keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Hyviä syitä matkustaa


kuva.
Ajattelin listata muutamia hyviä syitä matkustaa miksi kannattaa matkustaa:
- Jos ei koskaan matkusta ei näe millaista elämä on muualla, millaisia kohteita on ja millaista luonto on muualla. On kohteita joissa luonto on todella monipuolista: löytyy havumetsän lisäksi dyynejä, palmuja, vuoristoja, viidakkoja, sademetsiä ja vaikka mitä.
If never travel nowhere you won't see how is life elsewhere, what kind of destinations there is and how is the nature elsewhere. There is destinations full of nature: forests, dunes, palm trees, mountains, jungles, rainforests and much more.
- Aitoa d-vitamiinia saa vain auringosta, näin ollen etelänmatka keskellä talvea ei ole huono valinta ja terveydenkin kannalta kannattava asia. Ilman D -vitamiinia voi tuntea itsensä aivan liian rättiväsyneeksi talven kaamoksessa, kokemusta on. Jotain voi d-vitamiinipilleritkin toki auttaa, mutta itse olen huomannut että vain kirkas auringonvalo tehoaa. Esimerkiksi Aasiassa on aurinkoa talvella ja Australiassa. Talvikohteiksi sopivia aurinkoisia kohteita on lukuisia eri esim. Malediivit, Brasilia, etelä-Afrikka ym.
It's possible to get D vitamin from real sunshine. Especially if you come from Northern Europe it is good choice to travel at winter to the South to the sun so you won't feel all the time too tired at winter. Few examples where to go at winter for the sun: Asia, Australia, Brazil, South Africa, Maldives.
- Jos saa mahdollisuuden ja tilaisuuden matkustaa, se tilaisuus on liian arvokas jätettäväksi. Take the chance if you got it.
If you got time and possibility for traveling then take the chance and go. Traveling is precious thing everyone won't got the chance even if they wanted.
- Tulet kielitaitoisemmaksi matkustamalla ja opit paljon uutta.
You will be better to speak another languages and you will learn much.

- Aina voi löytää uusia kohteita, erilaisia kohteita on lukemattomat määrät. Tältä osin matkusteluun ei voi ainakaan tylsistyä. Ei ole pakko palata aina vain samoihin kohteisiin, vaan voi ja saa löytää myös uusia kohteita, kumpikin on hyvä. Sillä rahalla minkä pistää aina samaan kohteeseen, pääsee myös muualle. Tänä vuonna olen ollut vain Euroopassa ja käynyt 2-3 kohteessa, mutta pari vuotta sitten kävin kymmenessä eri kohteessa Euroopassa. On myös matkailijoita jotka käyvät 50-100 eri maassa, eri kohteiden kiertäminen on mahdollista kun säästää ja lähtee. Jos vertaisin omia käytyjä kohteita muiden kohteisiin niin kohteita on vielä paljon näkemättä. On myös reissaajia jotka reissaavat paljon paljon enemmän kuin minä ja tavoitteeni olisi myös reissata enemmän. Kateudessa sen sijaan en näe mitään järkeä, sen sijaan muista matkailijoista voi inspiroitua ja katsoa että ahaa tuolla minäkin haluan käydä. Asioihin voi suhtautua monella eri tavalla. Katso myös aikaisempi juttuni vinkkejä edullisesti matkalle.

It's possible to find new multiple destinations about everywhere. You won't get easily bored of traveling because it's always possible to find new destinations to visit. It's possible to travel again to same places or then visit the new places. I like both. This year I've been only in Europe and visited 2-3 destinations but two years ago I visited 10 places in Europe. I know some travellers goes to 50-100 countries. I haven't visited everywhere. Sooner or later I want to visit also out of Europe.

- Näet mitä on todellinen köyhyys ja maailmankuva laajenee. On toki ymmärrettävää että voi tuntua ikävältä jos ei ole varaa uuteen omaan autoon/veneeseen/baareiluun joka viikko/luksustuotteisiin mutta se on kumminkin todella pieni asia siihen verrattuna että maailmalla on ihmisiä jotka joutuvat etsimään ruokansa roskiksesta. Suomi on yksi pieni hyvinvointivaltio suuressa maailmassa ja jos ei matkusta, ei välttämättä näe ja ymmärrä miten asiat muualla ovat. Ei tarvitse mennä kuin naapurimaa Venäjälle niin näkee jo köyhyyttä ja katulapsia. Osa länsimaisesta kulttuurista perustuu rahaan ja materian kahmimiseen, materian kahmimiskulttuuri on kumminkin vain yksi kulttuuri ja köyhyyttä on paljon. Useissa toisissa maissa ei ole edes kellareita tavaroiden säilytystä varten jolloin materian suurkahmiminen ei onnistu. Kun olin Belgiassa pistin merkille että ihmiset hommasivat vain ja ainoastaan tarvittavat huonekalut ja yhden tai pari kaappia niissä majoituksissa joissa itse olin. En tarkoita että se olisi parempaa, vaan huomasin eri tapoja. Itsehän tulen siis alunperin kodista jossa on aina ollut runsaasti huonekaluja ym, mutta tuossa sai uutta näkemystä ettei välttämättä tarvitse olla niin paljoa jos ei halua.

