sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Alicante vol.2 karnevaalit sun muuta


Parasta Alicantessa on ehdottomasti El Palmeral palmumetsä, joka on yksi harvinaisista palmumetsistä Euroopassa. Tuli huomattua että oikeastaan palmumetsä on varmaan alunperin jatkunut paljon pidemmälle asti, sillä kivoja palmukatuja riittää mutta palmumetsiä on vain vähän. Näin myös karnevaalit toista kertaa ja tällä kertaa näin myös karnevaalihahmoja se oli kiva tapahtuma. Tekemistä alueella olisi esim. Aqua Natura vesipuisto kauempana. Mikä ärsytti: pilviset päivät, taxit saattavat ottaa enemmän kuin mitä pitäisi, suoria junayhteyksiä on todella vaikea löytää sillä junat kulkevat lähinnä vain Madridiin liput 100e, rähjäiset keskustan kadut joita ei pestä kuten useissa muissa kohteissa esim. Italiassa pestään kadut. Kohtasin monenlaisia pieniä ongelmia, joita en ole ennen kohdannut kuten taxihuijaus ja levotonta tunnelmaa. Joissain majoituksissa lämmin vesi loppui. Espanjassa taitaa yleisesti olla niin ettei kaikki sähkö kestä kulutusta ja toimii miten sattuu, tai boilerit pieniä. Myöhäisempää lähtöaikaa majoituksissa oli todella vaikea saada. Ymmärrän että boilerit voi olla pienet saarilla, mutta yleensä mantereella toimii. En tälläkään kertaa löytänyt loistomajoitusta jota suositella, mutta Alicantessa voi toki myös käydä vaan retken/viikonlopun muodossa. Ihmetytti myös se miten vähän löytyi suoria junayhteyksiä. Italiassa oli toki omat pienet asiansa kuten vaihteleva asiakaspalvelu, mutta Espanjassa olen kokenut enemmän levotonta tunnelmaa joka ei minua ihastuta. Etelä-Espanja on omaan makuuni liian levoton ja arvaamaton. Sinänsä harmi, koska sielläkin on hienoja kohteita. Aiempi kokemukseni oli se että Barcelona on bilekaupunki ja niin myös Alicante, tosin tämä kohde on myös rakettiväen ja rantaturistiperheiden suosiossa. Näin myös sellaista että lomamajoituksissa majoittuu aivan kaikenlaista porukkaa, eli ketä vain, joten suosittelen etenkin lapsiperheitä olemaan jättämättä lapsiaan yksin hotelli/lomamajoituksiin. Lomamajoituksiin sallitaan kenet vain ja nyt kun sen tiedän varmuudella en luota. Ennen luulin että joku raja on, mutta ei ole.

Alicantessa alkoi myös rakettijuhlat ja Alicantessa on Espanjan suurimmat juhannus rakettijuhlat kestäen yli viikon ennen kesäkuun loppua. Lähes heti karnevaalien jälkeen alkoi toinen pauke. Raketteja paukuteltiin hyvissä ajoin jo ennen juhlaa. Mistä pidin: pienet rähjäiset lehtikojut joista saa eurolla lehtiä kiehtovat minua niin Italiassa kuin Espanjassakin, pystyn lukemaan kumpaakin kieltä. Pidin siitä että sää oli aurinkoinen tosin +35C kesäkuun alussa alkaa olla jo minullekin todella kuuma. Etenkin jos kävelee mäkeä ylös. Paikalliset olivat melko mukavia. Ennen pidin halvoista granitoista mutta nyt tilalle oli avattu paljon ulkomaisia ravintoloita. Palmumetsä oli parasta Alicantessa ja muutkin trooppiset pikkupuistot. Ruuasta: Alicantessa oli enemmän vielä 2013 paljon aitoja paikallisia tapasravintoloita, nyt niitä löytää vähemmän ja sivukaduilta harmi. Kaupunkiin on avattu äärimmäisen paljon italialaisia ravintoloita ja kahviloita samoilla tuotteilla ja Pohjois-Italian hinnoilla. Alicantessa voi siis maistaa aivan samoja tuotteita kuin Riminillä ja lähes joka nurkalta saa italialaisia ruokia sekä jäätelöä. Myös sushia löytää mutta annokset ei ole edullisimpia. Kohde on silti vielä alkuperäinen karnevaalien osalta. Aidointa perinne-Espanjaa etsivän kannattanee kuitenkin suunnata esim. Sevillaan, Cordobaan tai Granadaan. Ja lapsiperheet tosiaan älkää jättäkö lapsianne yksin, tai edes lemmikkejänne kannattaa vaikka palkata mukaan lastenvahti. Säästä: sää on ollut kuuma, mutta ei vielä tulikuuma noin 23-30C kesäkuun alussa. Myös pilvisiä päiviä on ollut. Tunsin oloni pirteämmäksi Italiassa kirkkaan pilvettömän taivaan ansiosta. Jotkut turistit tarkenivat jo uida, mutta vesi lienee lämpimintä heinä+elokuussa. Muutamia kertoja ukkosmyrskyt yllätti. Kaipailin Espanjasta melkein heti muualle, mutta kaipa se on niin että on myös hyvä olla kohteita joihin ei kaipaa, Espanjasta on tullut minulle nyt sellainen ja osasyynä kaiken rähjäisyys ja levottomuus. Levottomissa kohteissa tunnen oloni oudoksi. Voi tietysti olla että Espanjassa olisi kohteita joista pitäisin jollain alueella. Vesi on voimakkaasti kloorattu mutta käyttökelpoinen, join mieluiten pullovettä. En saanut vedestä vatsaoireita. Alicantesta suuntasin muualle junalla ja siitä lisää myöhemmin. Aikaisempia juttujani Alicantesta: Alicanten rantaelämää.  Alicanten auringon alla 2013.

