perjantai 24. helmikuuta 2017

Budjettimatkakohteita upeiden kuvien kera ja halvimpia matkoja

Kuva Samos.
Halpa matka voi olla myös hyvä vaihtoehto ja äkkilähtökohteestakin voi tulla suosikki. Poimin houkuttelevia budjettimatkakohteita matkakuvien kera. Kaikki hyvät kohteet ei aina ole kalliita ja kauniit maisemat eivät aina maksa liikaa. Juttuun listaan sekä vinkkejä että myös loppuun tietoja minun halvimmista matkoistani tähän mennessä! Majoitukseen voi kulua ihan liikaa ja tiedän sen. Ensi kesänä en haluaisi maksaa enää liikaa majoituksista ja senkin takia keräsin näitä vinkkejä. Ruuan hintakin menettää merkityksenä kohteessa, jos majoitus maksaa liikaa. Mikä kenellekin on liikaa tietysti vaihtelee. Myös muissa asioissa voi säästää kuten vaikka se asuminen, ruoka tai vaikka reppumatkailu. Tällä kertaa en kuitenkaan aio saarnata missä kaikessa voi säästää, nyt poimin upeiden kuvien kautta budjettimatkavinkkejä. Kohteet valikoin tähän juttuun täysin kuvien perusteella. Edullisia tarjouksia on usein erityisesti keväälle ja syksylle. Ekassa kuvassa Samos.

Budget travel is also a good choice.  Last summer I spent too much to hotel stays so this year I would like to find cheaper holidays and I found these beautiful pictures to show you Europe has still many beautiful budget destinations. Here is a few still cheap/normal price destinations in Europe: Greek islands, Turkey, Bulgaria, Croatia, Malta. I will keep these on my mind when I think about summer holiday destinations

Elafonisi Kreeta. Kuva.
Kreeta, löytyy useitakin rantakohteita Elafonisi, Balos beach, Chania, Rethimno ym. Kuuluu onneksi myös budjettimatkakohteisiin, majoituksia voi löytää jopa 55e kahdelle esim. allasnäkymällä hotelli AlbatrosHersonissos Maris alkaen 44,46e. Hotellissa on uima-allas ja parvekkeet joista näköala joko Kreetan merelle tai puutarhaan. Hersonissos hotel. Kreetalla on Euroopan vanhin palatsi Knossos. Edullisia matkoja Kreikkaan ja Turkkiin voi löytää myös Deturilta. Myös Lesvoksen saarelle kaivattaisiin turisteja, moni pelkää aika turhaan pakolaiskriisiä Kreikassa, sillä miljoonat maahanmuuttajat ovat menneet jo Saksaan pitäen Välimeren maita vain ohikulkureitteinä ja vaatteen pesupaikkana ohikulkiessaan. Kävin vuosi sitten Kreikassa ja pakolaisia näin ainoastaan kerran. Sää oli erittäin aurinkoinen. Saksassa lomailevana tiedän että maa on täynnä maahanmuuttajia ja maahanmuuttajien liikkeitä syntyy kuin sieniä sateella ainakin useissa kohteissa. Saarille tarvitaan turismia ja rento rantaloma onnistuu, voi yhä myös löytää kohteita jotka ei ole täynnä turisteja. Keväällä ei ainakaan ollut täyttä edes Mykonoksella. Jos Kreikka kiinnostaa tai kohde mietityttä kannattaa katsoa Greeka.

Greek islands example Crete and many more. Crete has Europe's oldest palace Knossos and this Balos beach. Many beautiful islands and worth to visit. You could pick many islands and do island hopping. I would highly recommend Greek islands because islands are very beautiful with crystal clear sea, nice villages and Mediterranean atmosphere. Many many islands to choose or visit all if you can. Last year spring the weather was sunny and it was beautiful. Check Greeka.

Kuva

Puglian kuva.
Kuvassa Vieste Pugliassa, etelä-Italiassa. Pugliasta löytyy myös meriluolia ja luonnon uima-altaita eli luonnossa kivestä muodostuneita uimapaikkoja. Taianomainen Baia di Campi luola josta voi katsella merimaisemaa ja taivasta. Grotta della Poesia on toinen luola merellä joka on vähän saman tyylinen kuin meriluolat Meksikossa ja Portugalissa, sillä myös tuon luolan keskellä näkyy merivettä. Kauniin näköinen kuvissa. Nähtävyyksiin kuuluu myös linna Viestessä ja trullitalot Alberobellossa. Paras tapa vierailla Viestessä taitaa olla vuokra-auto tai jokin järjestetty retki, miksei myös bussi. Kohteita Polignano a Mare, Salento, Gallipoli, Otranto, Monopoli, Bari. Jos majoitus kuvan maisemissa kiinnostaa niin esim. iMelograni hotelli rannalla alkaen 64,80e talvella/keväällä. Pugliaan voi päästä esim. Eurolinesin bussilla muualta Italiasta. Italiassa supersuosittuja kohteita ovat suuret kaupungit ja pohjoinen, mutta kannattaa ottaa huomioon myös rento ja aurinkoinen etelä-Italia, joka tarvitsee myös turismia ja jossa on aurinkoisempaa kuin Pohjois-Italiassa. Pohjois-Italia on toki kaunis, mutta kyllä siellä on pilvisiä päiviäkin kesällä ja kalliimpaa. Etelä-Italiassa on usein todella hyvää ruokaa myös edullisemmin ja enemmän aurinkoa. Niin ja Italian saariakaan unohtamatta. Omista Italian matkoistani halvimmiksi on tulleet matkat Italian saarille, esim. 300-500e äkkilähtöjä viikoksi, lautta Caprille oli 40e edes takas. Kalliimpia ovat olleet Pohjois-Italian matkani viime kesänä.

