maanantai 11. syyskuuta 2017

Terveellinen ruokavalio


Kaikki ruuat eivät sovi kaikille ja aiheesta löytyy esim. verityypin mukainen dieetti, josta voi saada ideoita itselle sopiviin ruokiin. Matkoilla saan usein vatsatauteja ja jopa Italiassakin niitä alkoi olla, syynä se että ruokakaupan valikoimissa oli (taas) saksalaisia ruokia joita en jostain syystä kestä. Syynä voi olla myrkky kananmunat tai jokin muu. Minulle sopivasta ruokavaliosta lukee: "Vältä maissia, vehnää, tattaria, linssejä, tomaatteja, maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä. Kana on myös ongelmallista, D'Adamo sanoo. Hän kannustaa syömään vihreitä vihanneksia, munia, tiettyjä lihoja ja vähärasvaisia maitotuotteita." Ja miten sen itse koen: on totta että saan joskus maapähkinöistä oireita, aina kanasta, vehnästä en huomannut, mutta myös lihasta, joskus linsseistä. Saksalaisista ja belgialaisista maitotuotteista saan ongelmia, muualla en. Hedelmistä en ole vielä sairastunut. Vihanneksista ja pastatuotteista en saa oireita. Voidakseni terveemmin minun täytyisi siis keskittyä niihin ruokiin joista en saa oireita ja vähentää pähkinöitä, tosin ei kokonaan koska niissä on proteiinia. Vihanneksista tykkään esim. minestronekeitosta. Kaikki ruuat eivät sovi kaikille ja kun tätä aihetta luin, huomasin sen myös tuosta. Matkoilla ei ole helppoa löytää sopivaa ruokaa, mutta voi yrittää. Sokerin syöntiä olen vähentänyt onnistuneesti ja enää en kaupassa ryntäile suklaaosastolle ekana, mutta en tietenkään kokonaan luovu sokerista. Asiaa ei tarvitse liioitella. Ruokaohjeita syksyyn: keitot. Varmasti muillakin on ruokaongelmia, vaikka joskus tunnen olevani ainoa mutta varmasti en ole. Onko muilla ruokaongelmia matkoilla? tai jokin erityisruokavalio? kuva. Vanhempia juttuja: vatsataudit matkoilla.  Eat well Travel often.   Matkoilta löydetyt suosikki kesäjuomat.

Traveling and food problems, again. You may have heard of toxicity fears of eggs in Central Europe. I guess it may have something to do with the sickness of food I get sometime so I try to eat more healthy food. I think blood type diet could be suitable to me:
"Avoid corn, wheat, buckwheat, lentils, tomatoes, peanuts, and sesame seeds. Chicken is also problematic, D'Adamo says. He encourages eating green vegetables, eggs, certain meats, and low-fat dairy." And how I feel it's mostly true: chicken is problematic to me and sometime peanuts but not tomatoes or wheat but mostly this is true. I eat less sugar than before and it seem to be Ok. I don't anymore run to find chocolates but also I don't give away all sugar. If you got any food problems try to find suitable food to you sometime it's not easy especially when traveling. Check soup recipes.  Picture from Pixabay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.