tiistai 1. syyskuuta 2015

Matkavinkki Amerikkaan


Travel tips to North Carolina below
Kuva.

Nettiä selaamalla löytyi taas pari hyvää matkakohdevinkkiä:
Amerikka Pohjois-Carolina. The Dare Trail. Valtatie 12 on rakennettu saarille. Maisemina näkee dyynejä, majakoita ja historiallisia kyliä. Tätä mainostetaan unohtumattomana ajokokemuksena. Kuva reitiltä. Siellä voi kokeilla kitesurffausta ja riippuliitoa. Carolinasta löytyy muutakin nähtävä kuten esimerkiksi Carova rantakohde jossa mustangit juoksevat vapaina rannikolla ja Biltmoren kartano. George Vanderbilt rakennutti vuonna 1889 ranskalaistyylisen Biltmoren renesanssikartanon. Kartano avattiin turisteille 1930-luvulla ja 2010 avattiin Antler Hill -kylä jossa on viihdettä ja majoituspalvelu yms. Kartanon pihalla on kaunis italialainen puutarha ja alueella on myös peurapuisto. Ruusupuutarha jossa on yli 250 lajia. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, viinitalo, Ulkoiluharrastusmahdollisuudet kuten pyöräily, ratsastus, vaellus, melominen

Saavuttanut palkinnon aurinkopaneelin ja puunsuojaprojektin ansiosta. Lisätietoa Biltmoren kartanosta. Pohjois-Carolinassa on myös Great smoky mountains sumuisten vuorten kansallispuisto joka on Amerikan suosituin kansallispuisto. Maailmalla tunnettu kasvien monimuotoisuudesta ja eläimistä. Sinisiltä näyttävät vuoret ovat myös samassa paikassa, niistä tulee hieman mieleen Terracinan läheiset vuoret. Lue lisää smoky mountains kansallispuistosta. Ajattelen ettei vuoristo- ja merimaisemia voita mikään, ne ovat aina yhtä upeita. Pohjois-Carolinasta löytyy myös kristallirannikkoa, jossa on mm. merimuseo ja villihevosia Shackledford Banksin rannikolla. Beaufort äänestettiin Amerikan cooleimmaksi pikkukaupungksi Budget travelissa 2012. Lisätietoa. Välimerelläkin kauhua herättänyt merirosvo Mustaparran laiva on nähtävillä merimuseossa. Alueella mahdollista osallistua myös vapaiden merikilpikonnien katsomiseen tai auttamiseen, lisätietoa. Kuvia kohteesta. Jos miettisin Amerikasta käymisen arvoisia kohteita niin tämä olisi ehdottomasti yksi niistä. Ps. myös Pepsi on keksitty Pohjois-Carolinassa, lisätietoa. Minkälaiselle matkailijalle suosittelisin tätä kohdetta? suosittelen luontoihmiselle jota kiinnostaa myös vanhat rakennukset ja arkkitehtuuri, kuten myös meri, Pepsi ja kansallispuistot. Ps. ensimmäisen lentokoneen suunnitelleet Wrightin veljekset lensivät ensilentonsa Pohjois-Carolinassa 1903. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy välillä todellisia matkakohdehelmiä. Kuvat pixabaysta. Vanhempia matkajuttuja: ei tarvitse olla rikas matkustaakseen.  Matkahaaste.  Ajatuksia matkustelusta ja elämästä.

Travel tips to Usa:  North Carolina. 
Highway 12 skips along the series of barrier islands that form Cape Hatteras, separating the usually placid waters of Pamlico Sound from the frequently raging Atlantic Ocean. Highway 12 is an unforgettable drive, winding past sand dunes, landmark lighthouses, and historic villages. Carova beach seems beautiful and there is wild mustangs along the shores of Carova. Biltmore mansion is located also in North Carolina. There is beautiful Italian garden. Deer park.  Rose Garden that features more than 250 varieties. Outdoor activities. Restaurants and coffeeshops. Tours and more. More about Biltmore mansion.  Read about the estate history. There is also Great Smoky Mountains National Park between North Carolina and Tennessee. Beautiful blue mountains somehow remind me of mountains near Terracina Italy. Read more about the National Par. Good places to visit for traveller who love nature and like architecture. And there is Crystal Coast. There is Maritime Museum and Watch wild horses racing the shores of Shackleford Banks or climb nearby Cape Lookout Lighthouse. Beaufort was voted America’s Coolest Small Town by Budget Travel  readers in 2012. More about Crystal Coast. It's possible to watch and protect sea turtles on the Coast,  read more.  The Birthplace of Pepsi is also in North Carolina. If I think about cool places to visit in Usa North Carolina (and Florida) would be these places I would like to especially to visit some day sooner or later. Pictures of North Carolina found from pixabay. Travel articles I wrote before: thoughts about traveling.

Kuva.


Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.