maanantai 20. elokuuta 2018

Trooppisessa puutarhassa city of Art & Sciencies


Kuvia heinäkuulta Valenciasta City of Art & Sciencies alueelta. Tykkäsin koko kapungissa eniten  tästä alueesta. Turia puutarhat on tehty entiselle joelle, joka tulvi vuonna 50 ja sitten kuivui. Trooppiset puutarhat ovat erittäin hienot ja näkemisen arvoiset. Alueella viihtyy niin paikalliset, turistit kuin koiraihmisetkin. Näin kun koiria hyppi uimaan. Puutarhoilta pääsee kävelemään avaruusalusmaisille nähtävyyksille, mutta myös pidemmälle satama-alue näkyi kaukaa. Alueella on myös L'umbracle palmupuutarha, jossa saa vapaasti käydä. Toisessa päässä on ravintola, josta kuuluu välillä iltaisin musiikki ja näkyy värivaloja ja muuten toinen puoli on trooppista palmupuutarhaa joka on hieno nähdä. Siellä on 99 palmua. Suosittelen tätä aluetta ja alueella on myös useita hotelleja. Tämän täytyy olla yksi kauneimmista puistoista joita olen koskaan päässyt näkemään, heti Italian ja Sisilian jälkeen. Tosin uskon että moni hieno puutarha joita en ole vielä nähnyt odottaa. Espanjassa auringonlaskut ovat erilaisia: päivä on valoisa pitkälle iltaan asti, kunnes taivas yhtäkkiä heittää pastelliliilan pilviverhon vaaleansinisen taivaan ylle. Tosin kanarialta muistan että aurinko oli suuri ja lähellä maata. Jos Espanjan matkat kiinnostaa kurkkaa myös Barcelona Blonde blogi. Aikaisempia juttuja:  puutarhat eri matkakohteissa. Ajatuksia siestasta.  Näin selviät helteistä. Alicante vol.2 Tarragona pikkurantakaupunki. Mihin Espanjassa matkavinkkejä.

Photos taken in City of Art & Sciencies zone in Valencia. I liked most of this city zone in Valencia. Turia gardens are subtropical and beautiful to see. Locals, tourists and dogpeople like to spend time in these gardens. There is also L'umbracle palm garden (and club) to see. If you ever travel to Valencia I would recommend to see this city zone. Old bed of river was converted into a big park of Turia. Sunsets are different in Spain I notice: evening could be sunny still until the evening sky throw big pastel purple cloud to the light blue sky. 








Oleander






L'Umbracle palmupuutarha, yhtenä iltana joku toi myös kissansa puutarhaan vilistämään. Culturetrip on listannut lisää puutarhoja Valenciassa. Umbracle on vielä ilmainen puutarha johon voi kävellä art & sciencies alueella jossa on muutakin nähtävää sen lisäksi ja ostoskeskus Acqua.

L'umbracle palm garden has 99 palm trees. Check also Culturetrip: 10 most beautiful parks and gardens in Valencia.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.