tiistai 28. kesäkuuta 2016

Maltan kuvia ja vinkkejäVälimeren risteily jonka reittiin kuuluu myös Malta, saari Euroopan ja Afrikan välissä. Juttua Maltasta ja myös mietteitä EU:sta. Kun menin ulos laivasta huomasin sotilaslaivan Msc laivan vieressä ja aika pian näin myös näitä vanhoja beessejä taloja. Valletta on täynnä ikivanhoja beessejä taloja, jotka ovat 1400-luvulta, mutta minun mielestäni ne näyttivät sitäkin vanhemmalta aikakaudelta. Kaupunki on vähän kuin museo, mutta runsaita määriä patsaita ei näkynyt. En taida olla nähnyt missään niin vanhoja taloja. Jos tykkäät beessistä väristä niin Valletta on beessi. Valletta kuuluu Unescon perintölistaan. Brittilehtiä myytiin sataman turistikaupassa, joten englantilaista luettavaa löytää kyllä. Ilmasta: Malta (ja Nicosia) ovat Euroopan eteläisimpiä kaupunkeja, joten lämpöä riittää kesällä varaudu siihen! Jo kesäkuun alussa Maltalla oli kuuma, kuumempi kuin muissa risteilyn kohteissa joita olivat Genova, Napoli, Messina, Espanja. Luulen että Maltalla oli ainakin +36C kesäkuun alussa, sillä minulle ei aivan helposti tule kuuma ja Maltalla tuntui paistuvan heti. Jos olisi ostanut suklaata se olisi sulanut heti. Aurinko paistoi kirkkaasti pilvettömältä taivaalta ja ilma oli pysähtynyt. Varjoa ei juurikaan ollut sataman lähellä. Tuulista ei ollut edes sataman vieressä. Pakkaa mukaan ohuimmat hellevaatteet kuten silkkiä. Jos pidät tulikuumista kesäkohteista ihastut ehkä Maltaan. Mitä tehdä Maltalla: ota kuvia ja kiertele kujia jolloin näet Unescon listalle kuuluvia palatseja ym. Voit mennä sightsee bussilla, taxilla, kävellen tai hevoskärryillä nähtävyyksille. Ne ovat suht edullisia noin 10-15e. Näköalabussit ym. vaikuttivat edullisemmilta kuin muualla eli noin 10e. Hyviä Välimeren ruokia näkyi myynnissä ravintoloissa ja on myös niitä brittipubeja. Maltalla puhutaan sujuvaa englantia ja jotkut puhuvat myös italiaa, koska Sisilia on lähellä ja Sisiliaan pääseekin lautalla. Tunnelma on Välimerellisen rento. Kaikki nähtävyydet eivät ole vain maan päällä sillä myös meren alta löytyy nähtävää kuten koralleja, kaloja, hylkyjä, patsaita ja jos haluat nähdä ne mene sukeltamaan. Muista että Maltalla voi olla saunahelle eikä kaikissa turistikaupoissa ole ilmastointia/tuuletinta. Elämä on tietyn tavoin vaatimatonta Maltalla ja voi yrittää viilentyä uimalla. Tosin ei ole ainoa kohde jossa näin on myös Wienissä oli vaikea löytää mitään ilmastointia mistään. Olin Maltalla vain hetken sillä laiva lähti jo yhdeltä satamasta kohti muita kohteita. Aikaa olisi saanut olla enemmänkin.

Malta sopii hyvin myös budjettimatkalaisille koska kohteessa oli hieman edullisempaa kuin muissa kohteissa. Edullisen äkkilähdön voit löytää Maltalle 200-500e äkkilähtöjä löytää Aurinkomatkoilta ja Kalevatravelilta. Aikaisemminkin mainitsemastani White Dolphin apartments majoituksesta voi löytää huoneen 19e/päivä, lisätietoa. Voit mennä veneretkille ja ihailla Maltaa mereltäpäin. Voit lähteä Maltalta Sisiliaan Cataniaan, katso Virtuferries. Voit käydä myös Gozon saarella.  Malta guide opas. Malta sopii superhelteistä pitäville. Lähtisinkö uudestaan? uskon että siellä voi viettää kivan loman vaikka uiden. Minä en tykännyt saunahelteestä ilman varjoa ja ilman tuulta, mutta talvella on viileämpää. Risteilyltä oli hyvä käydä. Kaipaan raikastavaa merituulta, jota ei ollut. Tykkään kohteista joissa on tuulista kuumalla säällä, tai varjoisia kujia. Laivan ilmastointi tuntui heti paremmalta kuin maissa pyöriminen ilman varjoa. Maltan sää on ilmeisesti samankaltainen kuin Pohjois-Afrikassa, eli hyvin voimakas aurinko ja lämpötila, johon tulee varautua kevyillä vaatteilla ja aurinkorasvoilla. Voimakkaampi aurinko kuin muualla Euroopassa Nicosian, Turkin ja Kanarian lisäksi. Maltalla oli jopa kuumempaa kuin Sisiliassa keväällä, yhtään liioittelematta. Sillä olen kävellyt Sisiliassa aiemmin tulikuumilla rantakaduilla, mutta Maltalla se kuumuus oli myös sisätiloissa sataman lähellä. Muutamissa käymissäni turistikaupoissa ei ollut ilmastointia, ei tuuletinta. Tosin en ollut hotellissa, vaan laivalta. Tykkään kyllä rannoista ja rantakohteista, mutta Maltalla en ehtinyt uimaan. En palanut auringossa mutta olo oli silti saunamainen. Alla kuvia. Ps. blogissani on nyt myös budjettimatkavinkit osio. Malta kuuluu budjettikohteisiin. Maltalla kannattaa kuitenkin käydä, siellä voi nähdä ikivanhoja palatseja ja muita historiallisia nähtävyyksiä runsaasti.

