tiistai 11. joulukuuta 2018

Joulumarkkinat Ranskassa, Sveitsissä yms.


Teen koosteen joulukuvista eri kohteissa marras/joulukuun ajoilta aiemmilta vuosilta: aloitetaan Ranskasta, kävelin Saksasta siltaa pitkin Saint Louisiin, Alsacessa. Siltaa ympäröi joki jossa joutsenet viihtyvät talvellakin. Olin tullut kohteeseen ratikalla Sveitsista. Sää oli syksymäinen ja joulumarkkinakojut valaistu. Kojuissa myytiin joulukoristeita, koruja ja paikallisia jouluherkkuja. Lapsille oli myös pieni karuselli. Tunnelma oli erilainen kuin saksankielisissä, jotenkin vähemmän materialistinen ja olin onnellinen toki myös leudosta säästä. Ranskassa on omanlaisensa rento tunnelma josta pidän. Tykkäsin kuusesta joka oli koristeltu karkeilla ja punaisilla ruseteilla. Jos käy tuolla voi samalla kertaa myös käydä Baselin joulumarkkinoilla, koska nämä kohteet ovat todella lähekkäin vaikka ovatkin eri maita. Taisin tykätä näistä joulumarkkinoista eniten, myös sen joutsenjoen takia ja syksymäisen/keväisen leudon sään takia myös. Joukumarkkinoita on kiva kiertää ja Saksassa olen ollut myös mm. Bavariassa joukumarkkinoilla joihin oli tuotu kameli, joka hytkyi (ei käskettynä) musiikin tahdissa. Tykkäsin myös aiemmin Kölnin joulutunnelmasta, siellä on myös yksi Saksan suurin Dom kirkko joka näyttää vähän myös joulukoristeelta. Mitä suosittelen? suosittelen kuitenkin eniten Ranskan joulumarkkinoita, koska sää on hyvä ja muutakin nähtävää paljon. Saksan joulumarkkinat ovat aika tavallisia ja kun nykyään Suomessakin on runsaasti joulumarkkinoita. Keski-Euroopassa muuten monet paikalliset käyttävät toppatakkia vaikka ulkona olisi +15C. Muita ajatuksia: mielestäni joulumarkkinoilla voi kyllä käydä vaikka olisi joku uhka jossain, tosin niissä voi käydä nopeastikin. Käymilläni joulumarkkinoilla on ollut todella rauhallista ja jopa hiljaistakin. Kuvat joutsenjoelta: lintukuvausta Ranskassa.   Mitä kohdetta sinä suosittelet joulumatkalle?

Christmas in Europe: I took these photos a few years ago in November and December. I've visited Saint Louis, France Christmas market a few years ago. It's near Basel Switzerland, so you could visit both Christmas markets. I like this white Christmas tree with candy and bow details. And there is a river with swans it was beautiful also. And I was also happy about the mild autumn type weather. It's possible also to visit Basel's Christmas market because Saint Louis is very near Basel. I've also seen traditional Christmas markets in Bavaria and in Cologne Germany. I like Cologne because it's very historical city with a riverside. And also Finland has now a lot of little Christmas markets to see, somewhat little bit similar than Christmas markets in Germany I think. 


Alsace




Tanssivat joulupukit näin kerran Baselin asemalla. Ilmestyivät tuosta noin vaan tanssimaan ja musiikki soi. Joulurusetti oli myös Baselissa.

Dancing Santa Claus characters at the station of Basel



2 Photos taken in Basel Switzerland. 


Kuvia Itävallan Innsbruckin joulukoristeista. Innsbruck on vähän kuin alppien pikkujoulukaupunki, joten siellä näkee monenlaisia jouluvaloja kuten fenixlintu. On myös (aitoa kultaa) oleva talo jonka vieressä on joulumarkkinat kojuineen ja kuusi. Joulukoristeiden lisäksi pidetään paikallisten joulunavaus keskellä kaupunkia jonka näin. Saksalaiseen ja itävaltaiseen jouluperinteeseen kuuluu myös hirviö krampus. Aikaisempia juttuja: jouluherkkuja ja joulukalenteri. Joulunvietto maailmalla eri kohteissa. Linnahotellit.

Innbruck's Christmas details: a lot of lights and snowy Alps years ago.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.