maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kuinka matkustaa edullisemmin lisää vinkkejä

kuva.
Budjettimatkavinkit osioon nyt lisäjuttua, eli vinkkejä siitä miten voisi matkustaa paljon edullisemmin: kodin vaihtaja, tämä on ulkomailla suositumpaa eikä katso ikää. Vaatii rohkeutta ja avointa mieltä. Näet uuden maan ja myös sen miten toiset elävät ja asuvat. Silloin ei tarvitse maksaa lomamajoitusta, ellei se koti olisi siinä kunnossa (roskainen, risa tms.) että olisi pakko mennä hotelliin. Kodinvaihtoa varten on esim. home exchange sivu. Joitain liittymismaksuja kodinvaihto sivulla lienee kyllä olevan. Edullisia äkkilähtöjä voi löytää jos metsästää niitä tarpeeksi paljon ja jos ei ole nirso, sillä edullisiakin kohteita on yhä. Välimeren maissa on hyviä ja edullisia kohteita kun etsii. Unkarissa, Bratislavassa ja Prahassa voi vielä päästä käymään edullisesti. Bussimatkailu on myös yhä edullista, mutta tietysti siinäkin on omat haittansa kuten pitkät matkustusajat, jos sellainen kiinnostaa katso Eurolines.

Missä voi säästää ennen matkalle lähtöä: ostatko joka päivä jotain sellaista mitä et aivan välttämättä tarvitse. Myös asumisessa voi säästää eli voi asua vaikka edullisemmin jaetussa asunnossa tai mennä itse sellaiseen asumaan tai vuokrata yhden huoneistaan. Jos on 24h reissussa niin silloin oman asunnon pitäminen saattaa olla vain rahaa vievä menoerä, jolloin maksettavaksi tulee myös asunto matkojen lisäksi. Itse säästän tuossa etten tee niin. Au pair, jos haluat ulkomaille ja saada vielä jonkunlaista palkkaa. Usein työ on lastenhoitoa/kodinhoitoa yms. Työ voi tosin olla myös rankkaa, mutta samalla näet uuden kohteen ja kulttuurin. Yleensä kuuluu myös ilmainen majoitus toisten kodissa, jolloin ei tarvitse maksaa vuokraa missään muualla erikseen. Nuorisovaihdossa 16-26v voi hakea. Vaihto-opiskelu, tämäkin voisi olla aika hyvä vaihtoehto opiskelijoille nähdä uusi maa ja kulttuuri. Tosin opiskelumajoitus täytyy yleensä maksaa (ja nähdä) erikseen. Kohteeseen kannattaa tutustua jo etukäteen lomalla, ettei tule pettymyksiä. Vaihtoehtoja on useita eri kun tarpeeksi miettii ja valikoi. Halvoista majoituksista en pysty antamaan niin paljoa vinkkejä kuin haluaisin koska joissain budjettihotelleissa on tapana huijata maksuilla. Paras konsti löytää halpa majoitus voisikin olla kodin vaihtaja, opiskelija, jaettu huoneisto, hostellit, leirintäalueet jne. Jos löydät yksityisen perheen pitämän majatalon, kysy alennus. Jos pystyy maksamaan kaiken käteisellä voi yrittää välttää huijaukset hotelleissa. Matkustelu on usein halvempaa sesonkiajan ulkopuolella kuten syksyllä+talvella ja ei niin suosituissa kohteissa. Kuvassa Kornati saari Kroatiassa. Edullisia pakettimatkoja tälle kesälle: Lomakuumetta Kroatia. Madeira. Prahan matka+risteily.  Lisää vanhempia budjettimatkavinkkejäni:  Budjettimatkakohteita upeiden kuvien kera. Edullisesti matkalle.   Edullisesti matkalle kesän budjettimatkavinkitEi tarvitse olla rikas matkustaakseen.  Ilmaista nähtävää kohteissa.  Maltan kuvia ja vinkkejä.  Venetsian budjettimatkavinkit.

How to travel cheaper? here is few tips: 
Traveling is not as expensive as people may thought if you find the right choices. Become au pair. You will get to know new culture and see a new country. You must work, usually take care of children and things like that. Usually you will get a free accommodation also and that's good plus because then you won't have to pay any expensive rent. Visit the place and get to know the place before you go. You can become exchange student, then you will study and see new country and culture. Home exchange if you got home and you could change it online for a guest for a while. You can try to get to know the person online before making any bookings for home exchange. Then there is Eurolines bus company. Traveling by bus is still cheap but sure it will take a lot of time however. Think also about your spending habits: could you buy something less, example if you buy everyday something expensive could you save more. You could save money also by the way where and how you live: could you live in a shared house or perhaps rent one of your rooms to another person. If you are traveling like non stop 24h then it could be better not own a house if you just spend money if you travel all the time and if you want to save. Try hostels and camping. Multiple choices.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.