Belgiaa. Kannattaa kuitenkin pyytää majoitus yläkerrasta. Säästä: sää oli puolipilvinen ja sitten aurinkoinen. Lunta oli hieman jäänyt nurkkiin ja istutetut kukat kukkivat kuten myös muutamat kukkapuut. Ehkä parempi sää kuin pohjoisemmassa Saksaa/keskiosissa Saksaa, jossa on hyvin usein pilvistä, tai näin olen huomannut kesää lukuunottamatta. Kaupungissa joki tulvi viimeksi 2013.

Passau on näkemisen arvoinen varmasti etenkin keväällä/kesällä kun taivas on kirkas ja kukat kukkivat. Idyllinen pikkukaupunki. Tämmöisiä kohteita en ole niin paljoa kiertänyt Saksassa, koska Saksassa on myös paljon suurkaupunkeja ja sitten kyliä joissa ei ole paljoa mitään nähtävää. Täällä on sentään kolme jokea ja kuuluisa Tonava, joka on suosittu ja siitä on tehty musiikkiakin. Keskustassa näkyi myös vanhaa värikästä arkkitehtuuria ja talot vuoren rinteellä luovat myös kivan tunnelman. Patsaita näkyi ainakin kaksi leijonaa, joita innostuin kuvaamaan. Leijonat näet aina kun ylität tien katua alemmas ja kadulta näet Veste Oberhaus linnoituksen. Samalaisella kadulla on myös Allerlei -asustekauppa ja Nordsee pikaravintola. Keskuskadun kiertää nopeasti läpi. Muutama päiväkin riittää tässä kohteessa, tosin ostettavaa saatat löytää paljon koska keskellä ostoskatua on Stadtgalerie ostoskeskus. Ostoskeskuksesta löydät mm. italialaista jäätelöä, aasialaisen ravintolan, Nordsee pikakalaravintolan, vaatekauppoja, C&A tavaratalon, suklaakaupan, Subwayn, kenkäkauppoja, Intersportin, Mangon, Müller kosmetiikka&tavaratalo, edullinen DM kosmetiikkakauppa. Suosittelen Nordseeta, sieltä saa muuten kalaruokien lisäksi nyt myös sushia. Rewe -ruokakaupan löydät ostoskeskuksen ulkopuolelta ja sen takaa. DM:stä löydät parilla eurollakin kosmetiikkaa, myös luonnonkosmetiikkaa. Hanavesi maistui juomiskelpoiselta, joten en ostanut pullovettä. Tässä kaupungissa ovat oleilleet myös Napoleon, Hitler ja Himmler. Kiinnostaako usean maan yhdistäminen samaan reissuun? kuten minä tein. Voit suunnata tähän kohteeseen esim. Saksasta junilla/bussilla/jokilaivalla. Voit myös olla tässä kohteessa ja jatkaa Passausta Wieniin nähtävyyksiä ihailemaan tai toistepäin.

Lähtisinkö uudestaan? kyllä, vaikka jokiristeilyn muodossa. Muita huomioita: tässä kaupungissa ihmiset eivät aina tervehdi sanomalla haloo vaan scott, joka on perinteinen tervehtimismuoto Wienissä ja sitä tuli sanottua siellä usein. Jos haluat yrittää olla kuin paikalliset Passaussa tai Itävallassa muista tervehtiä sanomalla scott. Sain muuten saman päivän aikana kuvattua nämä kuvat ja tehtyä tämän jutun. Tosin seuraavana päivänä lisäsin vielä alemmas kuvat Baijerin maalaismaisemista, joita näin junareitillä Passausta Rosenheimiin. Jos maaseutureitti kiinnostaa niin tuolla junareitillä näet runsaasti metsiä, kyliä, kumpuilevaa maastoa ja maaseutua. Näin sekä kukkia että hieman luntakin. Yhdessä toisessa Saksan kaupungissa törmäsin punaisiin pureviin muurahaisiin, niitä on aikaisemmin ollut viidakoissa mutta nyt näköjään myös Euroopassa. Ps. kävin tekemässä Tjäreborgin testin, tulos: "matkageeni löytyy sinulta selkärangasta, mikä aiheuttaa lähes tiedostamattomia, spontaaneja irtiottoja aina tilaisuuden tullen." Matkageenitesti ja matkakilpailu löytyy täältä. Lisää Saksan matkajuttujani.

