lauantai 11. helmikuuta 2017

Hyvät uutiset luonnon kannalta ja miten parantaa ekologista matkailua

Kuva.
Hyviä uutisia. Tiikerien määrä on kasvanut ekaa kertaa sataan vuoteen, se on hyvä saavutus koska moni laji on jo harvenemassa ja katoamassa. Intia, Venäjä, Nepali ja Bhutan kiinnittivät kaikki huomiota tiikerien suojelemiseen. Panda populaatio saavutti 1864 määrän. Kiina aikoo lopettaa norsunluukaupan 2017 vuoden lopussa. Vielä kun saisi muitakin maita mukaan tuohon. Tiedot täältä ja täältä. 196 maata allekirjoitti Pariisin ilmastosopimuksen, hienosti tehty! vaikka maita puuttuu vielä niin silti hyvä mailta jotka nyt allekirjoittivat. Ilmastosopimuksen sanotaan olevan käännekohta parempaan ja toivotaan niin. Ilmastosopimuksessa mm. pyritään vähentämään päästöjä ja lisäämään metsiä. Puiden avulla myös ilma pysyy raikkaana. Olen omalla kohdalla huomannut että omaan terveyteeni vaikuttaa heti positiivisesti se jos on puita/puistoja/metsiä. Savusumut ja muut päästöt olisi saatava kuriin, koska niitä on alkanut olla todella monissa Euroopan kohteissakin. Jo Saksassa olen saanut talvella kurkkukipua sankasta savusumusta kahden päivän ajan. Kesällä savusumuja on vähemmän, mutta se ei yksistään riitä, päästöt pitää saada pienemmiksi. Silloin myös luonto, ihmiset, meret ja eläimet voivat paremmin.

Good news.  In 2016 Tiger numbers rose for the first time in 100 years. It is good news. Wild panda population rose 1864. China is going to ban  ivory trade 2017.
 The Netherlands, aka Windmill Country, is now operating 100 percent of its electric trains with wind energy. I think that also other countries should think about this as one chance. Netherlands attractions include Amsterdam, coastal cities, flower fields (National Tulip day 21. January) and by train travelers could visit also Germany and Belgium near Holland. 
196 nations signed the Paris Agreement for the first time. Paris Agreement is a turning point. Two pictures found from Pixabay.

Kuva.
Hollannin junat kulkevat nyt 100% tuulivoimalla, josta muut maat voisivat tulevaisuudessa ottaa oppia. Nyt siis kannattaisi matkailla myös Hollannissa junalla. Mitä nähtävää Hollannissa: Amsterdam, tulppaanipellot, kahvilat, merenrannat, satamakaupungit +junalla pääsee myös vaikka Saksaan ja Belgiaan jotka ovat lähellä. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi mutta kyllä myös Hollannissa voi viettää kesällä kaupunki+rantalomaa. Kansainvälinen tulppaanien päivä on muuten 21.1. Muihin hyviin uutisiin kuuluu kansainvälinen merenkulkujärjestö päätti huhtikuussa 2016 kiellosta, joka estää kansainvälisiä risteilyaluksia laskemasta jätevesiään Itämereen. Jätevesien laskeminen kielletään uusilta aluksilta vuonna 2019 ja jo liikenteessä olevilta aluksilta vuonna 2021. Earth hour järjestetään muuten 25.3.

Miten parantaa ekologista matkailua aihe josta olisi aika tärkeäkin kirjoittaa, joten tartun aiheeseen. Miten voisi parantaa ekologista matkailua ja saada siitä suositumpaa. Tässä muutamia ideoita: etelään aurinkoenergiaa hotelleihin, tosin pohjoisessa jossa on pimeää ja usein kylmempää se ei toimi. Mutta tuulivoima toimii. Vesiasioiden pohdinta on vähän hankalaa, joissain vesi kierrätetään ja käytetään heti uusiksi vaikkapa kylpyvetenä toistamiseen, mutta en nyt osaa sanoa miten hyvin se toimii. Junalippujen hintaa tulisi aivan ehdottomasti alentaa! Voisi myös lisätä sellaisia hotelliyö+junalippu tarjouksia tai vaikka junalippu+ruoka, koska niihin ihmiset tarttuvat säästääkseen. Kilpailua täytyy lisätä ja junamatkailu saada kannattavaksi kaikille. Yöjuniin ja viikonloppujuniin voisi tulla supertarjouksia. Maisemia täytyy myös mainostaa paljon enemmän, yksi kuva silloin tällöin ei riitä. Ihmiset haluavat runsaasti kuvia ja myös videoita, ennen kuin valitsevat matkan. Ihmiset tulevat nyt ja jatkossa suuntaamaan eläintarhoihin ja puistoihin, joten tuloja on hyvä ohjata luonnon ja uhanalaisten eläinten hyväksi, kuten jo paljon tehdään. Koulut jotka järjestävät retkiä voisivat vaikka lisätä retkiä kohteisiin joissa kerrottaisiin esim. uhanalaisista Saimaan norpista ja muusta sellaisesta. Myös Suomen matkatoimistoille lisää ekomatkoja kohtuuhinnoilla ja ekologisia retkiä valmismatkoihin kuten vaikka retket valaita/delfiinejä merelle katsomaan. Sellaiseen olisi mahdollisuus useissakin kohteissa kuten vaikka Kanarialla ja Välimerellä. Rannoille roskankerääjiä jotka kerää ne muoviroskat etteivät joudu meriin ja kalojen ruuaksi heti. Laivoille enemmän monipuolisia lauttareittivaihtoehtoja jotta ihmiset voisivat harkita sitäkin vaihtoehtoa lentämisen lisäksi. Kuvat Pixabay.