Puglia Coast 
Have you seen pictures of amazing sea caves in Mexico and Portugal? well Puglia has also similar sea caves Baia di Campi and natural pool Grotta della Poesia (cave of poet). Amazing.  Unique trulli. Destinations such as Salento, Gallipoli, Otranto, Monopoli, Bari. You should go by car around or by tour and perhaps by Eurolines bus. Sunny Southern Italy is very beautiful and many interesting places to see there and don't forget the good food. Southern Italy has often much sunshine and nice sunny days. Northern Italy is beautiful (and popular) but summer can have some cloudy days. In South Italy you could find much sunshine and don't forget Italian islands. 

Malta, yksi eteläisimmistä saarista Välimerellä. Kesät voivat olla tulikuumia kirkkaalla auringonpaisteella ja talvet saattavat olla sateisia. Löytyy yhä edullisia hotelleja ja ravintoloita. Runsaasti historiaa ja historian havinaa nähneitä taloja. Vallettassa ehkäpä vanhempaa arkkitehtuuria kuin missään muualla, tai siltä se minulle näytti. Meri ja lauttayhteys Sisiliaan josta saa plussaa. Kävin Maltalla risteilyn muodossa viime vuonna. Bussikierroksetkin olisivat olleet edullisia. Maltalla järjestetään paljon myös venekierroksia ja risteilyitä. Voi mennä myös lautalla Gozolle, tai keltaisella taxiveneellä, sekä perinteisellä luzzu veneellä. Merestä sekä historiasta pitävän kohde. Retkiäkin voi löytää vain parilla kymmenellä eurolla. Parhaassa tapauksessa voi löytää äärimmäisen halvan matkan ja retkiä, tai sen olen vertaillut. Lauttalippuja voi saada yhä 1-3e suunta. Maltalle löytää äkkilähtöjä, mutta Malta sisältyy usein myös risreilyreitteihin. Lisää Maltan kuvia.

Malta, Mediterranean island near Sicily. Hot summer holiday destination with bright sunshine. Still possible to find budget hotels and Mediterranean food. Valletta full of history. Ferry connection to Gozzo and also to Sicily. Boat trips.This is suitable destination for travelers who like sea and historical attractions. There is ferry connection, yellow taxiboat, traditional luzzu boats, boat tours, cruises, harbour boat tours and more. Not too expensive.

Kuva Algarve Portugali
Portugali on yhä yksi edullisista matkakohteista houkuttelevilla maisemilla. Algarvessa voi vaikka surffata, purjeveneillä ja golffata. Majoituksia löytää yhä edullisesti kun vertailee. Samalla kertaa voi käydä myös Lissabonissa ja koristeellisia, värikkäitä palatseja ihailemassa. Meriharakka on tehnyt koosteen Algarven hintataso. Portugalissa olisi myös Azorit ja Madeira. Mindful travel on listannut ilmaista tekemistä Madridissa.

Portugal has many interesting places to see: 
Algarve coast, beautiful colorful palaces, beaches, possibility for sailing or surf, golf, Lisbon, Azores, Madeira and more.

Marmaris kuva.
Turkin Marmaris tarjoaa myös kuvan merimaisemia ja veneretkiä. Eikä tarvitse pulittaa lomasta tuhansia euroja tuollakaan. Veneretkiin sisältyy usein jopa lounas, se on jo aika plussaa. Maailmalla on kohteita joissa lyhyestä veneretkestä täytyy pulittaa 100e ja on kohteita joissa pääsee edullisemmin ja saa myös jonkun edun kuten lounaan. Sekä matkoissa että aktiviteeteissä voi yrittää säästää. Marmaris veneretki 10e, johon kuuluu pikkupurtavat ja ateria. Äkkilähdön voi löytää vaikka Deturilta, Nazar tai muilta matkatoimistoilta. Marmariksessa voi myös yhdistää oman kiertomatkan ja käydä lautalla Rhodoksella, jos sellainen vaihtoehto kiinnostaa. Toinen, lähes kreikkalaismaisen näköinen kohde Turkissa olisi Bodrum joka näyttää kuvissa kauniilta, vaikka ei ole se edullisin kohde Turkissa.