Travel experience and pictures taken by me around the Passau Germany. City of Three Rivers.
This destination is famous from River cruise tourists, they go there at least for 1 day to visit the city and then they continue cruise journey to Vienna etc. There is Danube river close to the Centre. You can visit there from other cities in Germany or you can go to river cruise it could be great at summer season I think. If interested check Viking River cruises and Avalon Waterways. There is old architecture and also I saw a few colorful houses. What else to do and see: Veste Oberhaus fortress. It is currently a hostel, museum, restaurant and open-air theater.  Roman Museum Römer Museum Kastell Boiotro. Glassworks Glashütte Schmid.
At the daytime the city seemed peaceful almost like village's atmosphere but at the night there was some party people yelling around the old city. It was a total surprise because the city seemed so quiet and peaceful at day time. Atmosphere at night remind me of few cities in France somehow. There is Stadtgalerie shoppingmal, if you want to do shopping or go to restaurants. You will find Italian icecream, Subway fastfood, Intersport, Müller cosmetic store, DM cosmetic store, C&A store, Mango, chocolate shop, Asian restaurant, Nordsee fish fastfood (they sell now also sushi btw). Outside and behind the shoppingmal is one food market called Rewe. There is also downtown and houses on the hill in Passau. If you need travel tips: you can spend time in other cities in Germany and then visit also Passau, or you can stay in Passau and then visit example Vienna by bus, train or river cruise. Would I go there again? Yes why not but I think I would go to river cruise then if I go. Something else: popular Hello saying here is scott and also it's popular saying in Vienna. After Passau I took train to Rosenheim. I saw beautiful green Bayer countryside landscapes. I recommend to go by the train and also river cruise could be nice
 


 
(jäätelökahvila) Fontanella

Icecream Cafe Fontanella
 
 
Löwe leijonat löytyi keskeltä kaupunkia, alempana näkyi vanhakaupunki ja linnakin näkyi 
Hullunkuriset kuvausvinkit: hyökkää kuvaamaan kukkia niin että joku kävelee ohitse että näyttäisi eriparisten lenkkareiden tanssivan kukkien yllä. Alla ns. parempia kukkakuvia.

This picture I took suddenly because I wanted pic of flowers and suddenly here is picture of flowers with sneakers passing by! Well at least it is funny picture now and downside is better flower pictures. Sometime I took funny pictures also. I saw flowers and snow in the same day

 

Veste Oberhaus fortress and pink St. Paul's church

 

Piti kuvata myös tämä Passaun kadulla näkemäni värikäs BMW. Jos autot kiinnostaa niin Wienissä näkyi muuten runsaasti Ferrareita ja Lamborghineja.
 
BMW 
shades of Blue and Red
it's not mine but I saw this car in Passau and I like these colors
 

 
Stadtgalerien suihkulähde
 
Stadtgalerie's fountain
 
Minimatkalaukkuja Allerlei -asustekaupassa. Olivat säästölippaita

Mini luggages at Allerlei accessories shop

Bavarian countryside
Junareitillä Passau - Rosenheim otettu kuva. Bavarian vihreitä maalaismaisemia, metsää ja kumpuilevaa maastoa. Havupuista oli osa havuista irronnut jostain syystä. Onnistuin myös näkemään pahkasikoja ja se oli tämän reitin piristys. Luontomatkailua sattumalta junamatkan varrella. Tykkään katsella maisemia junista. Näin useita eri kohteita yhden päivän aikana koska menin junilla ja liikuin kolmessa kohteessa

I took these two green Bavarian pictures while passing through Passau - Rosenheim.
I saw a lot of nature, countryside, forest and warthogs.
I like train traveling then I can see a lot of landscapes. 
I visited 3 cities in 1 day and saw 3 countries in 1 day


Rosenheim