sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ikimuistoisimmat matkani


Matkablogeissa näkynyt koosteita ikimuistoisimmista matkoista, joten tässä tulee minun (tähän mennessä) ikimuistoisimmat ja parhaat matkani: Msc risteily Italiasta Kreikkaan ja takaisin. Eka Välimeren risteilyni kulki Venetsiasta Kreikkaan jolloin näin Barin, Ateenaa ja Kreikansaaria. Ruoka oli hyvää, lämmin kevät oli alkanut, maisemat ja meren värit vaihteli kovastikin Adrianmereltä Joonianmerelle kristallinkirkkaille vesille. Sää oli mainio eikä laiva keinunut. Välillä iltaisin näkyi täysikuu ja kuunsilta merellä. Laiva lipui myös autioiden saarten ohi jotka olivat niin kauniita ja taianomaisen näköisiä. Kristallinkirkkaat merimaisemat päivällä vaihtuivat syvänsinisiin yön kuumaisemiin. Koin että oli todella hienoa nähdä pieniä valkoisia taloja rinteillä suoraan laivasta ja ne merimaisemat joita ei jokapäivä näe. Ennen tuota risteilyä en tiennyt edes pitäisinkö Kreikasta ja kyllä pidin. Koen että tälläpuolen Välimerta, juuri Kreikassa (ja Italian saarilla) on puhtaat upeat merivedet. Toki pidin myös toisesta risteilystä ja siinä etenkin Messinasta ja Caprista, mutta tämä risteily vei silti voiton. Lähtisin uudestaan milloin vain, vaikka heti. Kreikan matkajutut.

Most memorable travels I had: cruise from Italy to Greece spring 2016. I didn't expect anything I just booked Msc cruise day before. I saw legendary Venice, Greek islands also Mykonos, Athens, Bari. I saw many kind of beautiful sea views: deep blue and crystal clear sea. From Adriatic sea to Ionian. I saw Greek bright sunny days and deep blue nights with moonlight. I don't see everyday so beautiful sea views. And the spring (one or perhaps the most beautiful season of the year) has started. I saw also empty islands. It was great. 


Mykonos

kuva.
Sisilianmatkani etenkin keväällä ja kesällä. Miksi? kun Suomessa oli vielä viileää, Sisiliassa oli jo käynnissä täysi kesäsää kirkas aurinko ja kuumat päivät jo toukokuussa. Tuoksuvia kukkia ja kukkapuita. Monet uivat jo meressä toukokuussakin koska sää sallii. Ekat Sisilianmatkani olivat myös sellaisia etten osannut odottaa kauheasti mitään, kun en ollut silloin vielä paljoa matkaillut. Hyvän sään lisäksi yllätti toimivan tulivuoren näkeminen ja se että näin trooppisia kasveja, appelsiinipuita, limepuita ja banaanipuita. Tuntui kuin olisin ollut paljon kauempana Euroopasta tropiikissa ja rakastin sitä tunnetta. Ennen kesän turistipaljoutta tunnelma oli vielä sellainen perinteinen ja aito. Vaikka nyt olen jo matkaillut enemmän Euroopassa, niin banaanipuihin en ole vielä törmännyt muualla kuin Sisiliassa. Aivan kaikissa etelän kohteissa niitä ei kasvateta. Teatraaliset parvekkeet ja näköalatasanteet on myös kiva lisä maisemien ihailuun. Kuvassa muuten näköalatasanne Taorminassa, johon paikallisilla ja turisteilla on tapana kokoontua ihailemaan maisemia ja viettämään aikaa. Kuka edes tarvitsisi tvtä jos voi sellaisia maisemia ihailla.

My first travels to Sicily are also memorable. Why? because Finland had still winter, snow and all but Sicily had already a beautiful summer (exactly spring) hot weather and tropical plants around. Because I love summer it was great to me I love tropical summer. It was possible to swim in May. I saw volcano, orange trees and banana trees. Now I've been traveling more in Europe but I haven't still seen so many banana trees but Sicily has.


Risteilyltä otettu kuva laivan lipuessa etnan ohi kohti uusia kohteita. Laivan lähtö Messinasta olisi voinut harmittaa, ellei sen jälkeen olisi ollut vielä lisää kohteita. Nuorena minua aina harmitti Sisiliasta pois lähteminen. Sisiliassa voi myös nähdä upeita auringonlaskuja niin että ehtii kuvata. Sisilian matkajutut.

