keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Bella Capri kantosiipialuksella Napolista Caprille


Kuvia ja matkakokemus Caprilta, joka on monen haavematkakohde. Kun olin risteilyllä laiva saapui Napolin satamaan, josta etsin ja löysin veneretken Caprille paikallisella kantosiipialuksella. Alla lisätietoa veneistä ja myös Napolista. Legenda Caprilta alla. Katamaraani menolippu 20e suunta, eli 40e koko matka mutta tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin Msc yhtiön valmisretki olisi maksanut 80e. Capri on kreikkalaismaisen näköinen saari pastellipikkutaloilla ja kukilla. Todella kaunis postikorttimainen vihreä saari ja veneestä näkee heti venesatamaan saapuessa jo paljon. Kari Tapio on tehnyt Caprista bella Capri laulun muuten. Hintataso Caprilla vaikutti kalliimmalta kuin muualla Italiassa, eli sitä Gardan ja Rivieran hintatasoa siis. Turisteja näkyi todella paljon kesäkuun alussa, sillä ilmeisesti kaikki haluavat Napolista juuri Caprille. Kantosiipialus oli täysi. Turisteja vietiin autoilla vuoren rinnettä pitkin hotelleihin, ilmeisesti kuljetus kuuluu joihinkin hotelleihin. Pieni kiviranta oli aivan täynnä turisteja ja jotkut halusivat uida venerannassakin, sivummalla näkyi toinen pikkuranta ja lisääkin rantoja on. Suuria rantoja en nähnyt. En tiedä millaista Caprilla on elokuussa tai talvella, mutta ainakin kesäkuussa Caprin sataman läheinen alue oli turistimeri. Caprin venesatama on melko pieni alue ja täytyy kavuta ylemmäs jos haluaa nähdä muutakin. Voit vierailla Villa Jovis ja Villa Lysis palatseissa ym. Upeista palatseista on huikea näköala alas Caprille. Villa Joviksen omisti keisari Tiberius ja hän piti palatsia lomapalatsina. Caprilla pitää olla hyvät kengät jotta voi kiivetä kujia ja rappuja pitkin ylemmäs vuorelle, joten hyvät kengät ja kuntoa tarvitaan. Mutta voi myös jäädä alemmas kaupunkiin tutkimaan turistikojuja. Ränsistyneitä taloja ei Caprilla näkynyt, vaikka usein Italia on sellaisia täynnä. Italiaa paljon kiertävänä hämmästytti se että tämä saari pidetään paremmin kunnossa, ehkäpä turismista saatavilla tuloilla. Caprilta voi tehdä veneretken Grotta azzurraan siniseen luolaan. Caprilla myydään venelippuja myös englanniksi ja lipunmyyntikojut oli sekä Napolin satamassa että myös Caprilla. Capri sopii hyvin myös häämatkakohteeksi. Millaiselle matkailijalle sopii: jos olet tykännyt Kreikan saarista, Italiasta ja pienistä kohteista joissa on tyylikkäitä vanhoja värikkäitä taloja.. Jos haluat poiketa vaikka Välimeren risteilyltä Napolista Caprille kuten minä tein. Suurkaupunkimaista tunnelmaa löydät enemmän Napolista ja Roomasta, sillä Capri on kuitenkin aika pieni kohde. Lisätietoa Caprista: Capri.com  Capri.net  Alla lisävinkkejä ja ottamiani kuvia.  Ps. kiinnostaisiko matkaohjelmaan osallistuminen? katso Tjäreborg live.

Pictures and experience of Capri Island Italy. 
I was on Mediterranean cruise and then I found hydrofoil from Naples harbour to visit Capri island. 20€/one way. Capri seemed to me a lot of like Greek islands with colorful houses and sea views. Beautiful Place and beautiful nature. Just like a postcard. There was a lot of tourists on harbour zone. If you visit this island remember to wear good shoes because of the hills. If you stay near the harbour zone you don't have to walk if your hotel is not upside or you can go By taxi. You will see pastel houses on the hills. It's possible to visit Villa Jovis and Villa Lysis. These Palaces has amazing views. Capri could be a good honeymoon destination also. You can go to Grotta azzurra by boat tour. All pictures taken by me on June. After visiting Capri I had to hurry back to the Cruise ship. More about Capri: capri.com capri.net

 
Kuinka pääset Caprille:  Kuvassa venesatamaa jossa näkyy myös Snav -lautta, jonka yhtiön lautoilla pääsee Italian saarille, Maltalle, Albaniaan, Tunisiaan, Marokkoon ja Kroatian saarille. Lautat kulkevat traghetti nimellä Italiassa ja firma on Snav, lisätietoa. Menin Nlg kantosiipialuksella Napolista Caprille. Kantosiipialus oli minun mielestäni hyvä ja kulki aika tasaisesti, mutta jotkut voivat pahoin. Kuljetus maksoi edes takas 40e ja oli sen arvoinen. Mielestäni alus kulki kuin lentäen, tykkäsin. Ostin liput sataman vierestä. Voisin todellakin osallistua uudelleen tälläiselle ja suosittelen. Omatoimisille veneretkille pääset NLG kautta. Sinun tarvitsee ensin päästä Napoliin, joko suoralla lennolla tai vaikka juna Roomasta Napoliin ja sieltä Caprin saarelle. Jos haluat majoittua Caprille niin tarvittaessa kantosiipialukseen mahtuu mukaan myös matkalaukku.

