maanantai 5. lokakuuta 2015

Edullisesti matkalle

kuva.
Matkailu on aina kallista on osittain harhaluulo. Tässä tulee vinkkejä miten voi löytää edullisen matkan ja mistä kaikesta voi luopua matkailun takia. Kalliita asioita voivat olla esim. jatkuva ravintoloissa käyminen Suomessa, veneily, päihteet, baareilu, jatkuvat uudet merkkiostokset, kalliin asunnon ostaminen tai vuokraaminen pk-seudulla, mökkeily ja oman mökin ostaminen, kaiken ostaminen uutena ilman alennusta, uusien huonekalujen jatkuva ostaminen ja sisustuksen jatkuva vaihtaminen, harrastukset, autoilu ym. Oikeastaan aina löytyy paljonkin syitä mihin voi mennä rahaa, sen sijaan kaikkeen yllämainittuun menevät summat voi halutessaan laittaa matkailuun. Mielestäni matkailijoihin kohdistuva kateellisuus on usein täysin turhaa ja aiheetonta, koska kyse on valinnoista. Jos vaikkapa itselle tai lapsille täytyy aina voin ostaa merkkituotteita tai jos on pakko saada päihteitä ja kallista gourmet ruokaa jatkuvasti, niin silloin ei ole yhtään ihme jos ei jää rahaa enää matkailuun. Silloin kateus on kumminkin turhaa koska se oma valinta on tehty, jos ei ole tyytyväinen omiin valintoihinsa kateus ei auta. Se on omista suunnitelmista kiinni mihin rahaa laittaa: laittaako esimerkiksi ulkomaan matkailuun sen summan minkä laittaa johonkin yllämainituista. Ruokaan, veneilyyn tai autoon saa helpostikin kulumaan sellaiset summat joilla löytäisi useitakin äkkilähtöjä. Asiassa kuin asiassa se menee yleensä niin ettei kaikkeen riitä raha ja silloin täytyy osata tehdä valintoja, ellei satu olemaan huippuhyväpalkkaisessa työssä. Kannattaa tehdä ne valinnat, joista on iloinen. On oltava tyytyväinen omiin valintoihinsa. Myös minä teen jatkuvasti erilaisia valintoja, joskus voisi olla kivakin ostaa ylikallis hajuvesi, uida joka viikko tai piipahtaa ravintolassa syömässä, mutta minä en tee niin koska valitsin matkailun ja olen valintaani tyytyväinen. Omiin tapoihini ei onneksi kuulu kateus, koska jokainen saa valita miten asennoituu. Kateudella ei voita eikä saavuta mitään.

Itse en harrasta mitään yllämainituista ja niiltä osin pystyn säästämään myös matkarahaa. En omista autoa, venettä, mopoa, en mökkeile, en käytä päihteitä, en vaihda sisustusta joka kuukausi, en aio koskaan hommata omistusasuntoa mistään, en koe suurta tarvetta omistaa läjää luksusmerkkituotteita, ei ole muita kalliita harrastuksia, en käy kalliissa ravintoloissa istumassa päivittäin, en käy baareissa joten olen tehnyt valintani moniltakin osin. Valintoja kyllä pystyy tekemään jos haluaa, täytyykin siis miettiä mitä todella haluaa ja mikä merkitsee eniten: haluaako todella matkalle vai haluaako jotakin muuta. Sen ajan kun matkailee voi käyttää vaikkapa kotimaan ravintoloissa istuen, mutta se on valinta silloin ei voi ajatella että toisilla on aina parempaa ja hienompaa, Suomessa kuka tahansa pystyy valitsemaan matkailun. Kaikkien ei tarvitse elää samalla tavalla. Matkoille pääsee noin 100-300e äkkilähdöllä vaikkapa kerran vuodessa, joten uskon kyllä siihen että lähes kenellä tahansa on varaa Suomessa matkustaa jos valitsee matkailun. Myös lasten kanssa voi matkustaa se ei ole matkailulle este: alle kouluikäiset lapset voi ottaa matkoille mukaan ja kouluikäiset lapset voivat matkustaa mukana lomien aikaan, usein nuorimmat pääsevät vielä ilmaiseksi joten siinäkin säästää. On myös lukuisia matkablogeja joissa kerrotaan lasten kanssa reissaamisesta, joten lapsetkaan eivät ole mikään este reissuille. Jos ruokaostoksiin menee yhdellä kerralla 300e, niin sillä samalla summalla voi myös päästä Kreikkaan, Pariisiin, Venetsiaan, Turkkiin, Saksaan, Roomaan, Barcelonaan, Brysseliin, Lontooseen, Riikaan, Portugaliin tai Prahaan näin esimerkkinä. Joskus on hyvä tehdä hieman hintavertailua silloin voi yllättyä. Kaikesta ei tietenkään pidä eikä tarvitse luopua, mutta asioita voi suunnitella sen mukaan mikä merkitsee kaikkein eniten. Vaikka matkailen usein omatoimisesti niin silti valmismatkoissa on se hyvä puoli että niihin kuuluu yleensä lähes kaikki samaan hintaan: lennot, jonkinlainen majoitus, bussikuljetukset, aamiainen, oppaan palvelut ja vinkit. Ostoksia kuten esim. vaatteita, ruokaa, sisustustuotteita ja kosmetiikkaa löytää usein reissussa edullisemmin jos haluaa. Joskus myös junaliput saattavat tulla edullisiksi, tosin niiden hintaa on Euroopassa nostettu viime vuosina. Interrail voi silti tulla yhä edulliseksi kun tarpeeksi suunnittelee. Muita vaihtoehtoja on esim. vaihtovuosi.

