tiistai 21. kesäkuuta 2016

Aurinkoinen Ateena nähtävyyksiä, ranta ja koiria


Ateena Välimeren+Kreikan risteilyn neljäs kohde toukokuussa ekalta risteilyltä. Matkakertomus. Ateena on yksi maailman vanhimmista kaupungeista. Ateenaan saapuessa näin aluksi Piraeuksen sataman, josta näkyi St. Nicholaksen kirkko ja muita laivoja. Kävin buffetissa syömässä ja menin ulos innoissani. En odottanut kaupungilta liiemmin, mutta yllätyin kauniista maisemista ja hiekkarannoista. En tiennyt että Ateenassa on hyvä hiekkaranta sataman lähistöllä. Satamassa näin heti kulkukoiria, raukat asuvat satamassa ja ovat kesyjä. Joukossa näkyi myös yksi labradori, joka nukkui aluksi parkkipaikalla ja myöhemmin labradori tuli nukkumaan aivan MSC laivan eteen. Koira olisi tahtonut laivaan, lisää koirista alempana. Näin huvivenesatamassa samanlaisia luksusjahteja kuin Monacossa. Rikkaita pitäisi verottaa niistä, mutta joidenkin tietojen mukaan rikkaat Ateenassa piilottavat veneet ja uima-altaansakin verottajilta. Huvivenesatama ei todellakaan näyttänyt köyhältä ja siitä tuli mieleeni myös Riviera. Kaduilla ei näkynyt kodittomia, mutta kerjäläisiä oli satamassa. Löysin satamasta 15e Hop on hop off bussikierroksen josta pidin kovasti. Menin bussin yläkertaan jossa ruskettui ja sai nauttia lämmöstä.

Aurinko lämmitti ihoa ja tuuli virkisti. Pidän sellaisesta säästä. Kierroksia oli sekä lyhyitä ja pitkiä 15-20e, otin lyhyen. Bussikierros vei sataman ohitse Piraeuksen Apollo coast huvivenesatamaan jossa näkyi luksusjahteja, Onassiksen laiva, tenniskenttä, useita kahviloita ja hiekkaranta. Kaupungissa näkyi myös runsaasti mandariinipuita ja näytti siltä että parvekkeilta ylettyy keräämään mandariineja. Merellä näkyi pieni kivikasa saari. Ateena toi mieleeni Campanian kauniit merimaisemat, Rivieran ja Messinan kadut, joilla kasvaa myös appelsiini- ja mandariinipuita. Näin Akropoliksen mutta se oli remontissa. Parthenon on vanhempi kuin Rooman Pietarinkirkko. Jos kapuaa mäelle näkee upeat maisemat ympäri kaupunkia ja sitä suositellaan. Akropoli on osa Unescon maailmanperintökohteita. Oli kiva katsella sightsee bussista näitä. Jos haluat lisätietoa Ateenan rannoista yms. katso Athens guide. Ateenaa voi kiertää kiertoajelubusseilla joita on useita, taksilla, bussilla ja metrolla. Jos suunnittelet Välimeren lomaa, mikset harkitsisi myös Ateenaa. Ateena ei ollut täynnä turistikojuja, ainakaan siltä osin mitä minä näin. Jos Ateenan rantakohteet kiinnostaa niitä ovat mm. Varkiza, Lagonissi, Kavouri, Glyfada, Makronissos, Vouliagmeni. Porto Rafti.