Legenda Caprilta: olipa kerran köyhä pieni paimenpoika joka asui Caprilla. Hänellä oli kotinaan vain kota jossa hän asui leskiäitinsä kanssa ja hänellä oli pieni lammas jonka kanssa hän kulki Solaro-vuorella. Yhtenä iltana poika pysähtyi keräämään kukkia ja kun hän kääntyi kutsuakseen lammasta, hän ei nähnytkään lammasta. Ahdistus valtasi paimenpojan mielen. Mitä tapahtuisi. Hetken hän oli kuulevinaan kellon soivan, lampaalla oli kello kaulassaan. Sitten hän meni vuoren reunalle ja valo sokaisi pojan. Pyhä Michael ilmestyi pojalle ja sanoi pojalle: "Ota kello ja seuraa sen sointia aina, se pelastaa sinut vaaralta." Sen jälkeen paimenpojan elämä oli hyvää ja sitten rakennettiin villa San Michele. Caprilla myydään pieniä kelloja, jotka tuovat onnea legendan mukaan. Uskoo ken tahtoo mutta legendat ovat kuitenkin kivoja tarinoita! Lisätietoa. Caprista on muitakin legendoja kuten seireenit jotka lauloivat Odysseykselle, joka purjehti ohi.

Capri's harbour and SNAV ferry. It's possible to go By ferry to visit Italian Islands, Croatian islands, Malta, Albania, Morocco, Tunisia. Ferries named traghetti and this company is Snav. There is also hydrofoil from Naples to Capri Island called NLG. I chose hydrofoil and it was a nice trip. Check NLG.
Kakkupaloja ja tiramisuja paikallisessa kahvilassa Caprilla, hinnat näytti olevan 3-4e kpl
Relais Maresca hotelli näkyi rannan lähellä mutta ylempänä+ Naples:


Kuvia Napolin sataman lähettyviltä jossa on myös nähtävää kuten linnoja ym. Napoli näytti nyt silmiini entistä paremmalta, koska olen lukenut paljon huonoa tästä kaupungista kuten vuosien takainen roskaongelma yms. Siitä huolimatta sataman seudulla ei näkynyt roskia mutta nähtävyyksiä ja venesatama josta pääsee vaikka mihin upeisiin kohteisiin. Tänne täytyy palata koska nähtävää on niin paljon ja kaupungin tunnelma oli hyvä. Jäteongelmista ei ollut siis tietoakaan sataman lähellä. Kukkulalla olevalta keskiaikaiselta Castel Sant'Elmolta on näköala Napolin kaupungin ylle. Toinen linna, ruskea Castel Nuovo on myös keskiaikainen ja sijaitsee aivan sataman lähellä. Oli upeaa nähdä nämä linnat suoraan laivasta ulos tullessa. Näin enemmän mitä odotin. Laivan lähtiessä näin laivasta myös Vesuviuksen, joka on laajalle levittyvä tulivuori. Kuningas tilasi Castel Nuovon linnan rakennuksen ja sen suunnittelivat ranskalaiset. Jos menet Italiaan tai risteilylle niin vieraile myös näissä jos on aikaa! Minulla oli aivan liian vähän aikaa Napolissa, koska risteily lähti heti iltapäivällä kohti Messinaa ja menin Napolista Caprille. Ei olisi lähes haitannut jos olisin myöhästynyt laivasta koska aikaa jäi 10min. juosta venesatamasta laivasatamaan. Jos olisin myöhästynyt laivasta olisin kyllä päässyt junalla Napolista Messinaan, joka oli seuraavan päivän risteilykohde. Satamassa bussiretkiä kaupannut mies varoitti ettei veneretkeltä ehdi takaisin laivaan, mutta menin kumminkin ja oikeassa hän oli koska melkein myöhästyin laivasta. Risteilyllä oli liian vähän aikaa omatoimiretkien toteutukseen ja laiva lähti aivan liian aikaisin pois useista satamista, kuten myös Maltalta. Olisi ollut parempi jos laiva olisi ollut iltaan asti satamassa niin olisi jäänyt enemmän aikaa. Napolilaista musiikkia: Maruzzella. Muistoja: viimeksi kun kävin Napolissa näin vain juna-asemaa, sillä 2013 otin junan Roomasta Salernoon ja jostain syystä juna kävi kääntymässä Napolin asemalla josta juna meni Salernoon.

Also Naples has a lot of to offer for tourists.
Sightsee, multiple destinations, boat trips and the city. Close to the harbour is also Medieval castles and boats and you can take trip example to Capri and Amalfi. You will see a lot of. I didn't had so much time for Naples but I wanted to see a lot of more. Just I had no time because I gone to visit Capri By boat and after I had to run from hydrofoil back to Naples harbour for the Cruise. I wish I had more time to see all. I had only 10 minutes left to run back to the ship. The day was sunny and warm. Castel Nuovo


St.Elmo's Castle
Vola via Mare (lentää merellä) järjestää myös venekuljetuksia Napolista. Päivä Napolissa ja Caprilla oli aurinkoinen ja lämmin.