sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Onko matkustelu enää turvallista ja mitä voisi tehdä että olisi


Pohdintaa ja kokemuksia aiheesta onko matkustelu enää turvallista, tai onko koskaan ollut. Viime vuosina on ollut erittäin paljon uutisia, jotka liittyvät aiheeseen. Matkustelu on ollut monille ihmisille rentoutumiskeino, pako arjesta aurinkoon. Nyt moni asia on muuttunut, jotkut peruvat lomia, osa ei halua perua. On totta että poliitikot ulkomailla ovat mokanneet useissa eri asioissa. Liian paljon on jätetty tarkistamatta asioita. Kun olin viime kesänä Wienissä, lähellä stadionia, viereen avattiin pakolaisleiri. Alueella oli ambulanssi ja viisi poliisiautoa yhden päivän aikana. Kuvittelin että uudet tulokkaat tarkistetaan ja että myös heidän mukanaan kuljetettua omaisuutta tarkastetaan ja otetaan pois jos löytyy jotain mitä ei saa olla. Kyllähän siihen täytyy olla tarkastus kun saapuu uuteen maahan, sillä kyllä turisteillekin tehdään turvatarkastukset lentokentillä jne. Oletin. Kuinka väärässä olinkaan, sillä oikeasti mitään ei tarkistettu pakolaisleireissä. Jo siinä meni asiat pieleen minun mielestäni, koska annettiin uusien tulokkaiden jatkaa matkaansa muihin maihin ilman tarkastuksia. Suurin osa, ehkäpä 70% leiriin tulijoista jatkoi matkaansa heti seuraavana päivänä bussilla+junilla Saksaan ja eteenpäin. Leirin asukkaista 90% oli miehiä, muutamia perheitäkin kyllä näkyi ja lapsia. Uskon että aika moni muukin luuli että uudet tulokkaat tarkastettiin, mutta ei. Myöskään busseissa yms. ei ollut mitään tarkastuksia silloin, joten kuka vain pääsi lähtemään muihin maihin Wienin kautta reppujen ja kassien kanssa. Näin myös yhden pakolaisnaisen joka oli loukkaantunut sillä tavoin etten halua edes kertoa, mutta näkymä järkytti minua ja teki surulliseksi siitä miten naisia kohdellaan lähi-idän maissa usein. Siitä huolimatta se nainen jaksoi olla positiivinen ja oli varmasti iloinen että pääsi pois.

Nykyään kaikki on menossa siihen suuntaan että niitä tarkastuksia pitäisi tosiaan olla vähän joka puolella koska on pakko. Minulla oli aluksi ikkunasta näkymä Tonavalle ja pian olikin näkymä pakolaiskeskukseen. Näin että yksi mies kulki joka päivä useita kertoja taxilla, minä olin kuvitellut että tulokkaat olisivat olleet köyhiä. Kyllä osa olikin, mutta eivät kaikki. Näin myös Saksassa että hotelleja varattiin täyteen maahanmuuttajille. Mitä nyt voisi tehdä? jos saisin ehdottaa niin ehdottaisin että Euroopassa lisättäisiin turvatarkastuksia, ei tunnu kovinkaan turvalliselta enää mennä edes lautalla jossa ei ole mitään tarkastusta kenellekään. Olen huomannut että esim. Msc risteilyfirmalla on tarkastus tavaroille ja laukuille, mutta on myös lauttoja joissa ei tarkasteta yhtään mitään.  Se ei vaan enää nykyään toimi, asiat ovat muuttuneet. Matkustelusta on tullut kuin jotain arpapeliä. Tietysti turvatarkastukset veisivät runsaasti aikaa, mutta kontrollia tarvitaan enemmän. Turvallisuuden ajatteleminen on silti parempi ja asioiden eteen toiminen, kuin se ettei toimita asian eteen ja annetaan tapahtua. Ehkäpä Euroopan maat tarvitsevat lisää turvallisuusviranomaisia hoitamaan näitä asioita. Siinä on riski jos matkustaa suurkaupunkiin, riski on aina olemassa sitä ei voi kieltää. Mutta jos matkustaa vaikkapa johonkin pikkukylään maaseudulle, riski on huomattavasti pienempi. Suurimpia rikollisia ei jaksa kiinnostaa pikkukohteet joissa on vain vähän ihmisiä, heitä kiinnostaa turismi ja suuret massatapahtumat. Mielestäni se on myös väärin että terrorismin seurauksena rasismia kohdistetaan myös matkailijoihin koska ulkomaalainen on ulkomaalainen. Pinnan alla kuohuu. Minulta on Italiassa kaksi kertaa kysytty papereita otsaa kurtistaen kun ostin jugurttia marketista. Sitten joku oikea rikollinen saa tuosta noin vaan ostaa mitä vaan, ilman että kukaan kysyy mitään. Näin myös kerran Wienissä kun syytöntä, ulkomaalaista miestä retuutettiin ulos asemalta, syynä se että hänellä oli värikäs reppu ja koska hän oli ulkomaalainen. Myös minun perääni tuli Wienissä vartija syyttä suotta ja en enää asioinut samassa kaupassa. Asioista on tullut epäreilumpia kuin aikaisemmin, nyt viha kohdistetaan myös turisteihin aina välillä. Se että on ulkomaalainen turisti ei tarkoita että on rikollinen, jotkut eivät näe tässä sitä eroa mikä täytyy nähdä. Turisti tuo maahan lisätuloja ja turisteja ei kannata ajaa pois tuolla tavoin. Luultavasti tämmöinen rasismi lisääntyy.

Thinking about is traveling safety anymore? in these years we all have heard a lot of news about these things. Traveling was meant to be as relaxing Holiday and often to the sunny destinations. Now many things has changed, some people keep ending traveling and cancel bookings. Also some people won't cancel anything. It is true that there has been a lot of mistakes example there should be much more security checks. Where are those why those are forgotten nowadays I wonder. Last summer I was in Vienna and there was a refugee camp near By then. I saw many police cars one day. I thought they checked new people and what they bring to the country. How wrong was I. I guess nothing was not checked at all. Then people continued their journey to other countries. Without security checks. 

I think about 70% people I saw were continuing their journey to Germany or through Germany to other countries next day after their arrival. Almost all of them were men but also I saw families and children. Nowadays things are going in Europe to be like security checks should be almost everywhere. Without security checks things turned to be dangerous and we need more security checks. Perhaps countries need more workers for those. What should be done: more security checks. It's not anymore ok to travel around and then not have any security checks. Airports has security checks but is it really enough in these times, no. There should be more control and ofcourse it will take more time then but it is still a better way. After the attacks and news I've started also to experience more and more racism. I can clearly notice even in Mediterranean countries while traveling I notice few times how some people hate foreigners now at least secretly. I gone to market in Italy (2 times in different places) and they asked papers from me when I bought only a yoghurt. This doesn't make any sense to me. Then somebody, who is a real criminal, goes and buys guns and cars and nobody ask nothing. It feels very unfair.  Things has started to be more unfair than ever before.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.