tiistai 18. joulukuuta 2018

Terveelliset jouluherkut

kuva.

Terveellisiäkin jouluherkkuja on, kun tarkemmin miettii hyviä ideoita löytyy. Kokoan tämän muitakin varten jotka ovat jo ehkä kyllästyneet joulun perinneruokiin tai suuriin sokerimääriin/mässäilyyn. Tai meille jotka saavat vatsaoireita vähän milloin mistäkin. Tässä muita ruokaideoita jouluun: ekassa kuvassa joulukori/tarjoilu johon kuuluu omenoita ja pähkinöitä. Helppo ja nopea idea. Korin voi koristella esim. rusetilla mutta kuvan käpyjä ei tietenkään tarvitse olla tai syödä :D Tämä joulukori sisältää C vitamiinia ja muita vitamiineja. Pähkinöissä on mm. B vitamiinia, proteiinia, hyviä rasvahappoja. Kokeile myös hunajapähkinöitä. Pähkinät sopii myös puuron tai salaatin kanssa.

Healthy food for Christmas: this is for people who are bored to eat too much sugar in Christmas and also to people who get stomach problems from some food. Christmas could be also healthy and not always full of sugar. Photo of Christmas basket with apples and nuts. Apples has C vitamin, nuts has B vitamin and more. Try also honey nuts. 

kuva.
Uuniomena makea herkku jouluun tai muuten vaan. Vähemmän keinotekoinen vaihtoehto kun esimerkiksi karkit. Syö vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, tai kokeile täytteeksi hunajaa tai karamellikastiketta. Kanelia ei ole pakko olla. Ohjeita: uuniomenat.  Omenakanelitortut. Suklaaomenat on myös aika hyviä.

Baked apples with vanilla sauce for Christmas. Also more healthy choice than example cakes and candies. Recipe.

kuva.
Uuniomenajugurtti. Ohjeita: Uuniomenasmoothie. Vinkki allergisille: jos et voi syödä mausteita jätä esim. kaneli pois ja käytä tilalla toffeeta, vaniljaa tms. Vinkki laiskoille osta valmis uuniomenajugurtti johon laitat omenanpaloja, tai kreikkalaista jugurttia ja omenanpaloja.

Baked apple vanilla yoghurt

kuva.

Kaakao-ohjeita: vaahtokarkkikaakaoAppelsiini-suklaajuomaVegaanin kaakao. Sulaa suklaata. Kokeile myös erikoista meksikolaista kaakaota johon tulee pieni ripaus chilijauhetta. Myös esim. minttua voi kokeilla kaakaoseen, tai appelsiinia. Kaakaon terveellisyydestä: kaakaossa on kalkkia maidosta ja kaakao laskee verenpainetta. Kaakaon luvataan myös parantavan insuliinin toimintaa. "Kroonisen väsymysoireyhtymän oireet helpottivat huomattavasti siitä kärsivillä henkilöillä, kun he saivat 45 g/vrk vähintään 85-prosenttista kaakaota sisältävää suklaata kahdeksan viikon ajan." -Tieto. Jos haluaa tavallista terveellisemmän kaakaon sen voi myös valmistaa sulattamalla raakasuklaata tai tummaa suklaata maidon sekaan. 

Hot chocolate for winter days. Recipes Mexican hot chocolate. Creamy hot chocolate. Why is hot chocolate a healthy choice? the flavonoids help your body process nitric oxide, which is why hot cocoa can improve blood flow. And milk has calcium.

kuva.

Joulutee. Jouluteetä voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Ohje: 5dl vettä, 0,5tl kardemummaa, 2kpl kokonaista mustaneilikkaa, 2kpl kanelitankoa, 2-5 pussia teetä josta pidät tai earl grey/mustaa teetä, 2-3rkl fariinisokeria, vaniljatanko. Ohjeesta osa löytyi täältä. Ohjetta voi muokata sellaiseksi kun haluaa ja kokeilla vaikka appelsiinimakua. Valmiina jouluteepaketteja löytyy esim. Nordqvist. Teekauppa. Teen terveydestä: teessä on vitamiineja ja flavonoideja. Teetä juodaan useissa eri maissa sen terveydellisyyden takia. Vihreä tee voi auttaa tulehduksiin. Vihreän teen lisäksi erityisen terveellistä teetä on myös matcha ja valkoinen tee.  Hyvää Joulua.


Christmas tea. Get recipe: 5dl water, 2 cinnamon sticks, black tea or earl grey (or your favourite tea), cardamom, vanilla stick.
Merry Christmas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.