maanantai 6. helmikuuta 2017

Matkakohdeideoita 2017


Kuva.
Matkakohdeideoita 2017. Tällä kertaa valitsin ajankohtaisia, hyviä kohteita. Jos tulee matkaähky eikä tiedä mihin mennä niin tässä pari hyvää ideaa. Kanada.  Kanadassa on monipuolisesti tekemistä. Maailman toiseksi suurin maa. Nähtävänä Niagaran putoukset Ontariossa. Alueella on runsaasti metsää, joten ilmanlaadun olettaisi olevan vielä puhdas. Talvet saattavat olla kylmiä ja lumisia. Kanada sopii matkakohteeksi sekä luonto- että kaupunkimatkailijoille, joten monipuolisuudesta saa plussaa. Moni luontomatkailija tykkää nähdä enemmän kuin yhden puiston jossain keskustassa, joten vesiputouksista myös suuresti plussaa. Siitäkin voisi antaa plussaa jos on Kanadassa matkalla vaikka pari viikkoa, voi mennä autolla myös rajan taa Amerikassa käymään. Niagaran putouksilla järjestetään jääviinifestivaaleja ja muita tapahtumia. Esimerkiksi Crowne Plaz, Sheraton tai Marriott hotelleista voi saada huoneen näköalalla suoraan Niagaran putouksille. Kanada on juuri nyt suosittu myös amerikkalaisten keskuudessa, sillä moni muutti pakoon Kanadaan, eikä ihme. Putouksille voisi suunnata sekä kesällä että talvella, kesäihminen tietysti aurinkoisemmalla säällä kesällä. Sivulta löydät tapahtumat. Ontariossa voi myös lasketella. Banff, jossa voi viettää erä-elämää, vaeltaa tai vaan ihailla lumivuoria, kuuluu Rocky Mountain Park puistoon jossa on myös vesiputouksia ja jäätiköitä. Vancouverista voi ajaa myös Amerikan puolelle Washingtoniin. Nähtävyyksiin kuuluu myös Percé Rock Quebecissä joka tuo kuvista mieleeni Italian, Normandian ja Portugalin kivet rannikolla. Milwaukessa (kuvassa) voi mennä veneretkille tai vuokrata veneen Michigan järvellä, lisätietoa. Kanadaan pääsee halutessaan myös Atlantin ylityksellä risteilyn muodossa Englannista Southamptonista. Uskon että moni suomalaisiakin metsämaisemia rakastava voisi tykätä Kanadan maisemista, jotka ovat samankaltaisen näköisiä.  Kanadan Milwaukee kuva Pixabaysta.

Where to visit 2017? 
Here is few travel tips: Canada
Multiple things to do and see. A lot of forests. Suitable destination for city travelers and nature travelers. See Niagara Falls. You could find a hotel with view to Niagara falls. Niagara Falls tourism has information also about the happenings. Summer person could prefer traveling in Canada summer time. Possibility for skiing in Ontario. Wander in Banff and see Rocky Mountain Park and snowy mountains. Drive from Vancouver to visit Washington Usa. More attractions Percé Rock in Quebec. Go to boat tours in Milwaukee (picture). It's also possible to cruise to Canada from UK. Picture from Pixabay.
Kuva.
Ras Al Khaimah, kohde Dubain vieressä tulee nostamaan suosiotaan siitä olen aika varma. Mutta miksi ja miten muka voisi päihittää Dubain? Ras Al Khaimah tarjoaa myös ns.aitoja kokemuksia ja alkuperäisyyttä. Historiallisia nähtävyyksiä ja raunioita joita ei Dubain uudesta keskustasta löydä. Juuri sitä mitä Egyptiinkin suuntaavat matkailijat ovat usein hakeneet: historiaa, autentisuutta, nähtävää, elämystä, dyynejä, ei pelkkää uutta kiiltokuvaa. Kuitenkin samalla kertaa voi myös käydä Dubaissa. Kohteella on 7000 vuotta historiaa, aurinkoa vuoden ympäri, terracotta aavikot, uusia hotelleja, loma-asuntoja ja sijainti vain 45 minuutin päässä Dubaista (matka laskettu ajomatkana Dubain lentokentältä). Kohteessa lämmintä/kuuma myös talvella ja kuumaan ilmaan pitää varautua. Millaiselle matkailijalle: eksotiikasta, historiasta ja lämpimästä ilmasta pitävälle. Mitä tekemistä/näkemistä: Marina yacht club, rantaa, Dhayah Fort linnoitus josta näköala palmupuutarhoille, sukeltamista, vuoria, dyyneillä voi käydä kävelyllä tai ajelulla, voi tutustua beduiinileiriin, viisi ostoskeskustakin on. Jos minä harkitsisin Lähi-Idän matkaa, harkitsisin tätä kohdetta. Samalla kertaa voi käydä myös Dubaissa, Dubain lentokenttä on 45 minuutin päässä autolla, mutta Dubaihin pääsee myös bussilla tästä kohteesta. Majoituksia. Jos ei halua majoittua perinteiseen länsimaiseen hotelliin voi kokeilla Bassata Desert Villages aavikko telttamajoitusta. Tähän kohteeseen voi päästä 790e ja matkoja tekee Aurinkomatkat ja Apollomatkat.

