maanantai 2. syyskuuta 2019

Balin helteessä Tanskassa


Lähimatkakohdevinkki: käväisin hetken aikaa Tanskassa Balilla kesällä. Tanskassa oli noin +35C harvinainen superhelle, joten balilaisen sisustuksen omaavassa Axel Guldsmeden hotellissa tuntui kuin olisikin ollut aidosti etelässä kauempana. Helle on ainakin tänä vuonna ollut todella kasvihuonemainen. Keski-Euroopan superhelteet yltävät Tanskaan. Tykkäsin tässä hotellissa sen ulkopihan sisustuksesta: hotellissa on kiva sisäpiha jossa on trooppisia kasveja, kuviollinen terassilattia ja patsaita kuin kauempaa. Sisätiloissakin on koristeita, mutta piha oli kivoin osa tätä hotellia se on persoonallinen ja vihreä. Piha on suoraan kuin kauempaa etelästä ja siellä näkyi trooppisia kukkia. Suuri huone parvekkeella oli kiva, pienet huoneet sen sijaan ovat aivan todella pieniä, mutta suurempaa parvekkeellista huonetta voin suositella pihan puolelta. Kaikissa hotelleissa kannattaisi aina olla jotain persoonallista kuten sisustus, tauluja, palmuja tai sisäpiha puutarhalla. Tässä hotellissa on myös ravintola, joten sielläkin voi käydä jos ei majoitu. Tässä hotellissa ei ole ilmaista uima-allasta, mutta ketjulla on muitakin hotelleja joissa voi olla. Muuta nähtävää Tanskassa olisi tietysti keskusta jossa on saman tyylistä arkkitehtuuria kuin Saksassa ja uudempi alue Örestad jossa on uudempaa arkkitehtuuria ja peltoja. Molemmat oli hyvä nähdä, mutta keskusta on se aito, alkuperäinen ja historiallinen. Muita mietteitä: Tanskassa on äärimmäisen vaikea löytää kohtuuhintaista loma-asuntoa, ne ovat usein täysiä ja erittäin kalliita. Ennen vielä vuosia sitten joillain paikallisilla yksityisillä oli tapana ns.vuokrata asunto altaan ja yksityiset menivät mökille asumaan vuokrauksen ajaksi. Nykyään myös lomavuokranantajissa on paljon yrityksiä. Ennen Tanskan kesäsää oli paljon viileämpi ja kesäsää lähinnä lämmin ja tuulinen, nyt oli todellinen kasvihuonehelle. Asemilla ei ollut ilmastointia eikä monessa tilassa ollut, vähän niin kuin Espanjassa jossa ei myöskään ollut tuuletusta eikä ilmastointia useilla juna-asemilla. Jos sen sijaan aito Bali kiinnostaa katso 14 uniikkia majoitusta Balilla Muuttolintu blogissa. Aikaisempia juttuja: 7 matkaideaa kesälle. Tanskan merimaisemia. Kokemus kesät Italiassa ja Espanjassa.

Bali in Denmark. The summer heat has been similar than in South when I've visited Axel Guldsmeden in Denmark and there was more than +30C summer. This hotel has Balinese style garden with tropical plants, I like the garden. I had a larger room with balcony. I think all hotels should always have some personality+interesting details: tropical plants or garden terrace, colours, art or decoration etc. It's always nice if hotels got personality+plants I think. Before years ago summer weather in Denmark used to be mild warm and wind but now summer weather has completely changed there was greenhouse hot weather and very humid. Air condition could be needed in Denmark (also stations) for similar humid summer days. 











3 kommenttia:

  1. Thanks.
    I write as a hobby not for becoming famous

    VastaaPoista
  2. Tämä sekä edellinen kesä olivat kyllä todella kuumat koko Euroopassa. Mietin jo pitäisikö kotiinkin tänne Naantaliin laittaa ilmastointi tai jonkunlainen jäähdytyslaite, sen verran tuskaisia öitä oli tänä vuonna. Nuo kasvihuonemaiset helteet varmasti lähivuonna yltävät jo tännekin asti. Tanska on kyllä muuten todella kiva lomakohde ja kiinnostavia paikkoja!

    VastaaPoista
  3. Niinpä, kannattaa kokeilla. Se oli myös paikallisille varmaan aika ihmeellistä kun oli +40C helteet Tanskassa ja Ruotsissa asti, moni etsi kaupoista juotavaa ja asemalle oli laitettu ruokakauppaan ilmaista vettä jota monet paikalliset ja turistit hakivat

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.