torstai 16. helmikuuta 2017

Ekomatkavinkkejä: Australia, Santorini


Kuva.
Matkavinkkejä mielenkiintoisiin matkakohteisiin. Matka wombattien suojelukeskukseen luonnonpuistossa, jos pidät eläimistä tämmöinenkin on mahdollista. Hieman yli tunnin matka Adelaidesta. Sisältyy kierros ja paljon tietoa. Myös Australiassa eläimistä 30% ja linnuista 14% on uhanalaisia tai lähellä uhanalaistumista. Luonnonpuiston tiedoissa lukee että siellä voi mennä myös piknikille. Ko.puisto on saanut netissä erittäin hyvät pisteet. Eläimet ovat villieläimiä ja elävät vapaina puistossa, joten kyse ei ole eläintarhasta tai sellaisesta. Luonnonpuistot ovat ekologinen vaihtoehto. Eläimiä voi kuvata mutta aina on hyvä jättää välimatkaa ja vaikka zuumata. Wombatit ovat useimmiten yöeläimiä, mutta niiden lisäksi luonnonpuistossa voi nähdä kenguruita, liskoja, lintuja ym. Wombatteja voi nähdä myös aamulla tai illan pimetessä kun ne tulevat esiin koloistaan. Lisätietoa. Thala beach nature reserve. Thala rannan luonnonsuojelualue. Sijaitsee 2km rannikolla trooppisen North Queenslandin ja koralliriutan välissä. Majoituksia on merinäköalalla mutta myös metsäbungaloweja. Sopisi matkailijoille jotka tykkäävät luonnon keskellä matkailusta tai erä-elämästä. Samalla voi onnistua näkemään villieläimiä ja lintuja. Tietysti myös valokuvaajille sopisi tämä. Nähtävänä sademetsää, kuuluisa koralliriutta, vesiputouksia, lintuja ym. Majoituksen kuvat näyttää melko modernilta, joten mökki keskellä metsää ei ole ihan sellaista aina. Lisätietoa. Katso myös majoituksen virtual tour.

Ecological travel tips and interesting destinations. Thala Beach Nature reserve between North Queensland and Great Barrier reef. More travel tips: wombat conservation in Australia. Visit nature park about 1 h from Adelaide. Guided tour. It's possible to see also birds, kangaroos, lizards and more. Stay around until dusk or arrive early morning to photograph the wombats as they leave their burrows. The park has good points and could be a great place to visit. Picture of wombat found from Pixabay.


kuva.

 Mahtavat maisemat suoraan Egeanmerelle ja Calderalle. Imerovigli Santorinilla tunnetaan nimellä parveke Egeanmerelle. Ui altaassa katsellen auringonlaskua ja merta. Yksi mahtava elämys. Juuri sellainen unelmakohde juhlaan tai arkeen. Palveluihin kuuluu mm. 24h huonepalvelu. Tämä on luksusmajoitus ja hinta sen mukainen. Lisätietoa. Kapari natural resort. Santorinilla näkee upeita auringonlaskuja, hienoa arkkitehtuuria, punaisen rannan ja tummempaa kuivaa maisemaa. Mutta tuskin kukaan lähteekään Santorinille etsimään valkoisia hiekkarantoja tai vihreitä havupuumaisemia. Santorini tarjoaa muita arvostettavia asioita. Metsämaisemia ja vihreämpää Kreikassa on esim. Samos. Jokaisesta kohteesta kannattaa lukea etukäteen paljon tietoa ja valita kohde sen mukaan mikä miellyttää eniten. Useilla ihmisillä on vain harvoin lomaa, joten on paras lukea tietoa ja valita se kohde josta pitää myös paikan päällä. Minä lähtisin näistä tämän jutun kohteista mihin vaan. Lue lisää Santorinista SantoriniPlus. Edit. kannattaa katsoa myös ekomatkaajat. Vanhempia matkavinkkejäni: näe villieläimiä kun matkustat.

Kapari Natural Resort in Imerovigli Santorini. Great views to Aegean sea and caldera. If you dream of visiting Santorini. Look at blue sea views and sunsets while swimming. Has 24h room service. Luxury accommodation for your holiday or party. Santorini has magical sunsets, beautiful architecture, red beach, sea views. I think travelers must read information and travel tips before booking a holiday. It all depends what kind of destination travelers want to see. Many people has only rarely time for holidays and then must choose wisely the suitable destination. If you are searching destination with green landscapes in Greece one is Samos. Read more about Santorini and check SantoriniPlus. Picture from Pixabay.