sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Gardan linnut joutsenenpoikasia


Gardan linnut kuvattuna keväällä Peschiera del Gardalla. Vesilintuja näkyi aika paljon. Osa kesyjä. Kuvasin myös zoomaamalla Canon Powershot kameralla, eli en ollut niin lähellä lintuja mitä voisi luulla. Kuvat otin ilman salamaa.

Birds in Garda Italy.
Pictures taken By me with Canon Powershot and zoom. Without flash.


Joutsenemo jolla näkyi 7 poikasta. Otin nämä kuvat aamulla zoomaamalla kaukaa, sillä joutsenet olivat toisella puolen. Kannatti olla aikaisin aamulla liikkeellä, silloin voi nähdä linnunpoikasiakin.Tässä herkutellaan jollain järvestä löytyneellä kaislalla tms. En ole muokannut kuvaan hehkua, vaan se johtui auringosta tai järven kimmellyksestä. Tai siitä että zoomasin kuvan. Minulle jäi huonoja muistoja osasta hotelleista joihin majoituin koska asiakaspalvelu oli tympeää, mm. hotellejen auloista yritettiin ajaa pois koska siitä ei pidetty että ulkomaalaiset olivat oleskelutilassa. Muissa kohteissa olen tottunut siihen että aulat tuoleineen ovat asiakkaita varten, eikä vain työntekijöille. Vaikka maksoi huoneen sai ankeaa kohtelua. Mutta näistä linnuista jäi sentään hyvät muistot ja yhdestä ikivanhasta majatalosta myös.

Food time. I didn't photo edit this picture the glow is from the sun or lake I think. Best thing in Garda are these birds I think.Silkkiuikkujen ruokahetki. Nämä hauskat töyhtöpäiset sirot linnut uikuttavat ja tekevät nopeita sukelluksia ruuan perään. Nämäkin kuvat otin kaukaa zoomaamalla. Suomen pesimäkanta on n. 50 000 paria. Euroopan kanta on n. 300 000, Venäjän 100 000–1 000 000 ja Turkin 1 000–10 000 paria.

Grebe birds are fast and funny!Tästä hiustyylistä voisi moni ottaa oppia! :D
eikö olekin hauskaa että näillä linnuilla on oikeasti tälläinen hiustyyli ilman mitään kampaajaa tai hiusvärejä! Nämä ovat suloisia, vikkeliä ja hauskoja lintuja. Eivät niin kesyjä kuin joutsenet ja sorsat, puluista nyt puhumattakaan..

New hairstyle idea to anybody :D these are cute and funny birdsSorsat hyppäsivät veneeseen ja olisivat halunneet lähteä veneilemään! "Vähän" liian kesyjä. Pulut kävivät monta kertaa katsomassa järven vettä ja olisivat halunneet uida, mutta kun eivät osaa. On se vaan "epäreilua" että toisilla on sekä lento että uimataito! Varmasti moni ihminenkin ottaisi mielellään sen lentotaidon, minä ainakin. Lokit aina kaartelevat ilmassa ja näyttävät miten hyvin osaavat lentää.

Boat ducks. Nobody didn't put ducks to the boat but they just were there
Nokikana. Tämä yksi tykkäsi liikkua sorsien kanssa. Nokikana on myös Suomessa yleisin rantakana. Nokikana on Suomessa muuttolintu. Sukeltaa ruokansa. Kuva otettu zoomaamalla

Euraasian Coot

Sorsanpoikasia, jotka löysivät kaikenlaista ruokaa. Kiinnostaako lintubongaus? katso Birdlife. Birdlife järjestää myös linturetkiä. Näitä kaikkia kuvien lintuja voit nähdä myös Suomessa, eikä pelkästään Gardalla

Check Birdlife

Ihmiset roskaavat törkeästi meret ja järvet. Ei ole kiva kun sorsanpoikaset ja muut linnut yrittävät syödä muovipulloja sun muuta. Ei myöskään ole hyvä ihmisten itsensäkään kannalta se jos koko vesi pilaantuu tulevaisuudessa, kun meret ovat jo täynnä muoviroskaa. Vettä kyllä puhdistetaan, mutta kaikkea ei saa puhdistettua, siis jos kaikki saastutetaan. Katso myös National Geographic Pristine seas.

I don't get it why some people are so lazy and throw rubbish to the sea and lakes. Let's keep sea and lakes pristine. I wish that birds could eat real food and not try to eat bottles.