keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mikä matkustelussa on huonoa/ärsyttävää? listaus varjopuolistaVaihteeksi tällainen aihe, siksi ettei mene pelkäksi kehumiseksi koska myös varjopuolia riittää matkustelussa. Matkustelu on paljon muutakin kuin vain altaalla oleskelua:

- ärsyttävää on se kun raahaa painavaa matkalaukkua ja vihdoin kun saapuu perille kaikkien rappusten ja hissien jälkeen laukkuja riuhtoen huomaakin että vastassa on ainakin 6-30 raput taas sellaisten 2-6 tunnin matkustamisen jälkeen varsin "hauskaa" not. Se siitä "lomasta" sillä loma muuttuukin varsin pian urheiluksi! tähän voisi lisätä myös sellaiset 30 tai +40 asteen kuumuuden, tosin tätä voi yrittää välttää ottamalla mukaan vain yhden laukun tai repun ja ostamalla vain vähän tuliaisia yms.

Thought about traveling. Traveling is nice and cool but between this all there's some shadows and negative things also it's not only perfect not at all: it's really annoying sometime to have too heavy luggages and bags. Especially when there's many stairs and floors. Then suddenly notice that after all there will be suddenly like 6-30 stairs more! especially when the traveler is too tired and has been traveling like 2-6 hours and then new surprise. But it's possible to try to avoid this if has just one bag and not heavy bags.

- Kun vihdoin löytyy majoitus se onkin päällekkäin buukattu tai sitten jo muuten vaan varattu, eli moni menee turhaan ovelle ja huomaakin jäävänsä täysin ilman majoitusta. Aivan liian yleistä ja todella ärsyttävää, sekä myös surullista.

Sometime people find accommodation for their holidays and then suddenly when arrive notice it has already gone and left without nothing, this feels really sad and annoying.

- Sairastuminen matkalla, sairastuahan voi no lähes mistä tahansa. Kun suunnittelee ettei mikään voi mennä pieleen, silloin tietysti kaikki menee pieleen. Unelmaloma saattaa muuttua paunajaiseksi ja sairaudeksi joka kestää ainakin sen lomaviikon ajan, tai kauemminkin. Joskus myös ruuasta voi saada vatsataudin, aina ei ole edes väliä että onko Euroopassa vaiko ei ja ostaako ruuan kaupasta vai ravintolasta, kun bakteereita joka tapauksessa on ja sairastumiselta on vaikea välttyä jos matkustaa paljon. Näiden lisäksi on tietysti myös paljon muuta josta voi sairastua ja tietenkin myös kotona voi sairastua.

- Getting sick while traveling. Now I talk especially about the food and bacters. If you keep traveling much about anywhere is possibility to get sick. No matter if you buy food from market or restaurant there's always little possibility to get ill. Example if try to spend a dream holiday and get stomach sickness I know how it feel. It's sometime difficult to avoid getting sick while traveling. But it's also possible to get sick at home so don't end traveling if you are afraid of getting sick while traveling.

- Kun saapuu väsyneenä majapaikkaan ja on nälkäinen, huomaakin että vieressä oleva ainoa ravintola on jo kiinni ja majapaikan kaapissa syötävää myytävänä -lappu mutta ne syötävät kumminkin loppu. Tätä voi yrittää välttää pitämällä esim. keksejä tai suklaita aina laukussa, mutta lämpimässä ilmassa suklaat alkaa sulaa. Joskus majoitukseen kuuluva aamupalakin voi osoittautua pelkäksi vanhaksi leivänpalaksi ja mehuksi.

- When arrive to hotel or holiday accommodation and you are hungry and notice the only restaurant is already closed and got nothing to eat. I try to avoid this by keeping chocolates or cookies in the bag.

- Se kun menee rantalomalle ja on perillä niin myöhään että rannalla on punainen lippu eli uiminen kielletty, tai se kun astuu meduusaan tai kun vesi on liian kylmää uimiseen tai hotellin allas niin täynnä ettei sinne mahdu enää muut uimaan. Se kun tulee ukkosmyrsky, sade tai kova tuuli juuri kun ajatteli mennä uimaan. Yleensä jokaisella rantalomalla tapahtuu ainakin jotain näistä.

- When you like to spend beach holiday and sometime notice the beach or pool is already closed that day. When you touch medusa or when the water is too cold or when you notice the pool is full of people so you don't get chance to go to swimming. Or thunder storm or rain when you thought it was possible to go to swim and then it's not possible anymore.

- Varkaiden ja muiden huijarien kohtaaminen lomilla jättää usein todellisen luottamuspulan ja tunteen siitä ettei kehenkään voi enää luottaa koskaan. Ei se menetetty tavara tai raha mutta se tunne. Voi kohdata taskuvarkaan tai muulla tavoin huijaavan.

- If somebody cheat tourists or steal something. Somebody could steal money or do something like that it's always bad and leave the feeling it's not good to trust almost nobody. It's not only about money or stuff but it's about trusting.

- Se kun muka "ikuisesti" kestävä matkalaukku hajoaakin yks kaks ja tietysti silloin kun se ei saisi hajota eli esim. lentokentällä, kesken matkan junan rapuissa tai hotellissa. Etenkin laukku josta luvattu että se kestää kauan ja kesto on luokkaa parista kuukaudesta kahteen vuoteen. Lupaus joka ei kumminkaan pidä paikkaansa. Se kun matkatavaroita täynnä olevan laukun hihnat repeää lentokentällä ja huomaa joutuvansa kantamaan laukkua ilman hihnoja. Nämä laukun hajoamiset on käyneet minulle ja on ollut hankalaa.

- When you notice luggage is broken at the moment it should not be broken when you are at the airport, in hotel or some similar places. It's annoying and especially when you bought luggage that was "made to last forever" or at least for 5 years and lasts only 3 months or 2 years. When you realise also your bag is heavy and broken at the airport.

- Liian kuuma ilma, kyllä nyt listaan ja saan kai listata tämänkin mahdollisiin huonoihin puoliin jos ei kestä +40C hellettä tähän malliin: kuvittele ahdas ja tunkkainen kaupunki jossa ei ilma kierrä, ei tuule ja tulikuuma +40C helle on jämähtänyt paikalleen kuin Saharassa vaikka kyse Euroopasta. Lisätään tähän sitten muutakin hauskaa kuten se että meri on esimerkiksi 6-10 tunnin matkan päässä eikä muitakaan uimapaikkoja ole lähettyvillä ja ilmastointia ei ole missään, huh. Viileä merituuli (ja tuuletin) pitää usein helteen paremmin loitolla, mutta jos sitä ei ole voi olo olla aika tukala ja olen nähnyt muutamia kertoja ihmisten jopa pyörtyneen helteiden takia kaduille, näin olen nähnyt käyneen Alicantessa ja Saksassa. On toki myös ihmisiä jotka kestävät helteitä paremmin kuin hyvin, itse sijoitun johonkin keskiväliin joka ei pyörry hetkessä mutta voi saada päänsäryn kuumasta ja kaipaan merituulta virkistämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.