keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Matkavinkit Roomaan
Matkavinkkejä Roomaan. Siellä on kuitenkin tullut käytyä monta kertaa. Roomassa parasta on runsaat määrät nähtävyyksiä, sijainti josta voi jatkaa rannoille tai muualle Italiaan, lukuisat patsaat kaduilla, kauppojen valikoimat paremmat kuin Italian pikkukylissä, vehreys kuten appelsiinipuut kaduilla ja hyvä ruoka. Iltaisin Rooma on todella eläväinen kaupunki, joka ei nuku ja jos nukkuu vain hetken. Nähtävyydet kuten Palatinus-kukkula, johon voi ostaa yhteislipun Colosseum ja Palatinus. Palatinus on aivan lähellä Colosseumia ja Konstantinuksen kaaren takana kukkulalla. Alue vaatii kävelyä. Nähtävänä raunioita ja yksi ehjänä säilynyt Keisarin vaimon Livian talo. Palatinukselta löytyy myös Lupercale (Rooman perustajien) sudenluola. Palatinus-kukkula on yksi huikeimmista historiallisista nähtävyyksistä joissa olen käynyt ja lippu oli joka euron arvoinen. Kummituksiin uskovien kannattaa myös vierailla näissä ja lukuisat Rooman nähtävyydet ovat Unescon listalla. Colosseum on aika kalsea ja karmiva, mutta siellä on katsomon holvikäytävien lisäksi myös patsaita ja pieni kirjakauppa. Colosseumilla voi lähes aistia menneen kalsean tunnelman. Victor Emmanuelin monumentti on hieno ja usein kaduilla sen voi nähdäkin jos pyörii keskustassa. Piazza Repubblica keskusaukio josta voi kävellä kauppoihin, markkinakojuille ja Colosseumille. Appelsiinipuutarha Giardino degli Aranci, mutta jos et löydä tai jaksa mennä sinne voit nähdä useita appelsiinipuita myös Rooman katujen varsilla. Gelateria della Palma jäätelökahvilasta saa 150 eri jäätelömakua. Lähellä Pantheonia.

 

Lukuisat museot, kaupungissa joka on myös ulkoilmamuseo. Kuvia museosta. Huonolla sadesäällä tai myrskyn aikaan voi kuitenkin olla kivempi viettää aikaa museoissa. Joten ota vinkki talteen etenkin jos menet Roomaan talvella! museoissa voi nähdä patsaiden lisäksi niin paljon muutakin, kuten kauniita koruja jotka voisi olla lähes nykyaikaisia, astioita, arvomerkkejä, lattioiden koristeluun tehtyjä mosaiikkeja, taidetta ja paljon muuta. Myös kaduilla silloin tällöin vastaan tulevat patsaskaupat ovat aika kivoja. Niissä myydään mm. hauskoja pääpatsaita, jotka ovat suoraan kuin antiikkia mutta myynnissä. Sellaisen voi ostaa vaikka pihakoristeeksi. Hienoja taulukuvia löytyy myös kaduilta. Kattoterassit joista voi tilata ruokaa ja ihailla maisemia. Löytyy useita ja myös useissa hotelleissa on kattoterassit kahvilalla. Muuta: Rooman gladiaattorikoulu. Rooman ruokakierrokset. Rooma on hieman muuttunut vuosien varrella, sillä maahanmuuttoa on tullut enemmän mutta ikivanhat nähtävyydet ja muurit ovat ja pysyvät.  Rooma on ikiaikainen ja historiaa henkivä kohde.


 PalatinusJunayhteydet muualle kuten rannoille St.Marinella kohteessa on värikkäitä pastellitaloja ja hiekkaranta, kestää noin tunti junalla Roomasta. Kohteessa voit ottaa vaikka kivoja kuvia. Rannalle meno ja säilytyskaappi maksoivat, myös aurinkovarjo jos sen ottaa. Erittäin suosittu ja täysi ranta Rooman lähellä on Ostia ja Ladispolista löytyy mustahiekkainen laavaranta. Roomasta on myös junayhteys Nettunoon, joka on pieni rantakohde puolivälissä Roomaa ja Napolia. Myös Formia-Gaetaa voin suositella, se on hieno. Haluaisin suositella myös Terracinaa, rantakaupunkia jossa on rantaa mutta myös ostettavaa ja ikivanha historiallinen keskusta. Mutta sinne ei taida olla suoraa junayhteyttä. Milloin kannattaa mennä: Roomaan voi suunnata ympäri vuoden, mutta jos ottaa esim. loma-asunnon niin on hyvä mennä keväällä tai kesällä kun on lämmintä. Kaikissa taloissa ei ole lämmitystä talvella Lazion alueella ja se yllätti. Minulle Roomassa parasta aikaa olisi aina kevät ja alkukesä ennen turistiruuhkia. Silloin kun ilma on kevyen lämmin. Hotelleissa oli ok palvelu ja jopa ystävällisempää kuin monessa muussa Italian kohteessa. Säästä: kesällä voi olla todella kuuma, jolloin kannattaakin ottaa hotelli altaalla tai käydä junalla rannalla. Kesällä ilma viilenee iltaa kohden. Talvella voi olla viileää ja sateista, mutta joskus myös lämmintä. Ostokset: Roomassa on Italian parhaimmat ostosmahdollisuudet muiden suurten kaupunkien lisäksi, sillä tuotteita tuodaan lisää jos edelliset loppuvat. Katujen varsilta voi bongailla edullisia markkinakojuja, joita löytyy esim. terminin aseman lähistöltä ja niistä saa vaikkapa kenkiä ja kesämekkoja, talvella neuletakkeja. Jos haluaa muuta niin Piazza della Repubblica on kuuluisa katu joka johtaa nähtävyyksille, mutta sen lähellä on myös kauppoja. Ovs löytyy myös terminin asemalta ja useita Ovs liikkeitä on Roomassa, se on vaate+kosmetiikkakauppa. Roomasta voi tehdä myös korulöytöjä. Pikkupatsaita voi ostaa matkamuistoina. Lisäksi Rooman keskustan ulkopuolella on myös outletteja ja suuria ostoskeskuksia, mutta minun ei ole tarvinnut niissä käydä.

 


What to see and do in Rome? Sightsee I would recommend example Colosseum and Palatine hill, you can buy combo ticket to both. Palatine hill is near Colosseum and there is a lot of ancient ruins, it's magical place to see for history fans. There is merkable ancient house of Livia. Livia was Augustus wife. It's amazing but the house is still visible there. The place is one of the most spectacular and historical I've visited. You could also see Lupercale (wolf cave) there. You could see many museums in Rome and keep that on your mind especially if you visit Rome in a rainy day. It's beautiful how Ancient Romans created beautiful jewellery, dishes, art, mosaic floors and so much more. You could visit Lazio coast near by it will take just about 1-2 hours by train. Visit example St.Marinella the place has beautiful pastel color buildings, good for photographers. You could visit Nettuno and Formia half way between Rome and Naples there you can see beautiful sea views. Visit Terracina a beach city but no direct train connection from Rome. What else to do: see Giardino degli Aranci orange garden.  Gladiator school. Food tours. Gelateria della Palma ice cream cafe has 150 gelato flavors in Rome near Pantheon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.