Ajatuksia vielä EU:sta: vaikka briteista osa haluaa eroon EU:sta, niin EU:ssa on kumminkin paljon hyvää, jota ei ehkä tule heti ajatelleeksi. EU mahdollistaa sen että voi liikkua vapaasti ilman viisumia EU maissa, kuvitellaan tilanne että tarvitsisi viisumin lähes joka kohteeseen ja saisi viettää vain tietyn ajan kohteessa rajoitetusti. Ei olisi helppoa kaikille suurreissaajille hommata viisumia joka kerta. EU on asettanut rajoja mm. eläimiin liittyen ettei villieläimiä saa enää myydä markkinoilla eikä maahantuoda. Ennen esim. Italiassa ja Espanjassa on kaupattu villieläimiä kuten apinoita markkinoilla täysin vapaasti. Kuvitelkaa vielä että villieläimet on tuotu laittomasti Afrikasta ja etelä-Amerikasta. EU on toiminut myös eläinten hyväksi siten että kieltänyt kosmetiikan testauksen eläimillä 2011. Vanhaa, eläimillä testattua kosmetiikkaa voi yhä olla jossain, mutta uutta ei saisi olla eikä tuottaa. EU:ssa on yhteinen valuutta, jolloin ei tarvitse joka kerta miettiä mitä maksaa mikäkin. Huomasin tämän Dubrovnikissa että oli vaikea laivasta ulos tullessa alkaa ostaa bussilippua paikallisella valuutalla, josta ei tiennyt mitään. EU yrittää toimia vähentääkseen ilmastonmuutosta ja siitä on seurannut ainakin se hyvä että useat kaupungit maailmalla käyttävät jo biopolttoainetta, luonnonkaasua busseissa yms. EU on kieltänyt tietyt myrkyt kosmetiikassa ja ruuassa, kun taas esim. Amerikassa ne on sallittu yhä. EU on kieltänyt myös vaarallisia lentoyhtiöitä, joka on myös hyvä asia ja lisää turvallisuuden tunnetta matkailijoille. EU haluaisi lisätä tietosuojaa. Ajatelkaa jos näitä kieltoja ei olisi niin joku voisi edelleen lentää vaarallisella yhtiöllä, ostaa markkinoilta krokotiilin jne. Kun tarkasti miettii EU:sta on enemmän hyötyä kuin haittaa ja runsaasti hyötyä kaikille matkailijoille.

Valletta (and Nicosia) are southernmost capitals of Europe. Valletta is part of Unesco World heritage list. I visited Malta Valletta at June. Malta was part of cruise itinerary. What to do in Malta: just walk around or take taxi or sightseebus. Those were cheaper in Malta than in many other destinations I notice. There is fresh Mediterranean food seafood and more. Go diving if you want to see corals. Under the water there is it's own world and could be great to see. Go to boat trip or even visit Sicily from Malta by ferry check Virtuferries. It's possible also to visit Gozo island. If interested check Malta guide. About the weather: when I visited Malta I notice the weather was a lot of warmer than in Italy or Spain I could say already very hot weather in start of June. Perhaps similar hot weather than in Northern Africa so prepare for that! Usually I like warm sunny weather but I like also to have AC. I felt the sunshine was strong and bright there and no wind when I was there. Malta is worth to visit there is a lot of historical attractions to see: palaces and much more.Turistikojun hattuja sataman läheltä. Ostin euron rannekorun


Jos veneretket kiinnostaa katso Supreme cruises.

Interested to go to boat tours then check Supreme cruises.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.