You will see what is a real poverty while traveling abroad and it will open your eyes clearly. I can understand little bit if somebody is sad if doesn't got enough money for buying a new car/boat/luxury stuff or something else but if compared this to poverty there is people who don't got nothing to eat not at all. All things are not as well as in example in Northen Europe. If you come from North and never travel you won't see how things are elsewhere. Collecting more and more -culture is only one culture in this world, there's much poverty around.
- Näet ihmisiä kaikenlaisissa tilanteissa ja ympäristöissä ja siitäkin voi oppia paljon, voi oppia olemaan kärsivällisempi ja arvostamaan toisia. Matkoilla odottaminen ja jonottaminen opettaa kärsivällisyyttä ja se on hyvä piirre. Näkiessäsi ihmisiä eri puolelta maailmaa ymmärrät ja näet etteivät he välttämättä ole niin erilaisia kuin muutkaan.
You will see all kind of people in every kind of situations and environments and you will learn much. You will learn to be patient and respect each others
- Myös matkaillessa oppii näkemään sen ettei ole yhtä ja ainoaa vaihtoehtoa miten eletään. Voit valita miten elät ja saat olla vapaa, vapaa matkustamaan, vapaa menemään ja tulemaan. Vapaan matkailijan ei myöskään tarvitse kuunnella kumppanilta mitään turhia mustasukkaisuuskohtauksia, jos on saanut sellaista osakseen. Voi olla ihminen joka kieltää lähtemästä esim. etelään. Vapaan matkailijan ei tarvitse sellaista kuunnella vapaa matkailija päättää itse eikä roiku toisten mielipiteissä kiinni. Matkailijan ei tarvitse sietää mitään suhdedraamoja, jos ei halua. Vapaan matkailijan ei tarvitse kuunnella ketään joka sanoo että matkailu on väärin/huono asia. Matkailu ei ole väärin se on valinta ja varsin hyvä valinta verrattuna lukuisiin eri asioihin. Matkailija saa olla sellaisten asioiden ulkopuolella, jotka eivät ns. tunnu omilta. Erilaisuus on rikkaus ei se että kaikki eläisivät yhden saman kaavan mukaan. Me kaikki emme voi emmekä halua elää samaa elämäntyyliä. Jos joku ei pidä minun matkaelämäntyylistäni, minua se ei haittaa eikä oikeastaan edes kiinnosta. Olen sen verran vahva, etten piittaa siitä mitä mieltä joku toinen minusta on. Minua on yritetty monellakin tavalla haukkua siksi että olen reissaaja, en kumminkaan piittaa siitä. Jos jonkun mielestä matkaileva elämäntapani on väärin ok, mielipide ei kiinnosta. Jos matkustaisin vain kerran vuodessa 300e äkkilähdöille kuten vuosia sitten tein niin sekin olisi minulle ok. Minulle riittää sekin että edes joskus käyn jossain ja ehkä palaan joskus vielä siihen matkustusmuotoon. Kaikilla ihmisillä ei välttämättä tarvitse olla "punaista tupaa ja perunamaata" jos ei halua eikä suunnittele sellaista. Minä olen jo lapsesta asti ajatellut etten halua sellaista itselleni, kun ei kiinnosta talon kunnostus, maalaaminen eikä remontit. Minä en ole koskaan halunnut enkä suunnitellut sellaista. En ole koskaan ymmärtänyt miksi asioita pitäisi tehdä vain toisten mieliksi, siksi että joku toinen olisi hetken tyytyväinen. Jokaisella on vapaus valita mitä tekee. Matkailu opettaa paljon myös siitä mikä on itselle hyväksi, on turha olla onneton ja tehdä asioita joita ei aidosti halua.
You will learn to see there's not only one and only choice how to live by. You can choose the lifestyle and be as free as you want. You are free to come and go. You are free to travel. Free traveler don't have to listen any jealous partner. There is not written rules how to live. Difference is richness we all can't live the same way the same lifestyle. Freedom to choose. Freedom is a precious thing.
- Voit löytää uusia ystäviä reissussa, tai olla löytämättä, miten itse haluaa. Jos lähtee vaikka vaihtoon niin varmasti löytää uusia ystäviä ja törmää kulttuurieroihin. Kerran yhdessä B&Bssä törmäsin italialaiseen vanhempaan pariskuntaan jotka tekivät minulle spaghettia ja kovasti vouhottivat ruuanlaitosta sun muusta, se jäi mieleen he olivat todella ystävällisiä. Useimmiten matkoillani törmään todella mukaviin kohteliaisiin ihmisiin ja sitten sen vastapainona joskus myös ilman syytä vihamielisiin ihmisiin. Harvemmin löytyy jotain tuolta väliltä. Mukavat ihmiset reissussa voi muistaa pitkäänkin ja ne vihamieliset unohtaa. En sitten tiedä millaisia kokemuksia muilla on mutta minulta löytyy tälläisiä kokemuksia viime vuosilta.
It's possible to find new friends while traveling (or then not) depend how you like to do. While traveling I've met very friendly and nice positive people but also I've met few (without a reason) angry people abroad.

