maanantai 10. heinäkuuta 2017

Miten pakata risteilylle ja mitä mahtuu hyttiin

Kuva.
Vinkkejä laivamatkailuun miten tai mitä pakata risteilylle jos lähtee vaikkapa viikon  risteilylle. Omat kokemukseni ovat Msc laivoilta, joten juttuun pystyn antamaan vinkkejä siltä osin mitä hyttiin mahtui. Hytissä oli parveke ja toisessa hytissä pyöreä ikkuna, kummassakin hylly jossa lokeroita joihin mahtui hyvin vaikkapa laukku tai reppu mutta lokerot oli pieniä. Vaatteille henkarit. Överimääriä tavaraa ei mahdu pöydille. Lattialle mahtuu matkalaukku/laukkuja tai rinkka. Pöytä oli tosi pieni ja pyöreä, mutta mahtui siihenkin just ja just yksi täysi käsilaukku. Parvekkeella en säilyttänyt mitään, siellä oli kaksi tuolia ja tuulista. Mitä voisi pakata mukaan: uimapuku/uimahousut/bikinit koska laivalla on uima-allas, poreallas sekä vielä maksullinen spa-osasto erikseen. Lisäksi eri kohteissa voi käydä uimassa jos on uimakeli, aikaa kohteessa vierailuun voi olla 3-7 tuntia riippuen aikataulusta ja siitä mihin aikaan menee ulos. Joskus laiva on kaksikin päivää joissain kohteissa, riippuen. Aurinkorasva Uva ja Uvb suojakertoimella 30 suojakerroin on tehokas ja 50 myös.  Kamera tai jopa kaksi kameraa että saa otettua paljon lomakuvia joista voi myöhemmin teettää vaikkapa kortteja, jos toisesta kamerasta loppuu akku. Ohuet silkintuntuiset kankaat on vilpoisia kesällä ja niitä suosittelen kovasti. Jos ei muuten löydä niin voi vaikka itse tehdä tai teetättää sellaisesta materiaalista hameen/mekon/shortsit. Huivin voi tarvita koska avomerellä tuulee usein, mutta ei aina. Hyteissä on usein viileähkö ilmastointi päällä jolloin herkimmät saattavat tarvita vaikkapa neuletakin ja villasukat. Minulle riitti lyhyt neuletakki, lämpötilaero oli aika suuri verrattuna sisällä noin +20C laivassa ja ulkona +40C. Laivalla saa siis olla enemmänkin päällä ja ulos hellevaatteet. Takkia en tarvinnut ja sandaaleilla pärjäsi. Sandaaleilla pärjää usein Välimeren maissa koko kesän, lukuunottamatta sadepäiviä/myrskyjä.

Hytin lämpötilaa pystyi itse säätämään jotenkuten mutta usein kumminkin jäi sellainen viileä tuuletus, joka ei häirinnyt minua. Jos haluaa voi pakata mukaan koruja ja tyylikkään mekon/puvun joka käy laivalla mahdollisesti järjestettäviin iltajuhliin tai teemajuhliin. Pakkaa mukaan valmiiksi sovitettuja vaatteita, ettei tule pettymyksiä reissussa. Laivoilla joilla olin järjestettiin kerran iltapukujuhla jolloin naisilla näkyi paljon pitkiä iltapukuja, myös värikkäitä. Eli jos omistat puvun sateenkaaren väreissä ota se mukaan. Kerran oli kukkajuhlat jolloin kaikki kukka-aiheiset asusteet yms. oli tervetulleita. Tänä vuonna kukkakuvio on erityisen muodissa ainakin Italiassa, mutta lähes mitä vaan muutakin saa pukea ainakin Msc laivoilla. En osallistunut juhliin. Hytissä oli pieni kassakaappi arvotavaran säilytykseen.

Kirja tai lehtiä kannattaa ottaa mukaan ainakin yksi tai pari. Tosin laivoilla on usein kirjasto josta voi hakea vanhoja kirjoja luettavaksi, olisin kaivannut uutta luettavaa. Laivan kirjastossa oli myös hylly muun kielisille kirjoille johon voi kyllästyessään jättää mukana tuodun kirjan. Mp3-soitin, tablettikone tai muu sellainen jotta voi kuunnella musiikkia, miksei myös katsella elokuvia. Kosmetiikkaa sen mukaan mitä tarvitsee, tosin laivasta voi ostaa hajuvesiä. Jos on herkkäihoinen niin silloin kannattaa pakata omat pesuaineet mukaan. Viinataxfreetä ei ole, mutta laivoilla myydään juomapaketteja sun muita. Myös jäätelö+pirtelö paketti näytti olevan myynnissä Mscn allasbaarissa. Matkatietoa eri kohteista olisi myös hyvä olla mukana ja mahdollisia reittisuunnitelmia että meneekö valmisretkille vai omatoimi. Keksin myös yhden uuden harrastuksen jota voi laivalla tehdä: kannelta käsin laivojen ihailu tai kuvailu, usein ohi lipuu muita laivoja ja veneitä. Kannella voi myös kävellä jotta saa liikuntaa, tosin laivoissa on myös yleensä maksullinen kuntosali, tanssitunteja yms.  Vanhempia juttuja: edulliset ostosmatkakohteet

What to wear if you are going to cruise:
 I would prefer summer clothes and sandals. Sun lotion is also important to have. Camera. Cabin has usually strong air condition on and weather outside is usually hot. Cruises has often theme parties such as flower parties and you can pack some flower accessories/clothes for those parties. Especially this year flower print is a big trend. Silk and similar material is a good choice for summer clothes. MSC ship I notice you can wear almost anything you want. Cruise ships has usually at least a little taxfree with fragrances and cosmetic.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.