Kun saavuin satamaan näin Piraeuksen sataman bussiasemalla myös joukon kerjäläisiä. Kerjäläinen tuli pakkokauppaamaan hajuvettä. Silloin ajattelin että kauppaaminenkin on parempi asia kuin pelkkä kerjääminen tai varkaudet. Niin luulin. En kumminkaan tiennyt että joutuisin pakosti ostamaan ja vielä kahteen kertaan. Tarkoitus ei ollut ostaa hajuvesiä. Sillä olen itse asiassa aiemmin reissussa antanut hajuvesiä poiskin koska ne painavat ja yksi hajosi laukkuun. Annan mieluummin syötävää ja tavaraa kerjäläisille, enkä rahaa, siksi koska ei voi tietää mihin ne rahat menevät. Olen lukenut kerran uutisen siitä että kerjäläisille päätyvät rahat saattavat mennä vain jengin johtajan taskuun ja siitä en pidä. Mielestäni olisi myös parempi asia esim. antaa ruokaa kuin antaa rahaa, jos siis kerjäläinen on oikeasti köyhä ja nälkäinen. Niin kumminkin kävi ettei kerjäläinen uskonut ei sanaa eikä jättänyt minua rauhaan, syynä kai se että olen ulkomaalainen nainen. Miehiä kerjäläiset eivät häirinneet mutta minua kerjäläinen seurasi bussiasemalta satamaan saakka. Kerjäläiset olivat näköalabussien lähistöllä satamassa odottamassa turisteja. Kun tulin bussikierrokselta toinen kerjäläinen kulki laukussani kiinni ja pakosti jouduin maksamaan hajuveden. Minun täytyi valita joko hajuveden ostaminen tai laukusta luopuminen, tai siltä se tuntui. Minulla oli Venetsiasta ostettu hieno mutta surkea laukku jossa oli sellaiset joka puolelta avattavat vetoketjut. Luovuin laukustakin matkan jälkeen. Kaiken lisäksi sataman lähistöllä on jossain poliisiasema, mutta kukaan virkailija ei kulje satamassa vaan he ovat sisätiloissa. Myös sataman toimistot olivat kiinni. Tilanne oli ärsyttävä. Sataman pankkiautomaatti oli käsitelty niin ettei rahaa kannattanut/voinut nostaa. Mutta Kreikan saarilla oli jonkin verran vähemmän kerjäläisiä ja myös Kreikan saaret ovat hienoa nähdä. Hävisin vain alle 20e joten ei se nyt kai paljoa haittaa kun retkibussi oli halpa.

Pakolaisia en juurikaan nähnyt Ateenassa, paitsi yhden tien varrella näin jonkun itse kyhätyn leirin pyyhkeineen jossa oli vain 4-5 ihmistä. Tosin en ole varma mikä se oli ja määrä oli tosi vähäinen jos vertaa vaikka siihen kuinka paljon näin turvapaikanhakijoita joka puolella Saksassa ja Wienissä. Joka ikinen kerta kun menin junaan Saksassa (kävin useissa eri kohteissa) näin kun turvapaikanhakijat tulivat junista ulos usein kärryjen ja reppujen kera. Osa pakolaisista jopa näytti asuvan Saksan hotelleissa huomasin sen. Jos harkitset Kreikan matkaa niin mene. Ostosvaihtoehtoihin liittyen Ateenassa näkyi runsaasti antiikin patsaita, oliiveja, pähkinöitä, oliiviöljykosmetiikkaa, turkooseja koruja, värikkäitä mekkoja yms. Mukaan tarttui Kreikasta kertova 5e kirja ja koru. Mielestäni maisemat ovat yhtä upeat Ateenassa sekä saarilla. Ateena on suurkaupunki mutta myös vihreä ja täynnä mandariinii/appelsiinipuita. Ateenasta voi ottaa lautan saarille jos haluat kiertoreissun. Saariakin on todella paljon erilaisia, eri korkuisia, vihreitä ja ei niin vihreitä. Saaria on monenlaisia ja lähes kaikki Kreikan saaret ovat upeita maisemiltaan. Saaria kannattaa kiertää läpi vaikkapa Ateenasta lähtevillä lautoilla, niin voi löytää sen oman suosikkisaaren useiden eri saarten joukosta. Kaiken lisäksi Kreikan matkat ovat yleensä aika edullisia myös valmismatkoina. Ei ole vain yhtä hyvää valittavana vaan todella paljon eri saaria. Alla kuvia. Kiinnostaako Kreikka? lentodiileissä on lentotarjous Kreetalle.  Athens guide nettiopas.  Sights of Athens näköalabussit.  Ateena pieni matkaopas.  Greecegram. Hellenic lines lautat.  Minoan Seaways. Ps. jos lähdet kesälomareissuun Kreikkaan tai muualle muistathan aurinkovoiteen? minä rusketuin käsistä Ateenassa ja huomasin että aurinkorasvalle olisi voinut olla käyttöä jo huhtikuussa siis. Jos ei aurinkovoidetta käytä ja jos menee vaikka koko päiväksi rannalle makaamaan niin että on hajuvettä tms. niin saattaa saada läiskiä ihoon, puhumattakaan muusta. Aurinkovoide on tärkeä olla kesällä. Palamisesta voi seurata muutakin kuin ihottumaa yms. myös päänsärky on yksi oire.

