torstai 26. maaliskuuta 2015

You don't need to be rich to travel the worldMuutamia ajatuksia matkustamisesta ja siitä kuinka usein matkailijoita luullaan rikkaaksi.
On totta että lentäminen on kallista, on myös totta että jotkut hotellit ovat kalliita, etenkin jos majoittuu vain neljän tai viiden tähden hotelleihin. Mutta se on harhaluulo että kaikki matkailu olisi ylikallista. Matkailija voi esimerkiksi vain kerran vuodessa tehdä kaukomatkareissun ja säästää sitten jossain muussa, joku voi matkustaa halvemmilla vaihtoehdoilla kuin lennot, joku voi majoittua vaikkapa hostelliin kalliin hotellin sijaan, joku voi jättää ostamatta omistusasunnon ja matkustella, joku voi säästää vaatteissa ja jättää ostamatta merkkituotteet tai auton. Hotelleja löytää myös 25-50 eurolla ja hostelleja 12 eurolla. Joku voi luopua muista harrastuksista että voi matkustella, joku voi olla ostamatta kallista elektroniikkaa ja säästää sitäkin kautta matkarahat. Vaihtoehtoja on lukuisia. Mitä sinä valitset, se on jokaisen oma valinta ja aina silloin tällöin jostain joutuu luopumaan matkailun takia.

People often think that the person must be very rich to travel the world, but it's not the only truth, not the only one. It's true that flights are often expensive, hotels are often expensive but all traveling is not so expensive. Example if somebody travel other side of the world once a year the person doesn't need to be very rich if go once a year. Somebody could travel by train bus or ship and not just flights. Somebody could just rent and travel and not buy a house. Somebody go to hostel and not always to five star hotel for saving money.  It's possible to left other hobbies and just travel, or not to buy something expensive, save and travel. Sometimes have to give up something for traveling. Multiple choices to make, you decide.

2 kommenttia:

 1. Tästä samasta aiheesta on musta Madventuresin pojat kirjoittaneet todella hyvin, siis juuri tuosta priorisoimisesta. Fakta nyt vaan on, että kellä tahansa suomalaisella onnistuu kyllä matkustelu, kun vaan tarpeeksi priorisoi, koska suomalaisten tulotaso on niin muissa sfääreissä joihinkin toisiin maihin verrattuna.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kommentoit. Joo oon kyllä täysin samaa mieltä että varaa on, etenkin jos on esim. sinkku tai lapseton pariskunta niin silloin jää ihan hyvin rahaa matkusteluun, jos ei siis harrasta mitään muuta kallista tai ole muita kalliita menoja. Tietysti sitten jos pitää olla kallis asunto kalliilla sisustuksella +siihen vielä lisäksi kalliit ostokset ja muut harrastukset niin silloin ei ole mikään ihme jos ei jää rahaa enää matkusteluun.
  Mutta jokainen saa valita mihin rahansa käyttää vaihtoehtoja on lukuisia, että meneekö ne rahat matkusteluun vai johonkin ihan muuhun.
  Kaikki eivät vaan näin ajattele vaan miettivät ettei rahaa jää matkusteluun mutta eivät aina muista miksi ei.
  Oot myös oikeassa tuossa tulotaso -asiassa, meinaan kun ajattelee esimerkiksi Välimeren maiden palkkoja ja jos vertaa niitä Suomen palkkoihin tietyillä aloilla saattaa jopa olla 70% ero tai enemmänkin, se on aika huima ero se

  VastaaPoista