keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Matkakirjoja


Joukossa on sekä luettuja että vielä lukemattomia kirjoja vinkkien kera:

Tuomo Björksten - Luontokuvaajan matkaopas
Suomalainen kirja luontokuvauksesta. "Jossain vaiheessa harrastaja on kuitenkin kotinurkat kiertänyt ja mieli tekee niihin maisemiin, joissa parhaat luontokuvat on otettu. Mutta minne? Luontokuvaajan matkaopas esittelee kotimaisia kuvauspaikkoja ja neuvoo myös, miten kuvaaja tai luontoharrastaja voi ulkomailla päästä parhaisiin luontokohteisiin. Kirja esittelee kuvauksellisesti parhaat paikat ja kertoo, mihin aikaan kannattaa olla liikkeellä. Selväksi tulee sekin, millaisiin vastoinkäymisiin matkailijan on syytä varautua, mitä iloisia yllätyksiä on mahdollisesti luvassa ja millaisella budjetilla kannattaa lähteä matkaan, jos kyse on ulkomaan kohteesta." Kirja voisi sopia lahjaksi valokuvauksesta kiinnostuneille ja matkailijoille, hyödyllinen varmasti myös bloggaajille. Kirjan löydät täältä.

Berlitzin matkaoppaat.
Oppaat ovat käteviä ja mahtuvat vaikka taskuun.

Tessa Kiros - Venetsia ruokaa & unelmia
Tästä kirjasta olen aikaisemminkin maininnut, kirjassa on kauniiden kuvien lisäksi myös hyviä ja erikoisempiakin ruokaohjeita. Jos tykkää matkustelusta, kauniista kuvista ja ruuasta niin tämä voisi olla oikein hyvä lahjaidea. Kirja aiheuttaa nälän lisäksi myös matkakuumeen. Kirja löytyy esimerkiksi täältä.

Adrian Goldsworthy - Rooman puolesta
ei matkaopas mutta tämä kirja kertoo kuinka Rooman kenraalit valloittivat ja pitivät hallussaan useita eri alueita ympäri maailman ja miten heidän onnistui laajentaa valtapiiriään. Kirja löytyy täältä. Suosittelen lukemaan jonkin tällaisen kirjan ennen kuin Roomaan suuntaa matkalle, niin tietää jo paljon etukäteen Rooman historiasta. Sopii lahjaksi historiasta kiinnostuneelle.

Margaret Gajeck - Tropical homes of the Eastern Caribbean
Mahtavia suuria värikuvia Karibian taloista ja maisemia suoraan Karibialta. Palkintojakin voittanut kirja on englannin- ja ranskankielinen ja kirja on saatavilla myös Suomen kirjakauppoihin tilattuna. Kirjassa esitellään myös palkintoja voittanut hotelli. Karibiakirja sopii etelän matkoista haaveilevalle, maisemakuvauksesta pitävälle tai jo Karibialla matkustaneelle. Kirja löytyy myös täältä. Ps. samalta kirjailijalta löytyy myös Exotic Gardens of the Eastern Caribbean -puutarhakirja.

Sonia Cocozzo - Abitare nel Mediterraneo
Tämä kirjan näin alunperin vuosia sitten hotellissa Roomassa. Kirjan nimi tarkoitaa Välimerellä asumista ja kirjassa näkyi värikuvia aivan upeista arkkitehtien kodeista meren äärellä ja muualla. Todella persoonallisia koteja, muistan vieläkin vaikka vilkaisin kirjaa vain nopeasti kaksi vuotta sitten. Mikäs sen paremmin sopisikaan synkkään talveen kuin kauniiden kesäkuvien selailu tällaisesta kirjasta samalla haaveillen tulevasta kesästä. Tätä kirjaa näyttäisi löytyvän ainakin Amazonista. Kirja on italiankielinen mutta sehän ei haittaa jos haluaa vain ihailla upeita koteja tai jos on opiskelemassa italiaa, tai jos puhuu jo valmiiksi espanjaa tai ranskaa.

