maanantai 2. joulukuuta 2019

Vuoden matkakooste 2019



Vuoden matkat 2019 kooste: kesällä menin Ruotsin kautta muihin kohteisiin maata pitkin tässä juttua mitä ja mihin. Kävin uudestaan Hampurissa. Keskusta oli muuttunut ja jakautunut niin että toisella puolen oli ns.paikallisten alue ja toisella puolen uuden väen alue. Mutta sen lisäksi löysin onneksi toisen alueen jossa oli graffittien lisäksi myös Välimeren tyylisiä kahviloita köynnöksillä. Kesähelteet tuli vähän väliä uudelleen ja sää oli yhtä kuuma kuin Espanjassa yksi kesä eli +40C. Kävin toista kertaa Bremenissä. Helle oli melkein uuvuttavaa mutta pidin vesilinnuista, kirjoitin jutun kesähelteestä. Olisin mennyt muuallekkin mutta koska korttirikos osui kohdalleni valikoin muita kohteita, jatkossa aion myös tarkkaan miettiä missä enää käyn, aion karsia kohteita ja valikoida ns.vanhoja hyviä ja uusia. Löysin balimaisen hotellin Tanskassa juuri superhelteen aikaan. Ruotsissa tapahtui muutamakin outo asia, joista jäi outo olo pitkäksi aikaa muutama mysteeri. Kävin uudestaan Göteborgissa ja sitten kävin Helsingborgissa josta en paljoa tiennyt etukäteen, kohde on niin kuin Malmö. Helsingborgissa viihdyin yhden päivän, kaduilla oli jo päivällä valvonta, aseman läheinen ruokakauppa oli lähes tyhjä asiakkaista ja siellä tuli todella outo olo kaikesta. En sitten viihtynyt pidempään. Uskon että sekin kohde on voinut joskus olla hyvä, mutta heti kun lähdin pois yhden yön jälkeen huomasin että nainen joka tuli samalla bussilla hänkin oli jo lähdössä pois sitä en ihmettele. Yövyin myös yksityishuoneessa eriskummallisessa hostellissa, jossa vaikutti asuvan ihmisiä ja olipa siellä yksi muukin suomalainen turisti, joka oli ollut muissa samoissa majoituksissa kuin minä.

Mielestäni pienemmät kohteet on Ruotsissa parempia ja rauhallisempia. Näin todella kauniit järvimaisemat Jönköpingissä. Kävin myös Norrköpingissä jossa nähtävänä joki ja kaktuspuutarha. Jos kiertää vain kaupunkeja, saattaa pienemmät luontokohteet jäädä näkemättä. Kaikkiin kohteisiin pääsee melko helposti junilla ja busseilla. Kirjoitin jutun bussimatkoista. Vertailin Välimeren vs.Suomen laivamatkoja. Huomasin kesällä että matkailu maata pitkin on erittäin hankalaa, koska majoitukset ja junaliput on kalliimpia kuin aiemmin etenkin kesällä. Junalippuihin saa helposti kulumaan satojakin euroja plus majoitukset, siksi menin myös busseilla. Jos maksaa junasta kalliin hinnan kannattaa mennä kerralla suoraan pitkä matka. Kivointa tällä kertaa oli vesilinnut, järvi, lampi sekä muutama omaperäinen majoitus. Paras tämä matkavuosi ei ollut, mutta edes jotain tuli nähtyä. Tämä matkavuosi saisi arvosanan 6, kun muut matkavuodet on olleet 8-10 Kaipailin Välimeren kohteisiin ja unissani kävin kyllä niissäkin. Yhdessä unessa näin todella upean rannan auringonlaskussa ja toisessa unessa vierailin pankissa johon oli tehty trooppinen palmupuutarha sekä kattoterassikin oli puutarhalla. Tänä vuonna pohdin myös kulutusta, luontoa ja ilmastoa tein jutun. Vuoden suosituimmat jutut blogissani on olleet: suosikkimatkakohteeni. 10 syytä matkustaa junilla. Kauniit maisemat ja kokemuksia Gardalta. Matkakohdeideoita 2017. Vinkkejä lentopelkoon. Vanhemmat matkakoosteet: matkakooste 2018Matkavuosi 2017. Matkakooste 2016.

My travels in this year 2019: I've visited again Germany. I saw again Bremen and Hamburg. I thought to see more but didn't because someone copied my card. I visited a few cities in Sweden, I notice weird things happening then I found out little towns are more peaceful and green in Sweden. There is a beautiful lake in Jönköping. This year I really liked little towns and destinations near nature. I was missing Mediterranean destinations but saw dreams about those. I'm not very happy of my travel year 2019 so travel years before were better. To this year travels I would give 6 from 10. 




Sternschanze alue Hampurissa jossa näkyi sivukujalla vihreitä sisäpihoja, wienimäistä arkkitehtuuria, persoonallisia pikkuputiikkeja, graffitteja ja joissain kahviloissa näkyi myös hienoja köynnöksiä sekä värikästä sisustusta. Tarkoitus oli kuvata muutakin tällä tunnelmallisella alueella mutta en ehtinyt, lähdin seuraavana päivänä muualle. Mutta tämä alue on vihreä ja mielestäni paljon kivempi kuin Hampurin pääaseman seutu. Sää oli kuuma ja toi mieleeni kesän wienissä. Pääaseman seudulla on enemmän ketjuliikkeitä ja rähjäisyyttä, sivualueilla on persoonallisuutta.

Sternschanze in Hamburg has green yards, mediterranean style cafes, graffitis, little shops. I thought to take more photos there but suddenly didn't have enough time. But I would recommend this zone of the city it has atmosphere.



Sateenvarjoilla koristeltu ostoskeskus Lübeckissa. Kiva yksityiskohta.

Norrköping



Hammarby kaatismäki Tukholmassa joka toimii nykyään hiihtopaikkana talvella. Tosin minun mielestäni kaikki vastaavat tulisi puhdistaa myös muualla ja tiedottaa näkyvästi. Se että siellä kasvaa nurmikkoa ei tarkoita välttämättä että se olisi täysin puhdas tai terveellinen, kyllä Belgiassakin kasvaa tehtaiden ja voimaloiden vieressä peltoja yms. Luonto sietää nykyään vähän kaikenlaista. Toisaalta jätemäen näkeminen pisti myös miettimään ilmastonmuutosta, kulutusta ja sitä mitä heittää pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.