sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kevään+kesän matkat kooste 2018



Syksy kolkuttaa jo ovea joten aika koota juttu kevään ja kesän matkakohteista 2018: HannoverGenovaCivitavecchiaBarcelonaAlicante. Valencia. Tarragona. Montpellier. Nimes. Rhone. Kävin myös muissa kohteissa, mutta osa oli niin täysiä majoitusten osalta että kohde vaihtui päivissä, listasin ne joissa oli tilaa. Italiassa en tällä kertaa ollut kovin kauan. Ranskasta on tulossa juttua. Kohteissa kävin suurimmaksi osaksi busseilla+junilla. Barcelonaan menin Italiasta Grimaldi lautalla. Parasta: parasta keväässä oli tietysti etelään paluu ja lämmin ei vielä paahdehelle. Suoraan sanoen koko pilvisen talven olin vain odottanut ja haaveillut auringosta ja kaikesta mitä jätin taakseni. Tykkäsin Civitavecchian auringonlaskuista ja palmumaisemasta. Pidin myös Ligurian rannikkomaisemista joita katselin myös junasta. Hannoverissä oli leuto sää ja kirsikankukkia keväällä, sellainen takista luopumiskeli. Parasta oli myös Valencian Turian trooppinen puutarha joka oli hienoa nähdä heinäkuussa. Espanjassa oli useita kohteita joissa oli kiva käydä mutta en silti viihtynyt niin hyvin kuin olisi luullut. Pidin junamatkoista Italiassa ja Barcelonasta Ranskaan. Barcelonasta suuntasin muutaman tunnin junalla Pyreneiden halki Ranskaan. Ranskassa pidin arkkitehtuurista ja rennosta ilmapiiristä. Oudot kokemukset: menin bussilla Genovaan kun edellisen paikan majoitukset täyttyi. Kyllä bussi ajoi ilmeisesti myös romahtaneen sillan läheltä viereistä siltaa pitkin tai sitten samaa ja lähtiessä juna meni ilmeisesti ko.sillan alta. Bussi pomppasi "ilmaan" muutaman sekuntin ajan ja tunsin sen pompun vaikka kuuntelin musiikkia, mietin vaan että kai se kestää ja bussi ajoi sillan lisäksi myös useissa tunneleissa. Ihmettelin jo silloin näkymää autosillasta jonka alle oli rakennettu taloja siltaan kiinni. Tykkään kuunnella roadtripeillä aina musiikkia ja silloin kuuntelin mm. Place Vendome Guardian angel "Could everything be a dream? Guarding my heart, protecting my soul There is a guardian angel here She is watching over me". Uskon että aika monessa asiassa tapahtumat on tuurista kii, mutta ei aina joskus on paljon mukana kuten tuo ettei siltaa oltu valvottu eikä tarkastettu. 

Olen mennyt Italiassa lukuisia kertoja busseilla ja junilla erittäin pitkiä matkoja. Silloin tällöin vastassa on tunneleita ja vuoristoreittejä kuten alpit. Siltojakin mutta harvoin. Olen yleensä toivoen luottanut ja uskonut teiden ja siltojen kuntoon. Espanjassa kävin Costa Blancalla. Odotin aitoutta ja rauhallisempaa tunnelmaa. Suurimmaksi osaksi löysin turistoituneita kohteita muiden kohteiden ruualla valkorannikolla ja saunamaista säätä sekä erittäin täysiä katuja ja loppuvia majoituksia, joten jatkoin matkaa. Mutta tulipahan nekin alueet nähtyä, ei joka kohteesta voi muodostua suosikkia. Pidän kohteista joissa on tilaa liikkua. Opin taas että helteellä minulle sopii tuuliset kohteet jos on kuuma. Kaikissa ei ilmastointia ollut +40C helteessä. Kesä ei ollut niin hyvä kuin edelliset kesät koska vaihdoin usein aika nopeasti kohdetta majoitusten täyttyessä, mutta elokuussa aloin löytää enemmän kohteita ja majoituksia joista pidin. Myös sää viileni sopivaan +30C elokuussa. Parasta tässä kesässä on ehdottomasti ollut etelä-Italia ja Ranskan kohteet. Uskon kuitenkin että jään kaipaamaan kesää, kesää aina kaipailen talvella.


Spring+summer travels 2018: I've visited Hannover. I saw cherry blossom trees and weather was warm in spring. I saw a beautiful sunset and palm trees in Civitavecchia. I've visited also Spain Costa Blanca+Catalonia and France. I've visited Genoa in spring by bus. I remember the bus driving road, through bridge and tunnels. Few seconds on a bridge I felt trembling. But I think it was not Morandi bridge but another bridge near it from route Verona-Genoa, or then it was the same not sure. Usually I like to listen a lot of music while traveling but I felt that trembling. I wonder how it can be that there was no warning about the dangerous old bridge. I've been to many roadtrips in Italy and I always had that hope roads and bridges should be in a good condition. The summer was extremely hot and I like summer but with wind I would prefer. After Spain I gone visiting France. The summer was not as good as other years before but this time my favorite destinations has been Southern Italy and France. But I believe I will miss summer especially in winter I always miss summer.


Trooppinen puisto Turia Valencia heinäkuussa helteessä yli +40C

Tropical garden of Turia in Valencia


Civitavecchia toukokuussa


Alicanten kattojen yllä

Roofs of Alicante



Palmeral palmupuisto Alicantessa



Barcelona Darsena venesataman alue kesäkuun alussa

Barcelona Darsena zone in June






Genovan värikäs sateenvarjokatu toukokuussa


Colorful umbrella street in Genoa


Montpellier


Nimes elokuussa
Joutsenet Ranskassa

 Näin myös junasta ohimennessä Alppimaisemia Saksa-Italia rajoilla

I saw also Alp landscapes through Germany-Italy rail route

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.