Camilla Lindberg Leros Göran ja Christine Schildtin kreikkalainen elämä
Kirjassa on paljon värikuvia ja monipuolisesti juttua. Suosittelen Välimeren maista pitäville. Löytyy täältä.

Kaupunkimatkailijan kävelyopas - Rooma
"Kaupunkimatkailijan kävelyoppaissa kaupunki otetaan haltuun yksi kaupunginosa kerrallaan. Alkupisteeseen voi ajaa metrolla. Kävelyreitit kulkevat kaupunginosan halki siten, että matkan varrelle osuvat tunnetuimmat nähtävyydet, museot sekä ostospaikat. Opas vinkkaa myös reitin houkuttelevimmat ravintolat ja kahvilat, viehättävimmät puistot. Reitit vaihtelevat noin 2– 6 km:n välillä. Joka kirjan alussa on myös kävelyreittiehdotukset 1 ja 2 päivän pikavisiitille sekä omat erityisreitit lasten kanssa matkaaville. Kirjoissa on kaupunginosakarttojen lisäksi yleiskartta sekä metrokartta." Kirja kuulostaa todella hyödylliseltä matkailijalle, joka ei halua tai jolla ei ole varaa takseihin ja muihin. Roomassa on saatavilla ilmaisia karttoja, mutta metrokarttoja en siellä ollessani nähnyt/löytänyt. Samasta sarjasta löytyy myös oppaat mm. Pariisiin, Barcelonaan tässä lisää oppaita. Tämän kirjan löydät Adlibris nettikirjakaupasta..

Rauli Virtanen - Reissukirja
"Matkaelämäkerta täynnä juttuja ja kokemuksia viideltä vuosikymmeneltä maailman jokaisesta kolkasta sissien leiritulilta suurkaupunkien sokkeloihin. Rauli Virtanen on käynyt maailman kaikissa 194 itsenäisessä valtiossa. Hän aloitti reppureissaamisen aikana ennen internetiä ja interrailia ja suuntaa yhä kulkunsa sinne, minne muut eivät uskalla mennä. Missä tapahtuu, siellä on Rauli." Kuulostaa kirjalta joka sopisi lähes kenelle tahansa: miehille, naisille, uutisista ja tapahtumista kiinnostuneille, seikkailunhaluisille. "Virtanen on koonnut kirjaansa unohtumattomimmat kokemukset matkojensa varsilta alkaen ensimmäisestä lentomatkastaan joka päättyi pakkolaskuun Amazonian viidakkoon."  Löytyy täältä.

David Ruggerio -  Italialainen keittiö
Perhereseptejä Napolista ja Sisiliasta. Kirja on saanut hyvät pisteet Amazonissa. Kirjailija on Amerikan tvssäkin ollut kokki. Kirja sopii lahjaksi Välimeren ruuasta pitävälle ja kokkauksesta innostuneelle. Kirjan löydät täältä.

Penny Drue Baird - Bringing Paris home
Kuvia ja vinkkejä hienostuneeseen Pariisilaiseen sisustustyyliin. Englanninkielinen. Kirja sopii Ranskanmatkailijalle, sisustajalle, taiteilijalle tai ranskankieltä opiskelevalle lahjaksi. Kirjan löydät Adlibris nettikaupasta.

World's Best Cities: Celebrating 220 Great Destinations
Enemmän kuin 225 kaupunkia ympäri maailman jotka on valittu parhaiksi National Geographicin toimesta. Kirja on englanninkielinen ja sopii lahjaksi matkailijalle joka haluaa nähdä useita eri kohteita. Kirjassa on runsaasti värikuvia eri kohteista. Kirjaa voi vilkaista ja ostaa sen täältä.  Lisää kirja- ja matkalehtisuosituksiani. Kuva freeimages. Ps. katso myös nämä animoidut joulukortit.


Travel books:

Tessa Kiros Venezia: Food and Dreams.
David Ruggerio's Italian kitchen. 
Penny Drue Baird - Bringing Paris home.
Adrian Goldsworthy - In the name of Rome.
World's Best Cities: Celebrating 220 Great Destinations.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.