torstai 24. maaliskuuta 2016

Free things to see when traveling


Ilmaiset nähtävyydet. Vinkkejä ilmaisille nähtävyyksille. Kun reissaan yritän löytää myös ilmaisia nähtävyyksiä ja näitä ovat olleet: museot joissa on ilmaisia päiviä tiettyyn aikaan. näitä löysin Roomasta ja Saksasta. Vähintään kerran vuodessa on ilmainen museopäivä ja joskus myös viikonloppuisin. Kannattaa katsoa museoiden kotisivut ja kaupunkioppaat. Esimerkiksi Pariisissa on joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai vapaapääsy museoihin, lisätietoa. Lontoon ilmaisia nähtävyyksiä puistot ja muita, lisätietoa. 40 ilmaista nähtävyyttä Roomassa, löytyy Lonelyplanetista. 40 ilmaista nähtävyyttä New Yorkissa, lisätietoa. Wienissä oli ilmainen sisäänpääsy palatsien pihoille eli palatseja sai kuvata ilmaiseksi. Puistot ovat usein ilmaisia nähtävyyksiä ja niihin voi yleensä mennä vaikka piknikille. Roomassa on runsaasti ilmaistakin nähtävää kuten esim. runsaasti patsaita, suihkulähteitä, puistoja ja muistomerkkejä. Nurnbergissä sai ihailla linnanmuuria ja linnan pihaa ilmaiseksi. Italiassa näin joitakin trooppisia puutarhoja ilmaiseksi ohikulkiessa. Sellaisia puutarhoja joissa saattaa kukkien lisäksi nähdä palmuja, appelsiinipuita, kissoja, sisiliskoja ym. Etelä-Italiassa on ilmaisia rantoja, mutta Rooman lähellä rannoille otetaan sisäänpäsymaksu johon kuuluu yleensä vaatteidensäilytyskaappimaksu. Rantatuolit- ja varjot eivät yleensä koskaan ole pakollisia, eikä niitä tarvitse maksaa jos ei halua. Rannalle voi ottaa mukaan oman pyyhkeen. Jos samalla hinnalla saa majoituksen uima-altaan kanssa tai ilman, niin valitsen sen missä on uima-allas ja näin tein viime kesänä. Alicantessa oli vapaa pääsy rannalle ja näin linnan joka oli korkealla vuorella. Siltoja pitkin käveleminen on myös yleensä ilmaista. Torinossa ja Kölnissä kävin katsomassa myös siltojen toisen puolen. Junissa saattaa reitin varrella olla maisemareitti jolloin pääset ihailemaan esim. Alppeja, tulivuoria, maatiloja, linnoja, kuuluisia jokia tai upeita rantamaisemia junalipun hinnalla. Joskus myös festivaalit ja tapahtumat saattavat olla ilmaisia ja niitä on paljon erilaisia esim. sitrusfestivaalit Mentonissa Ranskassa, jotkut konsertit, kukkafestivaalit Italiassa ja Ranskassa, karnevaalit yms.

Ilmaisia nähtävyyksiä on todella paljon nyt kun tarkemmin miettii. Kuvassa Schönbrunn jonka pihalle ja aulaan on myös ilmainen sisäänpääsy. Ulkomailla on myös usein erilaisia ilmaisia ruokajuhlia etelässä, vieraat kutsutaan mukaan jos jää paikan päälle pälyilemään. Yksi ilmainen matkamahdollisuus on myös yöpyminen ilmaiseksi toisten sohvilla ulkomailla, katso couch surfing. Jos uskaltaa tuotakin voi kokeilla, tosin en sitten tiedä onko tuo kovinkaan turvallinen vaihtoehto naisille. Toinen vaihtoehto voisi olla kodin vaihto loman ajaksi Home Exchange, Homebase Holiday kodinvaihto ja Love Home Swap. Kotona kaikkialla blogissa kerrotaan talo- ja lemmikkivahdista ulkomailla.  Wwoof sivun kautta voi lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön farmeille, vastineeksi saa ilmaisen majoituksen ja ruuan. Jos olet opiskelija saat opiskelija-alennuksia useissa kohteissa esim. pääsylipuissa. Länsimaissa lähes kaikilla on varaa matkustaa jos yrittää tarpeeksi paljon ja säästää. Tiesitkö tätä: jos käytät 8e pikaravintolassa syömiseen päivittäin ja sen lisäksi juoman kanssa summa on 10e. Jos syöt ulkona tuolla summalla 5 kertaa viikossa se tekee yli 200e kuukaudessa, puhumattakaan kalliimmista ravintoloista. Jos säästäisit nuo summat pääset kolmen kuukauden jälkeen säästetyllä summalla Karibian/Välimeren risteilylle. Useimmiten kaikkien täytyy tehdä valintoja. Tämä kannattaa pitää mielessä jos haaveilee tuollaisesta risteilystä. Ps. kiinnostaako kielten opiskelu? joko olet kokeillut Word Dive kielikurssia, löytyy myös ilmainen kokeilu ja kielissä on nyt myös italia. Vanhempia asiaan liittyviä juttuja: Hyviä syitä matkustaa.  Edullisesti matkalle. Mistä kaikesta olisit valmis luopumaan matkailun takia.


Free things to see while traveling and more:
When I visit somewhere I try to find also free Sightseeing. Free things could be Parks, some Gardens. Once a year free Museum day. Free entry to beaches but not to all. Castle sight see could be free. In Vienna it's free to see Palaces but you must pay if you enter inside Palaces. Rome has many statues, parks, fountains and much more to see without paying. If you want to get free accommodation try couch surfing. If you dare but I would recommend this couch surfing only to men. When you buy train tickets you could also see beautiful landscapes, sunflower fields, volcanoes, forests, Alps and much more with the train ticket price. You could also try Home Exchange, Homebase Holidays and Love Home Swap. Wwoof volunteers.
By the way also Paris has some museums with Free entry, read more on Parisinfo.  Free attractions in London.  40 Free things to do in Rome.  40 Free things to do in New York.

Did you know this: 
if you spend 8 a day eating out. Add in a drink and you are up to 10.
By eating out 5 times a week you spend over 200 a month. In 3 months you could buy 5-7 days cruise to the Caribbean example. Almost everyone must make choices. You can afford to travel if you want to and if you keep trying