torstai 4. heinäkuuta 2013

Alicanten auringon alla

Campanile hotel and terrace, Alicante
Haaveilin aiemmin Espanjan mantereella käymisestä ja olin käynyt Espanjasta aiemmin vain Kanarialla. Omatoimimatka Espanjan Alicantessa. En tiedä miksi mutta Alicante etenkin sivummalta oli täynnä graffiteja, vain yksi lintugraffitti oli mielestäni hieno. Olin Elchessä. Itse pidän vihreistä paikoista. Vihreillä maisemilla tarkoitan sitä kun Alicante on täynnä kuivaa aavikkoa eikä vihreitä vuoria näe. Puita ja kukkapuskia kyllä on mutta suuria nurmikkoalueita ja vihreitä vuoria en nähnyt, joitain luonnonpuistoja on kyllä sivummalla. Vaikka muuten Espanja muistuttaa kyllä todella paljon Italiaa (Espanjalla ja Italialla on ollut aikoinaan samat kuninkaatkin ja kansaa on muuttanut kumpaankin maahan). Kuvassa edullisen Campanile hotellin terassi Elchessä jossa yksi yö maksoi noin 30-50e ainakin ennen.

Halpoja majoituksia löytää sivummalta keskustasta ja eksyttiin sattumalta bussilla Elcheen, joka on lähinnä paikallisten asuttama eikä pohjoismaalaisia turisteja näkynyt siellä, esim. vain 30-50e/yö on Campanile hotellissa. Hyvää oli myös melko halpa hintataso ruokakaupoissa ja se että paikalliset ymmärsivät myös Italian kieltä! eli italiaa puhuvat selviytyvät Espanjassa jopa paremmin kuin englantia puhuvat, väittäisin. En aluksi ollut varma toimisiko se siellä niin mutta kyllä toimi ja italiaa osaavana espanjan kielen ymmärtäminen on helppoa, kun aina on joitain samoja sanoja. Espanja on todella paljon saman kuuloinen kieli kuin Italia ja roomalaiset ovat aikoinaan valloittaneet myös Alicanten, Alicante oli roomalaisten aikaan nimeltään Lucentum. Alicanten nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi Santa Barbaran linna, lisätietoa. Espanjan ruokakauppojen hinnat olivat suunnilleen samat kuin Italiassa. Historiallista nähtävää on Santa Barbaran linna vuorella ja Santa Maria -kirkko joka oli ennen moskeija, mutta muuten enemmän historiallista nähtävää voisi olla Andalusiassa. Halvempia ravintoloita ja kauppoja löytää sivukujilta taaempaa, keskustan rantakaduilta löytää lähinnä vain turistikojuja ja turistiravintoloita, onneksi sisäänheittäjiä ei ollut. Yhtenä iltana oli myös rummutus showkarnevaalit jota katsomaan kokoontuivat sekä paikalliset että turistit. Kenelle suosittelisin Alicantea? sellaiselle matkailijalle joka pitää aavikoista sekä palmukaduista ja haluaa majoittua halvalla ja tehdä ostokset halvalla. Sellaiselle joka ottaa elämän todella rennosti eikä hätkähdä "pienistä" ja sellaiselle joka ei halua matkallaan ravata nähtävyydeltä toiselle. Sellaiselle matkailijalle jolle kelpaa ranta kuin ranta, eikä haittaa se että kesällä on paljon muitakin turisteja.

My travel experience of Alicante, Valencia Spain. I was in Elche. I saw much desert and some few flowers and many palm trees around. In Spain people understand some Italian language and it was good for me. Good thing also is cheap food markets and cheap clothes I notice. But also in Italy theres cheap food and clothes. I saw many graffiti in Alicante but I don't like graffiti houses just I liked one bird graffiti I saw it was beautiful. El Postiguet beach was full of people and water was not as clean as I thought before. Anyway there is also many cheap hotels for low cost budget travellers and one hotel is Campanile. I could recommend Campanile. What kind of traveler is Alicante for? I could say if you are calm down person and you don't care that there's many tourists at summer time and if you like to go to beach. Pictures taken by me.


Euron granitajuomat ja keksivanukkaat. 2 euron omenapiirakka.
Metsästin kaupasta monta kertaa oliivipurkkeja ja tykkäsin syödä oliiveja myös euron riisiannosten kanssa, joita löytyi kebabpaikoista. Ne tulivat edullisiksi. Lue myös Alicanten rantaelämää.

I liked 1€ Granita and found 2€ applepie. At that time I ate rice with olives


Kuvasin Ana Canizares -pukuliikkeen Alicantessa

Ana Canizares formal wear shop in Alicante


Swarovskin norsuja El Corte Ingles ostoskeskuksessa

Swarovski elephants at El Corte Ingles shoppingmall

Vuela Libre tarkoittaa lentää vapaasti. Tämä oli ainoa graffitti josta pidin Alicantessa.

Vuela Libre Fly Free

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.