Kiinnostaako edullisen äkkilähdön löytäminen? ajattelin ihan ilmaiseksi vinkata löytämistäni hyvänkuuloisista matkatarjouksista: Lissabon 399€ Travelbirdin sivulla.  Valloittava Venetsia 299€.  Lisää matkadiilejä.  Travelbird matkatarjoukset. Etsitkö edullisia lentoja/hotellia katso ParisRio. Esimerkiksi Lontooseen, Espanjaan ja Saksaan on todella usein edullisia tarjouksia. Suosittelen katsomaan B&B World -sivun jossa on usein hotelleita edullisemmat majoitukset. Napsun äkkilähtösivulla voi määrittää minkä hinnan suostuu matkasta maksamaan. Matkakohteissa kannattaa myös hyödyntää sitä mitä on lähellä esim. Kreikasta joiltain saarilta pääsee käymään samalla kertaa Turkissa laivalla, Sisiliasta voi käväistä samalla Maltalla, Ranskan Rivieralta voi käydä junalla/bussilla Monacossa, Englannista voi käydä Belgiassa, Roomasta pääsee junalla+autolla Toscanaan ja Napoliin, Espanjasta voi käydä Portugalissa, Gibraltarilta voi käydä Marokossa, Belgiasta voi matkustaa myös junilla mm. Pariisiin ja Saksaan. Kun tarpeeksi suunnittelee, löytää ne omat itselle sopivat kohteet ja matkailu voi onnistua melko edullisestikin kun suunnittelee.

How to find cheap travel? here is few travel tips: I think 200-300€ is not too much if find travel package include example: flights +hotel and breakfast. Traveling is not always so expensive as thought. Very expensive things could be also other kind of hobbies, own house, boats, if buy everything new without sales, luxury brand shopping, owning a car, decoration and if change furniture all the time, going to bars, alcohol, smoking etc. I don't do any of these and that's one reason why I got money for traveling. It's possible to make choices. If you get example 200-300€ you can spend it for shopping, food etc. or for finding travel trip. Sometime I think it is good to compare multiple things and then think again what is the best solution. Are you interested to find cheaper travel trip like 300€ to Lissabon, Spain, London, Germany or Venice? then check example TravelBird. If you would like to try to find cheaper accommodation check B&B world. It's still also possible to find cheap long-distance train tickets and travel around.

It is also a good idea to visit many places while traveling to one destination at the same time:
it's possible to go to Turkey by boat from Greece, it's possible to go by boat from Sicily to Malta, it's possible to visit Monaco by bus or train from French Riviera cities, it's possible to go to Belgium by English Channel, it's possible to visit Portugal from Spain, possible to go to Morocco from Gibraltor and from Belgium you could visit Paris and Germany by train or car. Just keep planning and you will find the right travel trip. Cuprys landscape picture from Pixabay.