I've been to Alicante now second time in June, last time 2013. After years many things has changed. Before there was possible to find good granita almost everywhere in the city. Now the city has many Italian restaurants, similar than in Rimini and possible to find sushi also. Prices has gone up and before Alicante was more budget friendly. I like Italian food but also I like granita and Spanish vege food. Customer service may very I notice. Carnivals are unique and authentic part of the Alicante's culture and if you ever visit then choose a Carnival time. The weather was mostly sunny but also cloudy +33C in June. Weather could be hot enough for swimming in July and August. Alicante has a big firework+summer festival San Juan in June and there was a lot of fireworks even a weeks before the main party day. I think the best thing in Alicante is tropical El Palmeral palmtree park. I like also little tropical avenues+parks.


Sateisen huonon päivän jälkeen tuli nähtyä sateenkaari merellä, toivottavasti se toisi joskus hyviäkin uutisia. Vielä tämä kesä ei voita edellisten vuosien kesiä jotka vietin mm. Italiassa. Olen kaipaillut raikasta kesätuulta ja kukkien tuoksua, merentuoksua, pestyjä katuja, lintujen laulua, kaikkia pieniä asioita joita löydän muualta helpommin. Espanjassa tykkäsin pienistä rähjäisistä lehtikojuista ja palmuista, mutta siinä olikin melkein kaikki josta pidin. Ostosmahdollisuudet: jos haluaa ostoksille niin siihen sopii Barcelona ja Valencia. Alicantessa on pieniä vaateputiikkeja, kiinankauppoja ja rantakadulla basaari. Basaarista voi tehdä edullisiakin rantamekkolöytöjä. Osa kaupoista sijaitsee rinteellä. Etelä-Espanjassa voi pitää minkä vaan värisiä vaatteita, sillä paljon näkyi esim. keltasia housuja. Eli jos kaapissasi on liian sirkusmaisia vaatteita, Espanjassa ne käyvät arkiasuiksi.

After a bad rainy stormy day I saw finally a rainbow. Rainbow that gives me hope, maybe this summer can still turn to be beautiful. Fashion is very colorful in Spain and don't be afraid to wear colors, some locals wear a lot of colors in south Spain. 
Näin karnevaalit hotellin ikkunasta ja ensin kuului kova rummutus, sen jälkeen näkyi suuria karnevaalihahmoja. Karnevaalit huipentui todella kovaäänisiin raketteihin. Karnevaalikulkueessa näkyi mm. Lumikki ja kääpiöt, minnihiiri, perinnepukuja, chaplinit, klovni, kuningatar, rummuttajat ja mummohahmo.

Photos of carnivals: I heard drums and then I saw these funny characters. It was nice to see carnivals.

Nähtävyys joka jäi viime kerralla näkemättä ja nyt löysin sattumalta: sienikatu Calle San Francisco. Sienikatu ei ole mikä tahansa lastenkatu, sillä on tarina joka kertoo siitä kun katu oli erittäin likainen ja huonomainen alue vielä 2013. Sitten katu kunnostettiin ja vaihdettiin erilaiseksi alueeksi. Iloinen ja lapsellinen katu ei enää houkuttele epämääräistä sakkia kadun nurkkiin. Tästä voisi moni kaupunki ottaa oppia! moni ei halua lapsellisen värikkäälle kadulle hämärähommiin. Aina jostain voi inspiroitua. Junista: menin junamatkan Barcelonasta Alicanteen ja muut luokat kuin ykkösluokka oli myyty ja se maksoi liikaa 100e. Ykkösluokassa kyllä tarjoilut pelasi, eli sai vähän samaan tyyliin kuin lentokoneessa (mutta sisältyen) aterian, sämpylän, mehun, veden, tomaattikeiton purkissa. Kokemus oli ok, mutta en maksaisi ykkösluokkaa silti jos olisi tilaa muissa. Espanjan junat olivat melko rähjäisiä. Osassa junista oli rappuset osassa ei. Paikkaliput vaikuttivat olleen pakollisia ja siitä systeemistä en pidä, koska matkalaukuille ei aina ollut tilaa. Maisemina näkyi lähinnä kuivaa aavikkoa. Ihmetytti junien hinnat kun lyhyetkin matkat ovat melko kalliita, esim. Italiassa junat ovat yleensä halvempia. Aikaisempia juttuja: jäätelövinkit kesään. Palmumetsät Euroopassa. Barcelona vol.2

Attraction that I didn't see last time until now has a story to tell: Calle San Francisco (or mushroom street) tells a real story about the time when it was dirty and bad street before it turned to be a cute mushroom street. Funny and happy street won't attract anymore shady people for hanging around there. I think many cities could copy this idea: make bad street to be colorful, childish and funny.