I visited Athens now.
4. destination port of the MSC Mediterranean cruise. It was nice to wakeup and look at views. I saw sea, Piraeus harbour and church from the ship. First I gone to buffet for eating but I was pretty excited to see the city. After that I gone out. When I gone out I suddenly saw few homeless dogs (good that somebody give food for them but could somebody also give home for the dogs?) and then I saw beggers and after I found a bus station. I bought Hop on hop off ticket 15e shorter trip and visited Acropolis. You can find sightsee bus trip 15-20e. It's also possible to see the city By metro, taxi, rental car etc. I came to the Athens Piraeues harbour By MSC cruise. It was a great sightsee trip! I was enjoying sunshine, clear sky, I saw mandarine trees, sea views, mountains, Piraeus Apollo Coast beach and then Acropolis. Great sightsee trip I recommend. Sun on my face and wind in my hair. After that I returned to the Piraeus port and then again beggers were there. It was not nice anymore. Begger man wanted to sell me perfumes all the time really all the time mainly to me. I didn't get him off and he didn't believe word no. It was very difficult because there was nobody who could help me to get them off. I didn't want to buy perfumes more and more but they were walking next to me and didn't give up and then they touched my bag. Then I became worried. It was like situation I had to let them steal my bag or give them money and buy what they sold. It was bad experience and I heard there is somewhere a police station close to the Piraeus harbour but anyway I lost money luckily just little bit. I hope they won't steal nothing from others. So on if I forget this experience after all I liked Athens and it was a good thing that it's not only a grey city because there is a lot of green nature, palm trees, flowers, flower trees, cafes, beach, mountains. The city with mandarine trees remind me of Messina Sicily and also remind me of Campania's sea views. I think both Athens and Greek Islands has beautiful landscapes and worth a visit. If you would like to know more about Greece check:
 Athens guide.  Sights of Athens. Greecegram. Hellenic Seaways. 


Kirkasta turkoosia vettä

Bright turquoise Aegean sea
Huvijahtisataman ja rannan lähellä näkyi myös muutama vihreä puisto ja runsaasti kahviloita

Close to the yacht harbour and sand beach I saw also a few green parks and cafesKoditon labradori odottaa uutta omistajaa Piraeuksen satamassa. Tämä koira asui muiden hylättyjen koirien kanssa Piraeuksen satamassa johon saapui MSC laiva. Koirat asuivat myös sataman parkkipaikalla ja bussiaseman lähistöllä. Koirat olivat selvästi olleet jonkun lemmikkejä aikaisemmin, luultavasti ennen Kreikan lamaa. Koirat olivat kesyjä ja niitä ruokitaan satamassa. Toivoisin kovasti että nämä koirat saisivat uuden kodin, etenkin siksi koska sataman parkkipaikka ei ole se paras "koti" koirille. Koirilla ei näkynyt koirankoppia eikä muutakaan paikka kuin parkkipaikka, josta meni useita busseja. Jos koiran hankkiminen kiinnostaa niin nämä koirat kyllä odottavat..

Abandoned labrador waiting owner or somebody to come and more poor dogs. The dog was close to MSC ship and I saw 3 homeless dogs there. How sad! I didn't know what to do. I wish I could do something. I wish somebody adopt these dogs one day. Do you know somebody who want a dog or who has a good shelter/home for dogs. These dogs were kind and for sure these were before somebody's pets before the EU crisis.


Toinen hylätty koira myöskin satamasta turistibussiaseman lähistöltä. Kiltti, hiljainen koira

Painting seller and a dog. I'm not sure if this dog has owner or not but I guess not. Also close to the harbour. Later I didn't find anymore this dog but I saw other dogs there. Dogs are sleeping and living middle of the parking lot and there is a lot of buses. I hope dogs survive


Acropolis
St. Nicholas church, Piraeus
Nova ferries lautta. Greece ferries sivulla on lisätietoa lautoista joilla voi käydä Kreikan saarilla.

Interested to find ferry to Greek islands? then check Greece ferries.
Laivan lähtiessä satamasta näkyi tämmöisiä maisemia

After the Cruise left Piraeus Athens I saw these mountains

1 kommentti:

  1. Very good write-up. I absolutely love this website. Stick with it!

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.