torstai 14. syyskuuta 2017

Maailmanympärimatka vinkkejä: miten, mihin ja summat

kuva.
Matkavinkkejä maailmanympärimatkoihin liittyen: suuren maailmanympärimatkan voi joko toteuttaa kalliina tai edullisempana, pitkäkestoisena tai lyhyenä. Lentoja, tai vähemmän lentoja. Tässä olisi poimittuna useita ideoita ja hintatietoja. Matkan hinnat riippuen siitä mitä valitsee ja miten paljon kuluttaa, tai kauanko on. Maailmanympärimatkalle kannattaa valita monipuolisesti eri kohteita, toki riippuen siitä missä haluaa ehdottomasti käydä ja missä on jo käynyt. Suosittelen valitsemaan uusia kohteita. Ideoita: Tansanian luonnonpuistot valmismatka Mandalatravel 17.11 tai  15.2.2018 jolloin näkee safarin kiertomatkana. Trackmysafari sovellus voisi olla hyödyllinen safarilla. Safarimatka lyhyempänä: lennot ja yöpyminen päivän tai pari kohteessa omatoimisesti. Risteilyvaihtoehto Afrikkaan: Cunard Southamptonista Kapkaupunkiin 10.1.2018  reittinä Southampton, Funchal, Teneriffa, Walvis Bay, Kapkaupunki hinta yli 2000e +palvelumaksut. Edullisin näistä olisi kuitenkin risteily. Sama risteily pidempänä ja kalliimpana 10.1 Southampton, Funchal, Teneriffa, Walvis Bay, Kapkaupunki, Port Elizabeth, Reunion, Port Louis, Fremantle, Busselton, Adelaide, Melbourne. Tähän risteilyyn sisältyy useita eri maita Australiaan saakka. Risteily Euroopasta etelä-Amerikkaan Cunard Queen Victoria 7.1 sisältyy useita eri kohteita ja maita kuten El Salvador, Barbados, Florida, Rio, Uruguay, Argentiina, Panaman kanaali, Belize, Charleston ja laiva palaa reitiltä lähtösatama Southamptoniin. Hinta yli 11000. On myös muita risteilyfirmoja jotka tekevät erittäin pitkiä risteilyitä, niitä voi kysyä mm. risteilykeskus ja loistoristeilyt. Mandalatravel matkatoimistolla on Costa Rican ja Panaman kiertomatka 18.11 tai 22.1 hinta yli 3000e. Luontomatkalla pääsee näkemään sademetsiä, hiekkarantoja, Karibian ja Tyynenmeren, saaristoa, Arenal tulivuoren. Euroopasta Amerikkaan: löytyy esim. Norwegian Epic risteily 5.11 reittinä Barcelona, St.Thomas, Port Canaveral Florida. Risteily alkaen noin 400-600e ja palvelumaksut. Tai Celebrity Cruises(Silhouette laiva) 4.11 reittinä Rooma, Livorno, Toulon, Barcelona, Mallorca, Kanaria, Fort Lauderdale Florida hinta yli 900e. Reitillä näkee Italiaa, Ranskaa, Amerikkaa ja useita merimaisemia.

Kilroylta voi ostaa maailmanympärimatkan 1-4kk alkaen 1180e ja reitin voi suunnitella itse. Myös Aventura myy räätälöityjä maailmanympärimatkoja. Usein ajatellaan että maailmanympärimatka toteutetaan yhdellä kertaa, mutta miksi pitäisi. Jos et heti pääse/ehdi voit käydä myöhemmin toivomissasi kohteissa, valitse ensin ne kohteet jotka haluat todellakin nähdä. Cunard risteilyfirmalla on vuoden ympäri risteilyjä Englannista New Yorkiin. Expeditions on osa National Geographic firmaa ja sen kautta voi lähteä myös useisiin kohteisiin esim. Galapagokselle. Florida Orlando Tjäreborgilla lennot+hotelli alkaen 539e 29.11. Risteilyllä näkee paljon, mutta Atlantilla voi olla myrskyjä talvella. Aasia tulee edullisemmaksi joko erillisenä matkana tai maailmanympärimatkapakettina, risteilyjä pelkästään Aasiaan Euroopasta ei paljoa ole, mutta pidempiä muita maita kattavia risteilyjä on. Maailmanympäri risteilyjä myy esim. Oceania ja Cunard. Antarktiksella voi vierailla risteilyn muodossa Chilestä ja Buenos Airesista, mutta se on kallista lystiä mutta varmaan näkemisen arvoinen. Myös Sagamatkat myy matkoja Antarktikselle, Islantiin ym. Jos erämaa maisemat kiinnostaa voit harkita myös Alaskaa, johon tehdään risteilyjä Amerikasta ja Kanadasta. Myös Islantiin pääsee risteillen esim. Msc:lla toukokuussa 2018. Risteily Civitavecchiasta Lähi-Itään 12.11 Celebrity cruises (Constellation laiva) reitillä näkee Sisiliaa, Ateenaa, Egypti Suezin kanaali, Aqaba Jordania, Oman, Dubai, Abu Dhabi. Alkaen 1188e ja palvelumaksut. Mandalatravel myy Jordanian kiertomatkaa 12.11 tai 1.4.2018 1720e. Apollomatkoilla Jordania Aqaba alkaen 580e. Aqabasta voi tehdä mielenkiintoisia retkiä historiallisiin kohteisiin. Maailmanympärimatkan voi tehdä myös erillisinä tai valmis matkapakettina, jossa matkatoimistot auttavat. Yhdistelmämatkapaketeissa voi valita esim. Tui Sri Lanka+Malediivit. Temamatkat järjestää kiertomatkoja. Japanin kiertomatkoja myy mm. Olympia.

