lauantai 15. heinäkuuta 2017

Paluu Italiaan ja mikä on Italian paras kaupunki pohdintaaPaluu aurinkoiseen Italiaan. Löysin 20e bussilipun Itävallasta Pohjois-Italiaan. Vastassa oli aluksi suuria vihreitä alppinäkymiä kylineen, sen jälkeen kauniita tuoksuvia kukkia tien varsilla. Kaikki oli heti jotenkin vihreämpää ja on erittäin kaunista laittaa tien varsille ruusuja, joita matkailijat ja muut saavat ihailla. Tästä Veronan ruusukaupunkisuunnittelusta saisivat monet muutkin kaupungit ottaa oppia! Sade vaihtui aurinkoon. Puutkin tuoksuivat bussiin asti sisälle. Italiassa on jotenkin hyvä tunnelma kesän alussa: ei ole vielä liikaa turistilaumoja ja tilaa kuvata. Ei ole vielä keskikesän suuria ruuhkia mutta kuuma on ja aurinkoista. Sää vaihtelee ja joskus voi sade hillitä hellettä ja viilentää oloa ja sitten taas paistaa. Jäätelö on edelleen erinomaista. Vatsatauditkin lähti samantien. Kuvassa silkkikukkapuu jota esiintyy trooppisten maiden luonnossa Australiassa, Aasiassa, Afrikassa, Madagascarilla, Amerikassa. Näköjään myös tuotu Italiaan. Kukkakuvien alla Italian kohdevertailua ja suositukseni Italiaan.

Albizia silk tree in Italy. It was great I took bus from Austria to Italy, a good choice to me. I saw a lot of beautiful roses around Verona and also while coming. Suddenly I saw a lot of green. It was third time I came back to this city but especially spring and start of summer is very beautiful season to visit there.White roses with hint of pink spots


Mikä on paras Italian kaupunki, kohdevertailua. Tässä tulee: Venetsia, aito ja alkuperäinen kaupunki kanaaleineen. Legendaarinen ja uniikki. Taidetta+arkkitehtuuria arvostavalle matkailijalle joka ei kaipaa autoliikennettä ympärilleen. Venetsiassa koet paljon arkkitehtuuria ja taidetta, mutta myös suuria siltoja veden yli jotka vaatii hyväkuntoisuutta kävelijältä. Turistilaumojen ei pidä antaa häiritä koska turisteja taatusti on, mutta myös jokainen matkailija on itsekin turisti. Toisaalta voi Venetsiassa liikkua myös vaikka vaporetto vesibussilla (tosin kallista), vuokraveneellä, kierroksella jne. Venetsiasta löytää kyllä myös vihreitä puistojakin ja rantoja, mutta niitä ei aina mainosteta, katso karttaa ja ota selvää. Joka puolella on jotain erityistä nähtävää kuten gondoleita, salaisia puutarhoja, kirkkoja, erikoisia veneitä, välillä laivoja niin ja toki myös turistilaumoja kameroineen. Ikuistut taatusti usean turistin kameralle, mutta se on pieni hinta siitä että saat nähdä Venetsian. Jos haluaa kävellä ja saavut junalla majoitu juna-aseman lähistölle. Kaupungissa voit löytää sekä edullista että kallista ruokaa ja liikkeitä, myös sushipaikka oli ilmestynyt. Hintavertailu kannattaa tässäkin kohteessa. Kaiken lisäksi jos olet kauan voit samalla kertaa käydä Venetsiasta myös Gardalla tai Veronassa tai rannoilla. Venetsia on unohtumaton kokemus. Ostoksista eniten löytää lasikoruja. Lue Venetsian matkavinkkini.

Rooma, yksi maailman suosituimmista kohteista antiikin nähtävyyksineen kaikkineen. Missään muussa kaupungissa ei ole yhtä paljoa taideaarteita kuin Roomassa tutkitustikin. Roomassa joka kulman takana on nähtävää: huipputaiteilijoiden teoksia sisältäviä kirkkoja, patsaita, tuoksuvia pitserioita, mahtipontisia suihkulähteitä, kaaria, museoita, kaikenlaisia ihmisiä, appelsiinipuita ja vaikka mitä muuta. Roomassa alueesta riippuen voit löytää edullista tai kallista ostettavaa. Rooma nukkuu vain harvoin ja aina tapahtuu jotain, tai melkein aina. Voit löytää italialaisia (tai kiinalaisia) kesävaatteita ja kenkiä 5-20e. Juna-asemalla hyvät yhteydet ympäri Italiaa ja Lazion rantakaupunkeihin (tai satamaan) pääsee tunnissa tai hieman yli tunnissa. Roomassa on toki myös rosoista tunnelmaa ja erityisen vanhoja rakennuksia ajoilta ennen raamattua. Kaikissa näistä kaupungeista löytää hyvää gelato jäätelöä ja Roomassa on myös Gelateria Palma josta saa 150 eri makua jäätelöä, tässä syy jäätelöidensyöjille mennä Roomaan. Jos kaipaa kaupungin ja rantaloman yhdistelmää, niin Rooman lähellä on erittäin suosittu (ja täysi) Ostian ranta sekä St.Marinella ja Ladispoli. Kauempana myös Terracinan rantakaupunki. Rooman matkajutut.

Missä muualla Italiassa kannattaa ainakin käydä: suosittelisin Venetsiaa, Roomaa ja niiden lisäksi Sisilia, Sardinia, Verona, Stromboli, Alberobello, Toscanan auringonkukkapellot. Myös noissa kohteissa on omanlaisensa tunnelma nähtävyyksineen. Voit yhdistää kaupunki+rantaloman Sisiliassa, Toscanassa ja Venetsiassa tai Roomasta Terracinaan, joka on kiva rantakohde. Eniten ostettavaa löytää kaupungeista, siellä missä turistit myös kaupat. Puglia on edullinen ja sielläkin on hienoja rantoja. Ps. Kannattaa katsoa Pilot Maria blogi  joka kertoo ruotsalaisesta naislentäjästä, joka asuu Sisiliassa. Vanhempia juttuja: Italian loma-asunto sivuvinkit.  Pieni italian matkasanakirja.  Italialaista musiikkia.

Which city in Italy you should visit?  Many cities has a lot of to offer for tourists. Venice has a lot of beautiful architecture, canals, boats and islands near by. Rome, full of sightsee of Ancient Rome. Good choice for travelers who like history. Gelateria Palma has great variety of ice cream. City of Rome rarely sleeps and you can walk around. You can find cheap (or expensive) summer clothes, depends which store you visit in the city. You could see houses and buildings from the time before the bible. Ancient attractions, art and a lot of museums. If you would like to go to seaside you can go by train from Rome to coastal cities it will take about 1 h or longer depends where you go example Ostia, Ladispoli, St.Marinella or to Terracina seaside.

Venice is really beautiful and unique canal city. Good especially for travelers looking for art+architecture. You will see a lot of glass jewellery and mask shops. If you want city+beach holiday there is near by example Jesolo beaches. It was unforgettable experience to see Venice.
More to see: Sicily, Sardinia (crystal sea and more), Puglia, Stromboli (volcano island in Sicily), Alberobello, Tuscany's sunflower fields. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.