maanantai 7. syyskuuta 2015

Mistä kaikesta olisit valmis luopumaan matkailun takia


Löysin uutisen matkailijoista jotka luopuivat aika monesta asiasta matkailun takia:
"Chanel Cartell ja Stevo Dirnberger tekivät sen mistä moni haaveilee: lopettivat työnsä matkustaakseen maailman ympäri. He myös aloittivat blogin nimeltä How Far From Home, mihin he ovat päivittäneet matkansa käänteitä. Kuvat ovat kauniita ja näyttävät unelmalomalla otetuilta. Cartellin ja Dirnbergerin mukaan kuvat eivät kuitenkaan näytä koko totuutta: säästöjen loputtua heidän täytyi etsiä tilapäistöitä voidakseen jatkaa matkustamista."

"Blogimme perusteella voi saada sellaisen vaikutelman, että elämämme on aina ihanaa. Ei se kuitenkaan ole pelkästään jäätelöitä ja kauniita maisemia." 
Cartell ja Dirnberg toimivat mm. siivoojina ja syövät vain keksejä ja hilloja useimpina päivinä. Aivan liian usein blogista kuin blogista voi kuvien ja juttujen perusteella saada hienomman kuvan, kuin mitä kaiken takana oikeasti onkaan. Valokuvista ei välity kaikki. Joskus matkojen eteen täytyy nähdä vaivaa ja joskus matkan eteen on voinut joutua säästämään vuosikausia. Kaikki eivät vain mainitse kaikista asioista julkisesti. Olisitko sinä valmis ei haluttuun työhön unelmamatkan/jatkuvan reissaamisen takia. Löysin uutisen täältä ja englanninkielisen How Far From Home blogin löydät täältä.

Matkaillessa täytyy luopua useista eri asioista jos on reissussa pitkään tai jatkuvasti. 
Voi olla monenlaisia asioita joista voi joutua luopumaan matkailun vuoksi: ystävät tai aina ei edes oma kumppani välttämättä ymmärrä matkustelua, vakityöpaikka tietyssä paikassa ei välttämättä sovi matkailijalle joka on reissussa 12kk vuodesta, muihin harrastuksiin ei välttämättä jää enää aikaa, syntymäpäivät ja muut sellaiset saattaa jäädä välistä, joissain kohteissa voi huonolla tuurilla saada taudin ja terveys menee ainakin hetkeksi. Minä toivoisin olevani kissan omistaja mutta en kumminkaan voi olla koska olen reissussa niinpä ihailen kissoja aina kun niitä näen, olen luopunut myös sisustamisesta ja kirjoista, siitä etten osta liikaa mitään ja joskus myös keittiöstä. En kumminkaan ole varma että haluaisinko itse elää vain jollain kekseillä ja hillolla, mieluummin vaikka leivällä ja pastalla jos pitäisi valita. Pikaruualla voi reissussa elää viikon tai pari, mutta aika pian alkaa kaivata muuta syötävää. Painavat laukut oli myös mainittu blogissa ja ne ovat kyllä minunkin mielestäni tosi ärsyttäviä ja joskus reissatessa tulee selkäkipu laukuista etenkin jos vastassa on yks kaks kymmenet rappuset. Kaunista palmumaisemaa on kiva ihailla mutta jos laukku painaa ei se ole enää yhtä kivaa. Vanhempia juttuja: mikä matkustelussa on huonoa/ärsyttävää.

I found news about travelers who change their lifestyle totally. Bloggers Chanel Cartell and Stevo Dirnberg gone traveling abroad and they started the blog name How Far From Home. Pictures are beautiful and may seems like dream holiday and they are having time of their life but it's not all ice-creams in the sun and pretty landscapes. They started volunteer work and cleaning. After all I think travelers have to give up some things for going abroad I know it very well also. Travelers may have to give up example things like current job if the traveler is going abroad like 24/12 months all the time, friends or spouse may not understand and accept traveler who is traveling all the time, traveler's time is already full of new destinations so there may not be always time for other hobbies or birthday celebrations.

Few things I've gave up for traveling: I wanted and want to be a cat owner but I guess I could not travel with a cat so I don't have cat right now, I don't have place to call "home" and I feel sometime I belong everywhere and nowhere, I can't do too much shopping, I can't decorate house and sometime I haven't had kitchen but I've learned to accept all of these things. And also I must mention I hate heavy bags while traveling.

2 kommenttia:

  1. No kyllä kai sitä muutakin voi syödä kuin keksejä ja hilloa. Kuulostaa perin amerikkalaiselta ruokavalinnalta :D Olen luopunut juhlimisesta, jatkuvasta shoppailusta, kalliista kosmetiikasta ja esimerkiksi kampaamo-, hieronta-, kauneushoitolakäynneistä reissujen takia. No juhlimisen suhteen ei voida oikeastaan puhua luopumisesta, en pidä siitä muutenkaan. Myönnän, että olisi ihanaa käydä hemmotteluhoidoissa, tai käydä ostamssa itselleen uusi paita kun vain huvittaa. Kuukaudessa ostan kuitenkin yleensä lentoliput seuraavaan kohteeseen sekä ruokaa. Kirjoja saa kirjastosta viihdykkeeksi ja onneksi työpaikalta saa virikeseteleitä, millä pääsee uimaan, leffaan ja kuntosalille.
    Valintoja kaikki on, mutta rakastan reissailua liikaa, että haluaisin luopua siitä minkään muun takia!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, keksit ovat varmasti edullisia mutta ei niitä nyt tee mieli syödä 24/7 vaan kyllä muutakin edullista syötävää löytyy kun tarpeeksi etsii. Ellei satu matkustamaan vain maailman kalleimmissa kohteissa, tosin kaipa niissäkin jotain pastaa ja riisiä luulisi saavan halvalla. Minäkin olen luopunut kalliista kosmetiikasta :) ei nyt koskaan ollut paljoakaan kallista kosmetiikkaa, mutta minulle on ihan sama lukeeko jossain purkissa Dior vai lukeeko siinä vaikkapa parin euron luonnonkosmetiikkamerkki. Sitä paitsi reissussa on helpompaa jos ei ole paljoa mitään kallista mukana kun jos jotain varastetaan ei mene niin suuria summia hukkaan. Kampaamossa käymisessä voi hyvin myös säästää, minulle riittää näillä näkymin Tangle teazer harja ja markettishampoot jotka on tutkimustenkin mukaan yhtä hyviä kuin kalliimmat hiustenhoitosarjat. Onneksi myös matkakohteista voi tehdä edullisia löytöjä :) ei ole paha hinta jos löytää vaikkapa uuden villapaidan 10 eurolla ja korut ovat usein myös runsaasti halvempia reissussa. Hieno juttu tuo että saat työpaikaltasi virikeseteleitä!

    VastaaPoista