Jos näistä esimerkkimatkoista valitsisi niin hinnaksi tulisi halvimmillaan yli 2000e (esim. yksi matka Euroopasta Afrikkaan, Lähi-Itään tai etelä-Amerikkaan) ja kalleimmillaan menisi paljon enemmän. Edullisimmillaan pääsee Amerikkaan ja Karibialle kaukokohteista. Mistä kannattaa maksaa enemmänkin? erikoiskiertomatkat ja kaukomatkat. Jos ostaa itse erikseen lennot ja yöpymiset, niin hotelleihin pitäisi varata noin 30-100e kohteesta riippuen, Euroopassa 50-100e/päivä. Hinnat vaihtelevat sesongin ja tapahtumien mukaan majoituksissa. Ilman majoitustakin voi lähteä mutta sitä ei suositella. Edullisimpia majoituksia voit löytää esim. Aasiasta ja etelä-Amerikasta. Ravintolaruuat ovat Euroopassa halpoja Slovakiassa kokemusteni mukaan saa eurolla annoksen. Junallakin voi kohteita kiertää, useat matkatoimistot myy junamatkapaketteja ja Euroopassa interrail.  

Mitä tulee muistaa: viisumit, rokotteet kuntoon katso rokotefi. Hyttysiä voi olla joten tarkasta riskit ja sitruunatuotteita mukaan. Matkavakuutus ei aivan kaikkea korvaa, mutta se kannattaa kuitenkin ottaa pidemmälle matkalle, jos matka vaikka peruuntuu jostain syystä. Kaksi kameraa voisi olla hyvä olla mukana, koska jos toinen hajoaa tai varastetaan varalle jää se toinen. Ota esim. digijärjestelmäkamera ja toinen kevyempi digikamera toiseen laukkuun. Kevyet syötävät (keksit jne.) voi ottaa mukaan. Jos menee risteilylle (myös lennot) talvella sää tulee ottaa huomioon eli myrskyt, hurrikaanit tms. Ilmansaasteet, poliittinen tilanne, hygienia ja ravintoloiden siisteystaso, tartuntataudit sun muut tulee myös ottaa huomioon jos maailmanympärimatkaa suunnittelee. Jotkut matkailijat ottavat riskejä ja menevät epävarmoihin kohteisiin, mutta kaikkien ei silti tarvitse tehdä niin. On ihmisiä jotka kestävät mitä vain ruokaa tai tauteja vaikka söisivät epämääräisissä katukeittiössä aina, mutta on myös matkailijoita joiden täytyy etukäteen asioita miettiä ettei sairastaisi koko reissua. Jos sairastut helposti ruuasta, yritä valita majoituksia keittiöllä jotta voit itse tehdä ruuat. Jos olet hyttysille allerginen Euroopassa, olet luultavasti muuallakin. Jos näet keittiöt ravintolassa kurkkaa sinne keittiöön. Käteistä kannattaa pitää mukana jonkin verran, koska pankkiautomaatteja jatkuvasti hakkeroidaan eri kohteissa. Yritä olla jättämättä mitään arvokasta matkalaukkuun/rinkkaan jonka jätät majoitukseen mennessäsi ulos. Joissain matkakohteissa ilmanlaatu on erityisen surkeaa sameaa sumua jossa on fotokemikaalisia hiukkasia, joten jos sairastaa vaikka astmaa kohteen ilmanlaatu täytyy ottaa huomioon.

kuva.
Travel tips: around the world travel ideas. Multiple options to think and choose, here is some ideas: wildlife safari in Tanzania or cruise from Southampton to Cape Town by Cunard. Cruise from Europe to South America example Cunard 7. January. It's possible to also visit Antarctica, Iceland, Alaska and Middle East by cruise example Celebrity cruises from Civitavecchia 12. November to Middle East. If you are looking for around the world cruise check Oceania. Multiple ways to travel around the world even without flying or with flights, it could be expensive or very expensive depends where you will go, how, how much you will spend and how long time you will stay. It's not cheap but still possible to find cheaper options. I would recommend to choose new destinations where you haven't yet visited before. You don't have to go everywhere at once but try to visit the places you really want to see. Cunard has often cruises from UK to New York.

What you should think before going traveling around the world: 
which vaccines you will need example because of the mosquitos or diseases abroad. You could need 2 cameras if you will lose 1 you still have the second one. Travel insurance could be needed. You should think also about the political situation is the place safety enough for traveling around, some travelers takes risks but you don't need to be the one who take so many risks. Some travelers never get sick of the food abroad and some travelers get often sick of the food (me),  think also about the food what you can eat and what not. Keep some cash. Think about the weather, it's not possible to always know how is the weather but big storms, hurricanes etc. Think about air pollution, not all travelers get sick of the tiny photochemical particals but some does (I do) and it's better to think about many things. It's always better to think before going. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.