- Kuuluu sivistykseen nähdä historiassakin kuuluisia kohteita kuten esim. Rooma ja Pariisi.

- Matkailemalla voi luoda myös uran kuten: lentokapteeni, lentoemäntä, matkaopas jne.
- Matkailu voi parantaa elämänlaatua, voi saada liikkeelle ja muuttaa tapoja. Erilaisia kohteita on kiva kiertää ja mieluummin istun junassa/koneessa tms. kuin jatkuvasti 24/12 kotona. Siinä ei tietenkään ole mitään väärää jos viihtyy kotona ja toki on hyvä asia myös viihtyä kotona, mutta on hyvä myös matkustaa ja nähdä erilaisia ympäristöjä ja kulttuureita edes silloin tällöin. On tietysti eri asia jos ei matkailusta edes pidä, mutta matkailua on myös kaikki kotimaan reissut ja luontoretket. Lähimatkailu on myös osa matkailua. Luontomatkailu on osa matkailua.
Traveling may change your life quality and mood and you may become sporty. It's nice to visit many kind of destinations and example I like to sit on a train/plane not always only at house. It's nothing wrong if the person like to stay at home and it is also good to stay at home but it is also nice to visit other kind of places and see new cultures. It's another thing if the person don't like traveling not at all but it is also traveling when you go out to the nature in your country or at least I think so.

- Matkailu on hyvä harrastus koska se ei ole aina niin kallista kuin luulisi. Jos maksaa esim. äkkilähdöstä 300e ja siihen kuuluu majoitus, lennot, bussikuljetus, oppaan vinkit ja aamupala niin ei se ole mitenkään pahanhintainen. Suurin osa Sisilianmatkoistani oli juuri sellaisia edullisia reissuja. Myös viikonloppureissutarjoukset tulevat usein edullisiksi.

Traveling is not so expensive as people may think sometime. If you find 300€ travel package with flights, breakfast, hotel, travel guide and bus to the hotel then it is a good deal. My travels to Sicily were really cheap I could say.

- Matkaillessa voi oppia rennoksi ja joustavaksi ihmiseksi, kaikesta ei tarvitse ottaa liikaa stressiä, jonossa ei tarvitse aina huokailla jos ei pääse ekana maksamaan ostoksia kun suurkaupungeissa sellainen ei ole mahdollista, näkee paljon erilaisia ihmisiä (myös negatiivisia) joiden kanssa on tultava toimeen ja osattava kommunikoida. Matkaillessa voi oppia hyviä kommunikointitaitoja ja paljon myös psykologiaa sun muuta. Ennen etsin aina syitä tietynlaiselle käytökselle, nykyään olen vain sitä mieltä ettei kaikkea pysty ymmärtämään.

While traveling it's possible to learn to relax and be flexible. You don't have to take too much stress and you will see all kind of people also while traveling (also negative people not only happy and positive people) and you just have to communicate with them. So it's possible to learn to communicate better and you could learn a lot of psychology also while traveling abroad

- Matkailemalla saa käyttöä matkalaukulle, matkalaukkua voi pitää pölyttymässä nurkissa tai käyttää. Kannattaa ostaa kalliskin matkalaukku koska edulliset eivät aina kestä, esim. kiinankaupan 20e matkalaukut eivät kestä useita eri (juna)reissuja. Hyvä matkalaukku kestää myös lentokentän työntekijöiden laukun heittelyä ja portaissa nostamista, huono sen sijaan hajoaa lähes heti. Kuvassa näkyvän kaltainen vanha ruskea matkalaukku on ollut minulla kerran käytössä ensimmäisellä lentomatkalla. Mummoni tarjosi ko. näköistä matkalaukkua joita hänellä oli kaappi täynnä. Laukku hajosi (tietysti) matkalta pois lähtiessä.

If you got luggage traveling is a good reason to take luggage and go and not just keep the luggage at the house.

- Matkailemalla ei tarvitse jatkuvasti miettiä sisustamista, materialismia yms. pinnallisia asioita jos ei halua. Matkoilla voi majoittua monenlaisiin majoituksiin ja minua ei nykyään enää suuresti kiinnosta sisustus tai se mitä huonekaluja on missäkin majoituksissa.

While traveling you don't have to think of decoration, collecting much material stuff etc.

- Matkailemalla törmää erilaisiin sääilmiöihin, on jäänyt mieleen saman päivän aikana aurinko, sade ja kukkivat kirsikkapuut talvella. On jäänyt mieleen myös appelsiinipuut helmikuussa. Vanhempia matkajuttuja: edullisesti matkalle.  Matkakohdevinkkejä etelään.  Matkakohteita taiteesta kiinnostuneille.

I remember well beautiful orange trees in France at february years ago and cherry blossom trees at winter. While traveling it's possible to see something very beautiful