Marmaris
Sea views and boat tours. Boat tours has also lunch included and that sounds like a good thing.
Many coastal towns in Turkey are still budget destinations.
Marmaris has also a ferry connection to Rhodes Greece. 

Marmaris.
Kuva.
Bulgarian lomakohteet. Bulgaria on jo pitkään kuulunut matkatoimistojen edullisten matkojen listaan ja voi löytää vaikkapa 200-400e viikon pakettimatkan. Jos hakee rantalomaa, se onnistuu myös Bulgariassa kesällä. Tosin Bulgariassa voi myös lasketella. Omatoimisesti tai retkillä voi suunnata myös muihin Bulgarian lomakohteisiin. Myös loma-asuntoja voi löytää kohtuuhinnalla Bulgariassa, Portugalissa ja Turkissa, oli sitten vuokra tai vaikka ostoaikeissa asunnon voi löytää 30000e, ei muuten onnistuisi vaikka Pohjois-Italian kuuluisissa kohteissa. Hotelleja saattaa löytää 20-50e yö kahdelle Bulgariassa ja Turkissa. 
 
Tässä myös vähän aikaisempien matkojeni hintoja, siis niiden halvimpien
Sisilianmatkani on maksaneet pakettimatkoina ja äkkilähtöinä aina 300-500e, joihin on kuulunut majoitus, lentokenttäkuljetus, aamupala ja lennot. Italian oletetaan aina olevan kallis kohde, mutta Sisilianmatkani ovat tulleet yksiksi halvimmiksi matkoiksi ja kalleimpia sen sijaan Pohjois-Italian matkat. Ravintolaruuasta maksoin Sisiliassa (ja muualla Italiassa) yleensä 5e annos/päivä +usein pöytämaksu euron tai pari. Pöytä (kattaus/palvelu)maksua ei tule jos ottaa vaikka pitsan mukaan. Joskus jopa 20e riitti viikon ruokiin ja ostoksiin Sisiliassa, mutta ei ehkä enää. Jos haluaa säästää juomissa niin kuumalla säällä vesipullo mukaan. Yksi Välimeren risteily maksoi 500e vuosi sitten ja siihen sisältyi koko viikon risteily, hytti, maihinnousut, kuusi kohdetta ja runsaat buffetruuat mutta tippimaksut tuli lisänä lopussa. Yleensä risteilyt kallistuu hieman kesää kohden ja talvella halvimpia. Koin että risteily tuli halvemmaksi kuin vaikkapa neljän tähden hotelli ja ruuat erikseen. Edullista oli bussimatka Nizzasta Monacoon noin 1,50e. Kävely Saksasta Ranskaan sillan yli halvin matkani. Bussimatka Saksan Bavariasta Wieniin 25e, kesti 7h mutta välissä oli taukoja. Edullisimmat ruuat olen syönyt Keski-Euroopassa esim. Saksassa 2-5e annos ja Välimeren maissa yleensä aasialaisissa pikaruokaloissa ja ravintoloissa saa esim. sushia tai nuudeleita 2-4e koko annos. Toki syön muutakin. Italiassa ja Saksassa löytää hyvin jäätelöä eurolla. Välillä olen laskenut että joskus saattaa tulla jopa halvemmaksi syödä ulkona reissussa kuin ostaa kaupasta kasa ruokaa. Siis jos muutamaan ateriaan menee pari euroa ja kauppaan vaikka yli kymmenen euroa kerralla. Kosmetiikassa voi myös säästää ja olenkin huomannut että esim. Lidlin ja Essence sarjoista saa hyvää kosmetiikkaa aika edullisesti.
 
Holiday destinations in Bulgaria. Bulgaria has been long time one of those budget travel destinations in Europe. If you are looking for a beach holiday also Bulgaria has beach destinations for summer holidays and cheaper houses than many other destinations in Southern Europe. It's also possible to ski in Bulgaria. My most cheap travels has been: package holidays to Sicily about 300-500€ including flights, transport, breakfast and hotel for a week. One Mediterranean cruise cost about 500€ last year. Bus from Nizza to Monaco was about 1,50€. Walking from Germany to France (free). Bus journey from Bavaria Germany to Vienna Austria 20€.
 Pictures found from Pixabay
 
Kuva Burgas.
Picture of Burgas Bulgaria
 
Praha.
Praha ja muut Tsekin kohteet. Myös tapahtumia järjestetään kuten musiikkitapahtumat kesällä. Prahan keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Mahdollista myös jokiristeilyt. Sivun mukaan lounasristeilyn saa 24e hintaan ja iltapäiväristeilyn 14,62e. Vielä kohtuuhinta. Prahassa kulkee Student agency bussi. Tsekistä minulla ei ole kokemusta, mutta kesä olisi varmaan parasta aikaa vierailla, ainakin Saksassa Tsekin lähellä on pilvistä talvella. Katso myös Live now Dream later blogin juttu hullun halvoista matkoista. 
Lisää budjettimatkavinkkejäni.

Prague and destinations in Czech. Green cities and hills. 
Prague city is part of Unesco. Possibility also for a river cruises.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.