tiistai 10. heinäkuuta 2018

Civitavecchia satamakaupunki lähellä Roomaa


Kävin Civitavecchiassa pitkästä aika. Satamakaupunki sijaitsee Laziossa vain noin puolen tunnin junamatkan päässä Roomasta. Kohde sopii siis Rooman kävijöille jotka haluavat meren äärelle, tai vaikka risteilylle/lautalle lähtijöille. Itse menin lautalle. Civitavecchia on melko vihreä kaupunki jossa on kiva rantakatu palmuilla. Siihen maisemaan ei kyllästy. Lazion ruokakaupat ovat myös yhä edullisempia kuin Pohjois-Italiassa. Nyt oli ilmestynyt myös pari uutta sushiravintolaa, joihin en törmännyt vielä 2013. Rantakadun lähellä on paljon pieniä kahviloita, joissa myös paikalliset tykkäävät viettää aikaa terasseilla. Kohde on siltä osin vielä aito, vaikka laivaturisteja käykin suurin osa suuntaa Rooman keskustaan. Tunnelma on rennon rantakaupunkimainen. Kohteessa on myös pieni ilmainen antiikin museo mcdonaldsin läheisellä kadulla. Siellä voi nähdä antiikin roomalaisia patsaita ja siellä myös luki patsaita löytyneen yhtä taloa rakentaessa. Osa patsaista oli samaa kuin Kreikassa, joten ilmeisen moni on tuhansia vuosia sitten tullut Kreikasta Lazioon meriteitse. Kreikalla ja antiikin Roomalla on yllättävän paljon yhteistä historiaa. Kaikille historiafaneille koko Lazion alue on ehdottomasti vierailun arvoinen, näkemistä riittää aina ja on myös merimaisemia jos on kiertänyt museot. Kaikille jotain monipuolisesti. Risteilyillä ja lautoilla pääsee esim. Espanjaan ja Pohjois-Afrikkaan asti, joskus myös pidemmälle.

Civitavecchia is a harbour city just 30 minutes by train to Rome. Civitavecchia is usually visited by cruise and ferry tourists. There is also near by beaches. There is restaurants and cafes close to sea and now I found also sushi restaurants. There is a free little ancient Roman museum near mcdonalds, worth visiting for history fans. Especially the whole Lazio is worth visiting if you are a historyfan. Ancient Rome and Greece share a lot of similar history, it's interesting. Summer is usually very sunny in Lazio and also spring time. You can spend time at terraces and look at sea views.  


2 kommenttia:

  1. Ei ole koskaan tullut käytyä vaikka olen Roomassa käynyt pari kertaa. Se museo kiinostaa minua, rakastan historiaa.

    VastaaPoista
  2. Jossu: kannattaa kyllä joskus käydä vaikka junaretken muodossa, kun on tosiaan niin lähellä Roomaa mutta alue ja sen tunnelma kuitenkin erilainen, rennon rantamainen. Se ilmainen museo on pieni ja yläkerta oli remontissa, mutta kuitenkin tosi hyvä että on edes ilmainen museo. Kun Italiassa menee turistivero niin saa edes vastinetta sille. Alueella on muutakin nähtävää esim. St.Marinella pikkurantakylä pastellitaloilla ja hiekkarannalla johon kulkee ainakin juna

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.