keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Toscana elokuvan maisemissaToscanassa on jotain samaa kuin Suomessa:  paljon vihreää, puhdas ilma, saman näköistä metsää ja suota kuin Suomessakin. Mutta myös jotain muuta. Kesällä hienoja hiekkarantoja, pikkukyliä, kuuluisia kaupunkeja nähtävyyksineen. Jos pidät Suomen tasaisesta maaseudusta ja mökeistä, niin Toscana sopii sinulle aika varmasti. Niin monet haaveileivat Toscanan näkemisestä, mutta minun suosikkipaikkojani ovat Italian saaret Sisilia ja Sardinia menevät silti lähes kaikkien käymieni paikkojen ohi ja pidän kovasti myös Latinan alueesta. Vaikka menisin mihin tahansa muualle, ne saaret ovat mielessäni ja paikkavertailua tapahtuu. Toki nämäkin kuvien auringonkukkapellot ovat kauniita, mutta vielä runsaampia näkee Italian saarilla ja Latinassa. Takaisin Toscanaan:  amerikkalaiset ovat tehneet je tekevät edelleen runsaasti Toscana -aiheisia kirjoja ja elokuvia, jonka seurauksena vanhojenkin talojen hinnat ovat nousseet pilviin. Seutu voisi sopia hyvin myös vaeltajille ja patikoijille. Etenkin Orbetello -nimisessä paikassa on runsaasti luontoa, suota ja laguuni. Toscanassa on kuvattu myös Twilight New moon. Toscana oli minulle ihan ok kohde, mutta kuten mainitsin viihdyn itse paremmin lomilla trooppisilla/subtrooppisilla saarilla. Italiasta kiinnostuneita saattaisi kiinnostaa tämä nimittäin huomasin että Toscanan auringon alla -elokuvassa nähtyä taloa myös lomavuokrataan. Elokuvassa nainen osti ja kunnosti vanhasta talosta asumiskelpoisen. Talo on nimeltään Villa Nocciola ja taloa voit vuokrata tämän sivun kautta.

Jos tykkäät mökkeilystä, luonnosta ja metsistä niin Toscana on sinulle sopiva paikka.
Junassa kuulemieni vinkkejen perusteella myös Ponzan saari sopii luontomatkailijalle. Toscanan matka oli ekomatka jonka toteutin junilla, olen myös aikaisemmin mennyt junilla Toscanan ohitse mutta tällä kertaa vierailin paikan päällä. Toscanasta löytyy paljon agriturismitiloja ja sopii hyvin ekomatkakohteeksi. Kuvat itse otettuja 2013.

Pictures taken by me in Tuscany 2013 but after all I still love Italian islands Sicily and Sardinia and no matter how far I go I still keep thinking about these beautiful islands and I don't really think I could find something more beautiful or maybe someday I will, no matter how much I try to search similar places but Latina is also very beautiful. It's something similar in Tuscany than in Northern Europe, I don't know is it about fresh air or green landscapes or what make it similar perhaps some landscapes. At least there is also many forests in Tuscany and it's green place. I took train from Rome to Tuscany it was ecological travel trip. Good destination for ecological travelling. I notice that Villa Nocciola featured in the Under the Tuscan Sun movie and it's possible to rent the Villa.  If interested check Red Savannah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.