lauantai 20. elokuuta 2011

Magical Palatine hill


Palatinus-kukkulalle pääsi 12e Colosseum lipulla. Palatinus "Palatino" kukkula on yksi seitsemästä Rooman kukkulasta 70m korkea ja legenda kertoo Rooman löytyneen juuri tältä kukkulalta, sillä se on Rooman vanhimpia 1000eKr. ja löytyy Roman forumin ja Maximum Circusin välistä. Tiedot täältä! Legenda myös kertoo suden löytäneen Rooman perustaneiden Romuluksen Ja Remuksen sieltä, sillä siellä on myös sudenluola jossa susi on "elänyt ja kasvattanut" Romuluksen ja Remuksen. Lupercale luolan sanotaan olevan todiste Rooman myytin todellisuudesta. Palatinus-kukkulalla ovat myös asuneet uskonnossakin tunnetut keisarit kuten Julius Caesar, Tiberius, Nero ja Augustus. Raunioille piti kävellä portaat ylös kukkulalle ja siellä näkyi paljon hienoja kukkia. Näin alueella myös miniraput ja minisillan. Taloissa on ollut paljonkin erilaisia koristeita, mutta suurin osa kulunut jo pois, paikassa oli myös museo jossa on hyvinsäilyneitä patsaita yms. Kuvat itse otettuja 2009

Ancient Rome Italy. Magical historical Palatine hill. Must see in Rome! close to Colosseum. Julius Caesar was livign there and there is many legends. Pictures taken by me 2009. Definitely worth to visit!


Casa di Livia. Merkable house of Livia. Livia was Augustus wife.


Renesanssitalo oli Livian (keisari Augustuksen vaimon) talo. Lähellä tätä taloa sattui jotain kummallista, tuuli nosti hiekkaa ja kierrätti sitä ilmassa, sitten se hiekka sinkosi kulmasta suoraan silmiini! olen kyllä kokenut Kanarialla suoraan tuulen mukana lentävän dyynihiekan mutta maasta kääntyen päin kasvoja lentävä kova hiekka oli outoa, vieläkin ihmetyttää.. muita ihmisiä ei näyttänyt tuulihiekka haittaavan vaikka sitä kyllä ihmeteltiin sivummalta, vaan se osui minuun ja sen jälkeen tekikin mieli juosta pois. Ehkäpä paikassa on jotain henkiä jos sieltä on todella perustettu Rooma, no joo ei kun oikeasti kaipa niin vanhat paikat autioituu ja muuttuu hiekaksi... tuntui silti kummalliselta ja vaihdoin suuntaa. Vierailu täällä oli joka euron arvoinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.