Ras al Khaimah near Dubai. Why Ras al Khaimah? because there is historical attractions, real experiences, desert, dunes, authentic experiences. At the same time you could also visit Dubai from Ras al Khaimah because Dubai airport is located about 45 minutes far by car or about 2h by bus from Ras al Khaimah to Dubai. What to do/see in Ras al Khaimah: Marina Yacht club, beach, desert experiences, Dhayah Fort fortress with a view to palm garden, diving, mountains, get to know the beduines on desert, 5 shopping malls and more. New hotels  but also Desert Village.

Kuva.
Ranskalaiset kylät ja kaupungit. Kuvassa Auray. Ranskassa nähtävänä Keski-Eurooppalaista arkkitehtuuria, mutta myös etelän palmumaisemia, rantoja, dyynit, lintuja, Camargue, laventelipellot Provencessa ja muuta. Jos ei pidä suurkaupungeista niin pikkukylissä on erilainen, oma tunnelmansa. Plussaa antaisin myös joidenkin kohteiden edullisesta majoitusten hintatasosta. Vaikka silloin kun Italiassa ja Espanjan rannikolla pyydetään sataa euroa (tai yli) kesän majoituksista, voi Ranskasta löytää edullisemman majoituksen yhtä kauniissa maisemissa. Tilaisuus jota ei ehkä kannata jättää käyttämättä. Sen lisäksi hyvää ruokaa kuten ratatouille, macaroonsit, crepe, créme brulee, patisserie. Olen käynyt Nizzassa, Mentonissa, Cannesissa, Lillessä, Calaisissa, Korsikalla, Alsacessa ja Ranskan suosikkikohteeni löytyy Ranskan Rivieralta, Korsikalta ja Alsacesta. Alsacen matka ei ollut sen kummemmin suunniteltu, mutta koska sinne pääsi niin helposti löysin sieltä itseni ja tykkäsin. Viime kesänä tuli matkakuume hypätä Sardiniasta Korsikalle menevään lauttaan. Katso myös vanhemmat jutut: matkavideoita.  Ranskan matkat.

Villages and cities in France. Picture of Auray.  What to see in France: Medieval architecture, South Coast palm views, beaches, dunes, birds, Camargue, lavender fields in Provence and much more. Villages has different atmosphere than big cities. Accommodations could be even cheaper than hotels in Italy summer season. One chance not to miss. Good food such as: ratatouille, macarons, crepe, Créme Brulee, patisserie. I've been to Corsica, Nizza, Menton, Cannes, Lille, Calais, Alsace.


Majakka kohteessa Plouzané Ranska. Yksi huikea yökuvauskohde. Kuva

Lighthouse night sea view in Plouzané France. Picture from Pixabay.
Kuva.
Islanti, jossa valokuvaajille huikeita vesiputouksia ja kuumia kylpyjä. Islannissa saisi varmasti kuvattua upeita kuvia ja myös videoita. Odota auringonlaskua/nousua ja kuvaa tuollaisia upeita kuvia. Sää voi olla viileä ja budjettikohde tämä ei ole. Islantiin pääsee valmismatkalle vaikka Sagamatkoilla.  Matkaoppaassa juttua. Islantiin tarvitaan myös tuhansia ulkomaisia työntekijöitä, joten yksi konsti nähdä maa on mennä sinne töihin vaikka kausityöntekijäksi, katso juttu Salamatkustajan blogista. Myös Islantiin pääsee risteilyn muodossa, esim. Royl Caribbean ja Celebrity Cruises järjestävät risteilyitä muualta Euroopasta Islantiin. Ps. Tjäreborgilla voit kirjoittaa matkakertomuksia ja siellä voi myös voittaa. Risteilykeskus arpoo nyt myös risteilylahjakortin.

Iceland, amazing destination for photographers.  See waterfalls. I'm sure it's possible to take take great pictures and videos. Wait also for the sunset (or sunrise) and go to take this kind of pictures. Weather could be mild or cold. One chance to see the country is to work there. It's also possible to visit Iceland by cruise example from UK, check example Royal Caribbean and Celebrity Cruises. Picture from Pixabay.