keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Vuoden suosituimmat jutut +vuoden käydyt kohteet



Aika koota vuoden suosituimmat jutut ja alempana käydyt kohteet. Wienin kokemuksia ja matkavinkkejä jatkaa edelleen suosituimpana juttuna jota luetaan. Olen käynyt kaksi kertaa Wienissä ja en kaipaile takaisin. Yksi yllättävän suosittu juttu oli hyttyset maailmalla mitä ja missä. Suosikkimatkakohteeni on suosittu. Asunto Italiasta vinkkejä on aika suosittu, siinä neuvon ja kerron vinkkejä. Parasta kesässä juttu on yhä suosittu. Vinkkejä lentopelkoon jutun halusin koota kun luin useista eri blogeista ja keskusteluista ihmisten peloista. Yleensä lennot ovat rentoja ja tasaisia ilman turbulenssia, suosittelenkin matkustamista kesällä hyvällä ilmalla jos ei pidä turbulenssista. Kauniit maisemat ja kokemuksia Gardalta nousi myös luetuksi, jutussa on paljon Gardan kuvia ja myös vesilintuja ja hotellikokemuksiani. Matkavinkit Roomaan on ollut aika luettu. MSC Välimeren risteily kokemus on luettu ja se on ollut yksi parhaista matkoista joilla olen ollut, etenkin hyvän ruuan ja reitin maisemien takia. 10 syytä matkustaa junilla voi olla hyödyllinen, suosittelen edelleen.

Vuoden 2018 käydyt kohteet: olin aika paljon etelä-Euroopassa. Pohjois-Italiassa hintataso oli kallistunut paljon, mutta keväällä kävin mm. Veronassa, Genovassa ja Civitavecchiassa. Josta menin lautalla Espanjaan. Vietin kesällä aikaa Alicantessa ja Valenciassa. Etsin junayhteyksiä, mutta junayhteyksiä ei oikeastaan ollut alicantesta kun vaan Madridiin/Madridin kautta ja suoraan Valenciaan, se yllätti. Tykkäsin näkemistäni palmupuutarhasta ja Turian trooppisesta puistosta. Niitä voin suositella. Muuten etelä-Espanja ei ollut ihan älyttömän mieleinen, keksin heti tilalle muita kohteita joista pidän enemmän. Minua ei miellyttänyt rähjäiset kadut ja se kun kaupoista oli vaikea löytää terveellistä syötävää. Toki jotain donitseja voi silloin tällöin ostaa ja ostinkin, mutta haluan syödä muutakin. Jäätelövalikoimat olivat myös todella suppeat verrattuna Italiaan ja muihin maihin. Etelä-Espanjassa voi hyvin onnistua ns. mättömässäily epäterveellisellä ruualla, mutta laadukasta ja terveellistä ruokaa joutuu metsästämään. Ja  aloin saada pahaa oloa Espanjassa luultavasti auringon ja sokerin yhdistelmästä, ne ei kerralla sovi minulle liika on liikaa. Pari kertaa tunsin oloni sairaaksi, tuohon yhdistettynä vielä taximatka +40 helteessä. Pakokaasut ja sokeri niitä on vaikeampi sietää helteessä, kun taas viileässä siedän ne paremmin. Ilma oli tukahduttavan kuuma, joten se ilma yhdistettynä kaikkeen tuohon. Yleensä voin hyvin Välimeren maissa. Mutta ne trooppiset puutarhat jäi hyvinä kokemuksina mieleeni ja Alicanten karnevaalit. Talvi voisi olla myös sopiva aika käydä niissä, kun ei ole superhellettä niin jaksaa paremmin. Espanjan jälkeen (kun majoitukset kallistuivat) löysin hyvän junareitin Barcelona-Montpellier. Ranskassa miellytti arkkitehtuuri, ruuat, koristeelliset parvekkeet, pikkupuistot, huikeat aukiot ja muut hyväksyvä tunnelma myöskin. Ranskassa on niin paljon maahanmuuttajia että siellä saat olla kuka olet mistä vain olet. Nähtävää on paljon myös antiikin roomalainen Nimes ja Lyon. Näiden lisäksi piipahdin myös Saksassa jossa kävin mm. Hannoverissä ja Dortmundissa. Kummatkin olivat kohteina ihan ok. Kävin myös muualla kuten Tukholmassa, joka ei ollut todella mieleinen kohde ja erittäin kallis, nähtävääkin on vähän ja samat kaupat muuallakin. Päätin etten halua sinne enää. Yritin myös kotimaan matkailua hetken, mutta käymäni kohteet olivat remonttien alla ja näyttävät varmaan parhaita puoliaan vasta remonttien jälkeen. Koko vuoden olen ihmetellyt etelä-Espanjan supersuosiota, olen ihastunut muihin kohteisiin. Tämän vuoden matkat opetti sen että tiedän yhä paremmin mihin haluan ja mihin en. Tämän vuoden parhaimpia kohteitani ovat Civitavecchia ja Ranska. Aikaisempia juttuja: vuoden palkitut ja äänestetyt matkakohteet.

Destinations I've visited this year 2018: I've visited second time Alicante and saw there a beautiful palm park El Palmeral. There is a direct train route to Valencia, so I spent time also in Valencia. Turia gardens are worth to see if you visit Spain. I've visited Civitavecchia (a port city near Rome) has also ferries to Spain. After Spain I gone to France and visited Montpellier (I like architecture there), Lyon and Nimes. Nimes has ancient Roman attractions to see. If you are looking for train routes there is example a route Barcelona-Montpellier. I felt sick a few times in Spain because I got sick of the combination of dry hot weather +diesel cars and sugar. Usually these things doesn't make me sick but diesel with heat. About this year: now at least I know better where I will visit next time. Some destinations deserve 1 time visit and some destinations deserve multiple visits every year, you can choose where to go and I will also choose. In this year my favourite destinations has been France and Civitavecchia.


Civitavecchia

Nimes

Montpellier


Palmeral palmupuisto Alicantessa oli näkemisen arvoinen koska oikeat palmumetsät ovat erittäin harvinaisia Euroopassa. Paikalle pääsee vaikkapa autolla tai pyörällä alicanten keskustasta.

Palmeral palm park in Alicante is worth visiting if you go to Southern Spain because it's rare to see natural palm forests in Europe. Europe has still a few left.

Alicante


Dortmund

Jacaranda

Barcelona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.