Sicily has also amazing sunsets

Messina


Kanaalikaupunki Venetsia on myös ikimuistoinen. Miksi? koska Venetsia on legendaarinen, historiallinen kanaalikaupunki merellä. Kävin Venetsiassa ekaa kertaa 2016 junalla Veronasta ja kyllä kannatti. Luulin että liikkuminen olisi vaikeaa, mutta minusta tuntui että olen ollut Venetsiassa jo aiemmin useita kertoja, vaikka kävin ekaa kertaa. Liikkuminen oli erittäin helppoa ilman karttaa. Tosin se tunne on yllättänyt myös mm. Laziossa sun muualla, että olisin ollut joissain kohteissa jo niin useita kertoja ja kadut tuttuja, vaikka eivät ainakaan tässä elämässä ole olleet tuttuja ennestään. Venetsiassa pidin myös arkkitehtuurista, menneestä loistosta, erimallisista ikkunoista, lasikorukaupoista, siitä taiteesta, iloisista koirista, syrjäkujista joilla ei ollut ketään, katumuusikoista, pikkusilloista, veneistä ja lukuisista Venetsiaan liittyvistä tarinoista ym. Kuinkahan moni muu on miettinyt saisiko Venetsiassa viettää ikuisuuden?  Tosin minulle rajoituksen tuo kyllä homeallergia ja se oli yksi ainoa josta en tykkää.

Venice is also a memorable. Legendary Venice surrounded by sea and canals. I visited Venice first time 2016 by train from Verona and then decided I have to come again. I was thinking it's easy to get lost in Venice but it didn't happen to me. Somehow as first timer visitor I knew immediately where to walk without getting a lot. Just like the feeling I've been there before, even I haven't. In Venice I like also architecture (the glory that has been there once long time ago), different windows, glass jewellery shops, happy dogs, art, boats and many stories the Venice has. Matkat Sardiniaan. Ekan kerran kävin Algherossa jo aikoja sitten, lento Sisiliaan jossa oli pysähdys ja valmismatkan jatko Sardiniaan. 2016 majoitukset Barcelonassa täyttyi juhannuksen takia, joten otin omatoimisesti laivan Sardiniaan. Yllätyskohde ja hienoja maisemia, paljon luontoa. Juuri niin kauniita maisemia kuin kuvissa ja korteissa. Mieleeni jäivät hyvinä kokemuksina etenkin maisemat pikkukylässä ja tämä koira. Silloin kun ilma on aivan superkuuma sauna tropikaario ja melkein kaikki päivistä aurinkoisia. Meren värit vaihtelivat turkoosista vaaleansiniseen pilvisellä ja illalla. Juuri kun luulee nähneensä jo kaiken pikkukylässä, löytyykin erikoisia kalkista muovautuneita luonnonsiltoja ja luonnonaltaita. Rantakatureitin lisäksi pidin siitäkin kävelyreitistä jota oli kiva kävellä. Heinäkuu ei ollut vielä täynnä turisteja. Opin myös sen että voin viettää kesän kohteessa jossa ei ole runsaasti kauppoja tai viihdettä. Sadiniassa ihmisillä on harvinaisen terveellinen ruokavalio ja monet ostivat runsaasti salaattia, siitä voi moni ottaa oppia. Aikaisempia juttujani: parasta matkoillani: maisemat, kahvilat, kaupat.  Parhaat näkemäni rannat kooste.  Ruokasuosikki kreikkalaiset kasvisruuat.  Junamatkavinkkejä maailmalle. Kohteita joissa et ehkä ole käynyt.  Edulliset ostosmatkakohteet.


Travels to Sardinia. I've visited Sardinia 2 times. The island is very beautiful, peaceful and has beautiful green nature and a lot of beaches. Postcard landscapes. Bright sunny days. And when you think you have already seen all in the town then I found a natural pool and natural bridge all made by nature, it was cool. In Sardinia people eat a lot of healthy food and I notice many people buy a lot of salads. 


2 kommenttia:

  1. Oi, ihania kohteita! Italia on kyllä ihan suosikkejani. Sardinia on vielä näkemättä.

    VastaaPoista

Kommentointi on jälleen käytössä uusissa jutuissa.