tiistai 26. toukokuuta 2015

Good Travel destinations for Art loversNyt ajattelin listata matkavinkkejä taiteesta kiinnostuneille. Kohteita joissa on taidetta ja nähtävää:
aloitan Roomasta, tietysti. Rooma on todistetusti niin täynnä taidetta ettei mikään muu maailman kaupunki ole. Taidetta ovat myös suihkulähteet, kirkot, antiikin nähtävyydet ja lukuisat patsaat joita löytää lähes joka nurkan takaa. Näiden lisäksi on myös museoita ja vaikka mitä. Koko Rooman keskusta on suuri taideaarre. Taiteeksi voisi laskea myös Rooman lukuisat kirkot, patsaat yms.

Rome Italy, ofcourse. Rome is full of art and history. There is perhaps more art than anywhere else. Art is also fountains, churchs and historical sight seeing. And museums. It's possible to find any of these when walking around Rome. Rome center is big art treasure I could say.
Taormina. Taorminassa on kaunista italialaista (ja arabialaistakin) arkkitehtuuria ja upeat näköalat merelle ja Etnalle. Kaiken lisäksi Taorminassa myös myydään paljon itse maalattuja tauluja ja koriste-esineitä jotka ovat todella hienoja ja värikkäitä halvimmillaan noin 5-20e. Kesäinen Taormina on kuin hyvä uni, josta ei mielellään herää ainakaan kylmään ja tylsään arkeen. Todella inspiroiva tunnelma, tätä kohdetta suosittelen erityisesti keväälle ja kesälle.

Taormina is beautiful place in Sicily Italy. There is italian and even arabian architecture to see. There is beautiful paintings locals make. Summer in Taormina is like beautiful dream you don't want to wake up especially not to cold and boring ordinary day and you will remember amazing view to the sea and Etna. Really inspiring atmosphere. 


Kuva.
Barcelona. Gaudin arkkitehtuuri ja taide. Güellin satumaisen taiteelliseen puistoon johtaa seitsemän sisäänkäyntiä. Puistosta varmasti pitävät lapsetkin. Hauskan värikkään taiteen ystävälle ja ihmiselle joka haluaa yhdistää kaupunki- ja rantaloman.

Gaudi's work all around Barcelona Spain. Beautiful colorful Güel park is must see. I guess also children would love that place. It's possible to spend city holiday and beach holiday there. Barcelona picture found from pixabay.

Ranskan Riviera. Riviera on kuuluisa lukuisista taiteilijoista, rivieralla ovat viihtyneet todella monet taidemaalarit: Picasso asui Cannesissa La Villa Californiassa josta on merinäköala. Picasso museo löytyy Antibes Juan-les-Pins, lisätietoa Picasso museosta. Matissen museo löytyy Nizzasta hienosta punaisesta talosta, lisätietoa. Marc Chagall on minun suosikkini näistä taiteilijoista, hän oli juutalais-venäläis-ranskalainen taidemaalari jonka teokset ovat värikkäitä ja hauskoja joissa usein esiintyy hänen lapsuuden kotikylän muistoja. Myös Chagall asettui asumaan Nizzaan ja hänen museonsa löytyy myös Nizzasta, lisätietoa. Rivieran luonto ja merimaisemat ovat aivan ihania, mutta koristeellisia patsaita ei ole niin paljoa kun esim. Roomassa.

French Riviera. Many famous art painters were living there: Picassa settled in Cannes where he bought La Villa California. Information about the Picasso museum in Antibes. Painter Matisse lived in Nizza and there is Matisse museum, more information. Chagall is my favorite art painter and also his museum is in Nizza. His paintings are funny and colorful. There is lovely landscapes and sea views. Read more about the Chagall museum.

Kuva.
Venetsia Italia. Rooman lisäksi täynnä taidetta ja hienoa arkkitehtuuria. Kaiken lisäksi myös autoton ja harvinaisen uniikki kohde. Omanlaisensa tunnelma vailla vertaa. Venetsia itsessään on taideteos. Plussaa myös lyhyehköstä junamatkasta Veronaan, jossa on myös taiteellista nähtävää. Katso tästä webkameran kuvaa Venetsiassa.

Venice Italy. Art, museums historical sight seeing and beautiful architecture. Without cars Venice is definitely rare and unique travel destination. Venice itself is art. Perhaps must see for art lovers. + It's possible to take train from Venice to Verona 2 beautiful cities. Check webcam in Venice. Venice picture from here.


Kuva.

Kuuba. Omanlaisensa vanha tunnelma, vanhat autot, niin kaunis meri, art deco, värikkyys yms. Ei voi olla inspiroimatta taiteilijoita ja laulajia. Sopii rennolle rantamatkailijalle joka pitää värikkäistä art deco taloista ja vanhoista autoista. Jos pitää antiikista ja rannoista, silloin tykkää varmaan myös Kuubasta. Ps. Kuubaan avataan Obaman toimesta lauttareitti Floridasta Key Westista Kuubaan, uusi ja hieno asia! Edistystä, tieto täältä.

Old and unique colorful Cuba could be something special and could offer inspiration for artists and singers. Now Usa approves ferry service from Florida to Cuba. Excellent. Picture from here.


Kuva.

Pariisi, maailman suosituin matkailukohde on täynnä valkoisia taloja koristeellisilla parvekkeilla varustettuina, museoita, kahviloita, Eiffel-torni, Notre Dame, puistoja, puutarhoja, Seinen "rannat" ja Versailles. Eiffel-tornin saattaa nähdä myös lentokoneesta ohi lentäessä. Pariisista löytää monenlaisia majoituksia, on myös hotelleita joissa on uima-allas. Jos Pariisi kiinnostaa lue pieni matkaopas. Ps. varaudu siihen että turisteja on joka puolella jolloin jonot saattavat olla pitkiä.

Paris, most popular travel destination. Beautiful white houses, museums, Versailles palace, art, gardens, parks, Eiffel, Notre Dame, Seine and more. Versailles picture from here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.