Placa Ajuntament


Beautiful Jacaranda tree


City+sea view


Kadulta Poeta vila y blanco tuli törmättyä tähän leijonagraffittiin. Hyvä että on myös hienoja graffitteja, Barcelonassa näin haigraffitin.

Lion graffiti


Kuvassa Diputacio Provincial barokkityylinen palatsi joka löytyy läheltä juna-asemaa. Rakennettu 1928 ja palatsin takana on pieni puutarha. Oli myös vartioitu. Luultavasti hienoin rakennus jota Alicantessa näin. Auringossa palatsin koristelut hohtivat kultaisina hienommin kuin kuvissa. Jos pitää tämän tyylisistä rakennuksista niitä voi nähdä aika paljon Keski-Euroopassa ja Espanjassakin. Alicante sopii myös kävelijöille, tosin viileällä ilmalla helpompi kävellä. Kohteessa on myös bussiyhteydet ja metro. Majoituksia löytyy paljon ja monenlaisia. Suomalaisturisteja käy Alicantessa, näin vain pari, enemmän tuli nähtyä mm. brittituristeja ja italialaisia. Alicanteen tulee myös turisteja Pohjois-Afrikasta lautoilla ja myös turistit voivat halutessaan mennä Afrikkan asti lautoilla.

Photo of Diputacio Provincial baroque style Palace in Alicante near the station. Built 1928. I think it's the most beautiful building I saw in Alicante. If you like this kind of baroque architecture you could see also beautiful baroque architecture in Valencia and in Central Europe.
Portico de Ansalda, kaupungintalo ja aukio löytyvät Calle Rafael Altamira kadulta. Aito alkuperäinen rakennus toi mieleeni Maltan ja arabimaat. Alempaa yökuvaa en ole käsitellyt, valo heijastui varmaan kamerasta. Ennen tuolla aukiolla oli myös kivat suihkulähteet maassa, mutta ei enää ollut. Mielestäni alue muistuttaa jotain moskeijan pihaa. Jos haluaa tuntea olevansa kaukana, kannattaa käydä tuolla ja Palmeral palmumetsässä ainakin. Samalla voi mennä myös junalla Valenciaan.

Portico de Ansalda, Town Hall and avenue you will find in Calle Rafael Altamira street. The authentic building remind me of Malta and arab architecture.Santa Barbaran linnoitus näkyy monesta suunnasta Alicantea ja se on suosittu nähtävyys. Nähtävyys Palmeral palmumetsän ja areenan lisäksi. Santa Barbaran linna on valloitettu useita kertoja ja alueelta löytyy nähtävää myös ylempää. Majoituksissa ei juurikaan tätä mainosteta mutta kannattaa katsoa lisätietoa linnasta Alicanteen sivulta. Jos haluaa nähdä lintuja alueella niin ota suunnaksi Torrevieja Laguna Rosa/Salada. Siellä voit nähdä myös flamingoja pinkin järven lisäksi. Tosin pinkille järvelle on erittäin vaikea mennä, kun Alicantessa ei ole edes junaa torreviejaan ja järvi on yksityisomistuksessa. Parhaiten sinne saattaisi päästä autolla.

Santa Barbara Castle you can see when walking around the city and it's popular attraction there. If you would like to see pink lakes and flamingos go to Torrevieja Laguna Rosa/Salada pink lake is privately owned and easier way to visit could be if you have a car. Location is not far from Alicante by car.

Valkoisia puluja Alicantessa näkyi edelleen paljon, kuten silloin 2013 kuvasin pulut roskien kimpussa rannalla ja nyt samaiset pulut vaeltelivat kerjäämässä ravintoloiden terasseilla.


Juna-aseman seutua. Jättisuuria tornitaloja on vain muutamia Alicantessa, enemmän suuria rakennuksia näkee esim. Benidormissa ja Valenciassa.

Photo of Alicante train station zone.Kuvassa Alicanten kuivaa vuoristoaluetta, myös junalla mentäessä lähiseuduilla näkee vastaavaa aavikkoa. Ei liene maailman kauneinta aluetta, toi mieleeni Marokon. Tuolta ylempää sellainen kokemus että siellä oli huomattavasti kuumempi kuin alempana kaupungissa. Joten korkeus ja suora auringonpaiste saattaa kuumentaa. Mielestäni parasta aluetta rantakadun alue ja juna-aseman seutu.

Photo of Alicante's hill, there is also visible dry desert landscapes near Alicante that remind me of Morocco. The weather was more hot on the hillside I notice. Hylätty tai ainakin hylätyn oloinen junarata ja rantaa, vihdoin myös tälläinen kuva. Huomasin että jotkut turistit keksivät kävellä rantakadun päästä aivan toiseen päähän asti rantaa, mutta tuolla suunnin oli vain tuo alue alhaalla.

Junasta kuvattua maisemaa pois lähtiessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.