torstai 15. toukokuuta 2014

Around England


Matkavinkkejä Englantiin, Lontooseen ja muualle. Kuvia ja nähtävää alle listattuna. Vihreitä nummia ja arkkitehtuuria Englannissa. Lukuisia yllätyksiä ja niin paljon nähtävää, etenkin omatoimimatkalla. Vuoristokylät, pilvenpiirtäjät, mökkitalot, ranskalaistyyliset koristeelliset talot ja kaikkea siltä väliltä. Levoton, mutta myös rauhallinen tunnelma josta pidin. Alempana myös brittimusiikkia. Nauroin ihastuneena ympäri kujia ajaville keltaisille kaksikerrosbusseille. Kierrellen maata näkee paljon myös vihreitä maisemia. Maana ja myös luonnoltaan Englanti on aika vaihteleva ympäristö ja nähtävää olisi jopa liikaakin. Halvimmillaan Englantiin pääsee 55 eurolla Ryanairilla, joskus halvemmallakin. Kuvat itse otettuja. Tiesitkö että kuningatar omistaa lukuisia koiria ja "kehitti" uuden dorgi koirarodun, joukossa myös mäyräkoira-corgi sekoitukset Candy, Cider ja Vulcan. Läheskään kaikkea en ole nähnyt joten poimin myös esitteistä ideoita. Tässä muutama matkavinkki:

Windsorin linna
Kuuluisa linna on täynnä kuninkaallisia aarteita ja myös vierailijoille avoinna. Se on yksi maailman vanhimmista asutetuista linnoista. Lue lisätietoa täältä. Mielenkiintoinen kohde historiasta ja kuninkaallisista kiinnostuneille.

Yorkshire Lavender
Luulitko laventelipeltoja olevan vain Ranskassa? Yorkshiresta löytyy palkintoja voittaneet laventelipellot, laventelilahjakauppa, teehuone näköalalla, lampi ja peurapuisto. Paikka on avoinna toukokuun lopusta lokakuuhun. Lisätietoa täällä.

Kensingtonin alue ja puutarhat
Kensingtonin alueelle pääsee helposti kävellen Lontoon keskustan juna-asemalta/metrolta. Loisteliaalta alueelta löytyy kaiken muun lisäksi kauniita valkoisia taloja, koristeellisia rakennuksia ja kuuluisia puutarhoja. Vintagehenkeä mutta myös keskellä kaikkea. Ihaile nähtävyyksiä ja pistäydy putiikeissa tai teehuoneessa. Itse pidin tästä alueena enemmän kuin Piccadilly Circuksesta. Lisätietoa Kensington puutarhoista.

New Forest ja hop-off bussikierrokset
Piknikki parin tunnin päässä Lontoosta New Forestin luonnonsuojelualueelle etenkin niille jotka pitävät luonnosta ja vapaina laiduntavista eläimistä. Jos näin on älä jätä tätä aluetta väliin. Alueelle voi myös majoittua, lisätietoa täällä. Tänne ja rantapaikkoihin pääset myös hop-off rantabussilla joka maksaa 5 puntaa ja saman päivän aikana voi pysähtyä moneen eri paikkaan ja hypätä takaisin bussiin samalla lipulla. Kulkee heinäkuusta syyskuuhun, lisätietoa.

SeaCity Museum
Titanic-museossa kannattaa käydä jos kiinnostaa Titanic tarinana, historian kuuluisin merionnettomuus ja historia. Sijaitsee Southamptonissa. Auki kello 10-17.  Lisätietoa. Etsiessäni lisätietoa tästä löysin jotain muutakin. Tiesitkö muuten että Newfoundlandin koira Rigel ui jäisessä vedessä kolme tuntia pelastuslautan vierellä ja haukkui niin kovaa että sen takia yksi pelastuslautta tuli huomatuksi Carpathian laivastossa. Tositarinan luin täältä.

Kummitusbussikierrokset
Lontoossa ja Edinburghissa pidettävät kummitusbussikierrokset illalla toisenlainen kokemus. Lisätietoa.

Royal Pavilion
Royal Pavilion kiinalaistyylistä inspiroitunut merenrantapalatsitalo Brightonissa. Palatsista löytyy musiikkihuone ja teehuone. Lisätietoa.

Green landscapes, moorlands and architecture. Houses on the hill, skyscrapers, shacks and even French type houses. So many places to see. Restless, but at the same time peaceful atmosphere. Red and yellow double-decker buses. Best way to travel around England is to take train or by bus and just go. Did you knew that Queen has four dorgis dogs (dachshund-corgi crossbreeds): Cider, Berry, Vulcan and Candy. You could visit Windsor castle, read more. Or perhaps see Yorkshire's Award-winning lavender farm. There is also a Lavender gift shop, Tea Room with panoramic views, deer park, mirror pond. Open daily from March to October. Read more about Yorkshire Lavender. Kensington zone is wonderful and famous. Check info about Kensington gardens. More places to see: also beach cities example Bournemouth. Go by hop-off beachbus and see many places, read more about The Beach Bus. Stay and see New Forest national park, read more.  Royal Pavilion Palace in Brighton.  The Ghost bus tours. And SeaCity Museum. While searching info I found also real story about Rigel. And so much more to see. Pictures taken by me in Bournemouth, Southampton and all around. Read also my first post about London and UK.

Southampton
BournemouthEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.